Förstå och älska hästen

2014-03-23 @ 10:37:52
 
 
 
Jag tycker det verkar som att många tror att vi som är lite extra intresserad av horsemanship anser att andra som inte har samma intresse inte kan ha en bra relation med sina hästar. Men så är det ju verkligen inte!! Jag hoppas verkligen inte jag gett sken av det här på bloggen med mina inlägg..
 
Googlar man horsemanship kommer följande förklaring upp "Med horsemanship menas att man förstår hur man bygger upp en relation mellan hästen och människan. Det innebär att man har lärt sig hur hästen reagerar och agerar och hur man kan undvika problem genom att ha kunskap om hästens natur...." Det är just det sist nämnda som jag försöker lära mig mera om, och utvecklas inom för att kunna ge Matti den trygghet han behöver för att känna sig trygg i de flesta situationer, eftersom han behöver ha en trygg kompis för att vara trygg själv (märker ni att jag skrev kompis och inte ledare, men mer om det sen). MEN åter en gång, bara för att man inte brinner för att lära sig tyda hästen och dess språk betyder inte att man har en dålig situation med sin häst. Min en god vän berättade här om dagen att hon ser på sina hästar att de är avundsjuka på varandra, eftersom när hon gosar med den ena framför den andra (trots att de står i olika hagar) så börjar den andra gnägga och visa frustration när hon gick till den andra hästen före. Man ser hur dessa två hästar älskar henne "trots" att hon inte är lika intresserad i horsemanship som mig, hennes hästar uttrycker sina känslor för henne starkare och mera än vad Matti gör Gentemot mig. Så jag hoppas verkligen inte jag gett intrycket om att jag anser att andra inte skulle älska sina hästar, eller kunna ha bra relation till dem bara för att de inte är så brydd i att förstå sig på eller lära sig mera om horsemanship-tankesättet, absolut inte!!!!
 
Som jag många gånger skrivit, så länge man han gå i säng nöjd och med bra samvete över hur man hanterat sin häst, och är öppen för ny kunskap och att prova på olika sätt att göra saker och ting, så tycket jag allt är okej. Man blir så lätt insnöad på samma sak om man har ett problem, så med det menade jag att man ska vara öppen för förslag av lösning av situationen om man märker att egna försök inte leder någonstans. :)
 
 
Det kommer sen någon dag ett inlägg hur jag jobbat med Matti genom åren, förstod det varit ett önskemål av er :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo