Energin tog aldrig slut

2014-03-05 @ 21:40:53
Idag blev det 1,5 timmes ridpass på min ädla springare, vilket inte var uppskattat av mina klasskamrater eftersom vi skulle göra ett skolarbete ikväll... De första 45 min pratade vi inte alls samma språk. Matti sprang och spände sig, lystrade på allt annat, gick emot skänkeln, bjöd på galopp för det mesta och kändes allmänt som "jag har så mycket energi så jag hinner inte lyssna på dig"..
 
Men efter att jag kanske travat ordentligt i 20 min och försökt mjuka upp honom och få honom att fokusera på mig och inte alla saker runt omkring oss, så fick jag en kortsida var han kändes riktigt ok när jag började tänka på att titta förbi de föremål han kikade lite extra på och lägga fokus på målet och inte föremålet så slutade Matti kika ganska fort (tänk så enkelt!) och jag tog en skrittpaus på lång tygel för jag var nämligen genomsvettig och behövde en vilopaus. Efter att ha återhämtat mig och skrittat en stund tog jag upp traven igen och nu mitt i allt var Matti precis så som han brukar, mjuk i hand och lyssnade på vad jag bad honom om. Det blev riktigt trevligt att sitta där och han lyssnade stundvis riktigt fint framåt när jag bad om det! I slutet av passet tog jag två varv på en ändvolt i galopp som avslutning då han bjudit på galopp så många gånger men jag brytit av, så jag ville det skulle ske på mina villkor och mina hjälper.. Avskrittningen tog vi runt kvarteren ca 20 min.
 
Jag blev lite chockad när vi kom tillbaka till stallet och jag såg vi hållit på i 1 timme och 40 min, men inte uderligt med all den energi han hade, för idag slutade jag först när jag hade en bra känsla, tiden flög bara iväg under allt kämpandes. Nöjd och belåten var gubben min sen i alla fall och framför allt LERIG, eftersom vissa delar av ridplanen visar potential att bli lervälling igen. I morgon lär det blir utrustningsputs om jag hinner, annars får det bli på fredag!
 
Jag har en ny sadelgjord jag ska srkiva om senare här i bloggen också, måste ta nya bilder bara först! Den är helt toppen och värt vartenda euro!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo