En tankeställare

2014-01-12 @ 10:58:08
Jag kanske inte håller med om allting som bloggaren Elvira skriver om eftersom jag inte ännu är så påläst ännu i hästars beteende, biomekanik osv. men många inlägg Elvira skriver så slår hon pricken över i-et med många gånger! Hennes senaste inlägg tycker jag hon är så modig som vågar ifrågasätt sin tidigare ridstil och hästtänk, eftersom idag tänker de flesta på just det sättet gällande ridning och hästhantering, vissa punkter av dem har jag själv ännu inte klarat av att gå ifrån.
 
 
Sättet hon ifrågasätter eller poängterer hästens uttryck är så fint, och definitivt läsvärt oberoende om du är itnresserad av NH eller ej! Jag tycker inte hon varit en hemsk människa mot sin häst, eftersom vi alla gör det bästa av den kunskap vi har, ingen hoppas jag medvetet ignorerar hästens signaler av missnöje till dig.
 
Varje dag ser man missnöje hos hästar som ignoreras av att ryttaren oftast helt enkelt inte vet vad de ska se efter eller reagera på hos hästen. Hästar är tysta när de ger sina små vinkar åt oss om att något är på tok, det är först när hästen börjar bita, sparka, stegra sig och håller på och "dummar sig" som det gått för lång och vi som hästmänniskor/ryttare inte har lyssnat i tid. Det gör mig mycket ledsen!!
 
Läs inlägget och framför allt beskåda bilderna (klicka här), det är varje dag man tyvärr ser detta som avspegls i bilderna. Jag är långt ifrån perfekt och klarar ännu inte av att leva ut NH-tänkte till fullo eftersom kunskap saknas på flera områden, men jag strävar efter att lyssna så bra som möjligt på Matti och det han försöker säga mig. Jag försöker förstå honom så gott som jag bara kan, och lär mig mera och mera varje dag eftersom hästar är så fruktansvärt ärliga djur och om vi bara är lyhörda så säger hästarna oss så mycker mer än vi tror!
 
Bilderna lånade från Elviras blogg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo