Det blir bättre

2014-05-13 @ 11:11:06
Jag har ett tag nu tyckt att Matti kännts ojämn i ridningen och då han tidvis ömmat i ryggen har frågetecknena vad det kan bero på kommit upp. Men nu är han undersökt och det hittades inte några större grejer, men jag kan skriva mera om den undersökningen i ett annat inlägg.
 
Igår var första gången på länge jag började hitta min Matti igen. Inte var han lika mjuk och så som han brukar, han flöt ut till sidorn och ville inte riktigt komma ordentligt igenom i formen, men stundvis var han riktgit mysig att rida. Idag tänkte jag longera honom med gummibandet inspänt en liten stund för att variera träningen så mycket som möjligt. Tänkte köra en tid nu varannan dag seriös ridning och se om Matti gillar det upplägget bättre. Tidigare har ja haft ca 3-4 ggr/ vecka dressyr och hoppning, men dagarna kan ha kommit efter varandra, och sedan resterande 1-3 dagar har vi vandrat i terräng och kommit bort från ridplanen.
 
Eftersom jag hade haft lite mera tempo på under ridningen så passade den planerade terrängskrittningen utmärkt, Soffi och Tina kom med med deras hästar och vi vandrade omkring 45 min i skogen, riktigt gemytligt. Åter en gång fick man konstatera hur liten Matti är jämförelse med Zebbe på 170 cm och Lillon på säkert 170-175 cm i mankhöjd! :)
 
 
 
 
Nöjast är väl de flesta hästar då de får gå först, i alla fall utav öronen att tyda gillar Matti bäst att gå först även om han går långsammast!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vem var det som kollade upp Mattis rygg , vad kostade det? Känner du att du är nöjd med undersökningen? Har själv funderat att ha nån som kollar upp min häst då den känns lite ojämn, men sen har jag också funderat om det beror på den som rider och det är från dag till dag.

2014-05-13 @ 22:02:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo