Tävlingsupdate

2014-03-02 @ 21:26:00
Ja jessus vilken lång dag det blev. Väckning kl. 07:30 och nu först sitter jag här och skriver lite blogginlägg. Det blev nämligen att hoppa snabbt in i duschen efter tävlingen och iväg till stan för att öva lite koreografi inför Bröllopsmodevisningen 9.3..
 
Tävlingsdagen nu då. Vi kom i tid iväg och hann kika några starter innan vi skulle lasta ut hästarna från transporten i lugn och ro.. Men Matti var riktigt stressad från början och spände ögonen på någon häst i skogsbrynet som gick i sin hage. Matti frustade lite nu som då och spände sig som en fiolsträng, så jag bestämde mig för att promenera honom för han en stund innan jag började sadla, vilket gjorde att Matti lugnade ner sig.
 
Så jag började sadla och gick lite med Matti innan jag hoppade upp på ryggen och skrittade på en cirkel medan vi väntade på att Linn & Robin som stod ca 20 m bort skulle vara klar. Men medan vi skrittade runt på halvlång tygel så blir Matti ännu mer stressad av något och ställer sig på bakbenen och stegrar sig för att sedan hoppa jämnfota upp i luften och sedan studsa upp på bakbenen igen och hoppa jämnfota för att sedan göra ett sista mini stegrande innan jag hann påverka. Något sådant har ALDRIG Matti gjort tidigare med mig, så ni kan ju tänka er mig då som var nervös från tidigare, hur osäker jag blev nu när han var i ett tillstånd jag inte sett honom i tidigare..
 
Så när Linn var klar att rida iväg kände jag bara och sa "nej, jag vill inte delta, jag vill stryka mig från startlistan", men efter att ha skrittat bort från allt liv och Linn peppat mig och jag fått "bearbeta" händelsen en stund så red vi tillbaka mot manegen och där var det inte några större problem. Lite spännande var såklart domarbordet, men inte några större svårigheter. I uppvärmningen kändes Matti helt ok. Mera framåt än annars men ändå inte helt på hjälperna (vilket han inte annars heller är), men efter hans damp-anfall utanför manegen så vågade jag inte riktigt rida honom ordentligt då jag inte visste om han skulle explodera, och mina tävlingsnerver klarar inte riktigt av några överraskningar.
 
Själva dressyrprogrammet gick som jag lite förutspått, några onödiga missar här och där som ex.  ett ofrivilligt avbrott från galoppen till trav under en 10m galoppvolt, men själva ridvägarna i sig var jag nöjd med denna gång. De flesta poäng for p.g.a. den dålig kommunikationen från min sida när jag glömde förbereda och sådant. Jag klarade helt enkelt inte av att rida och styra samtidigt så det blev endast att styra. Med andra ord sprang Matti som en travhäst och jag satt bara där och skumpade åt rätt riktning.
 
Vi slutade på 61,00% vilket jag kan tycka var faktiskt lite för snälla poäng, men ja är helt nöjd ändå i stora hela med resultatet då det är våra första tävling för i år, och det började som det började. Men mera rutin bara! Jag hade ett långt samtal med min fina och rara tränare Lena ikväll och hon peppade mig så fint och sa så snälla saker, så nog ska det här bli bra. Jag måste börja rida banor oftare och träna det på egen hand för att lära mig att inte endast styra, utan rida honom i form varje steg! Även om jag visste att fomen på Matti skulle vara från skogen under ritten, så känns det lite trist då det gått så bra på sistone i ridningen, och det syntes inte riktigt i ritten, men vi kämpar vidare!
 
Att vi hade med oss Emma som hästskötare och assistant var verkligen gudlvärt! Inte en gång klagade hon på att hon hade kallt eller något, stackaren! Emma din hjälp var guld värd!! Emma filmade också min ritt (därför är det bara bilder från uppvärmningen) men jag har inte bestämt om jag vill lägga hit den ännu, för det ser inte så fint ut! Bättre än i somras, JA, men den videon har jag inte heller visat er och det vill jag inte heller, haha! Vi får se om jag får mod över natten att visa dagens ritt..
 
 
 Fotona från tävlingsmmomentet är tagna av Krista Järvelä
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Super stort tack till Emma och Linn!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo