VIDEO - gårdagens ridpass

2014-03-08 @ 09:08:38
 
 
Gårdagens ridpass nu då. Matti kändes tusen gånger bättre igår än då jag red på ridplanen, för han försökte verkligen. Det var stor skillnad på höger varv och vänster varv, i vänster var Matti mycket stelare och ville inte riktigt så kanske blåsten idag gjort honom stel? Eller så blev han stelare efter det långa ridpasset i förrgår och då vi bara var ute på en 30 min promenad igår, jag kanske skulle behövt göra mera med honom igår??
 
Jag hade inte riktigt någon plan innan jag började rida, men under passet försökte jag fokusera på tempoväxlingar och pusha Matti lite på i galoppen genom att göra början till galopp-piruett på volt som ni också ser ena försöket i videon. Matti kämpade på bra trots att styrkan inte är den bästa i baken och då blev vissa steg slarviga, och stundvis kändes han riktigt fin både i traven och galoppen, även om han gick emot skänkeln i galoppen ibland, men vi fixar nog bort det. Övning ger färdighet. :)

Kommentarer
Postat av: Malin

Får jag kommentera detta utan att du tar det som annat än en utomståendes egentligen helt irrelevanta åsikt? :) Jag tycker att du har en SUPERtrevlig häst men det ser inte ut som om ni har hittat varandra riktigt. Han försöker att söka sig framåt-neråt och bära sig, men det känns som om han blir lite störd, tex när du väljer att sitta ner i traven fast du då får en ganska ojämn hand. Dessutom tänkte jag lite på hur mycket du skänklar. Min åsikt (som du såklart kan strunta i om du vill!) är att jag ger ett kommando (tex trava), sedan vilar min skänkel vid sidan tills nästa kommando (tex skänkelvikning - och då ska hästen röra sig i sidled tills motsatta skänkeln säger gå rakt fram!). Han lyder inte ditt första kommando (tex precis i början av videon måste du "påminna" flera gånger) och om det är något som du också tycker är störigt så tror jag att det hjälper att ge tydliga, enskilda kommandon, istället för många små hela tiden. Usch, nu låter jag superelak, men jag ville bara ge något tips på vägen som har hjälpt mig jättemycket! :) Ta hand om dig och din fina häst!

2014-03-09 @ 03:23:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo