Svar på kommentar

2014-09-22 @ 17:41:54
FRÅGA: Jag önskar jag kunde sitta ner i traven sådär! Har du några tips på hur jag ska göra?? =)
 
SVAR: För det första är det roligt att just jag fick den frågan, då jag kämpar med just det där varje dag och beundrar andra ryttare i stallet som sitter så oberört ner i sadeln när de rider sina stora ståtliga hästar. Men jag tycker det ändå inte är fel att jag svarar på just denna fråga ändå, eftersom jag ställt samma till så många olika tränare och fått flera olika tips, så jag kan ju lika bra dela med mig av dem till er!
 
 
 
 
 
Det vanligaste svar och det svar de flesta tränare ger är "rid utan stigbyglar" och "ha någon att longera hästen och du försöker sitta där utan stigbyglar".. Visst, det är sant att detta är en bra övning för att hitta balans på ryggen, men då finns det ju de som mig som sitter bra i sadeln utan stigbyglarm men kan inte rida och sitta ner i traven MED stigbyglar, hur gör vi då? Visst i världen kan du låta hästen longeras och du sitter ner med stigbyglar, men det har tyvärr inte hjälpt mig och min sits värst mycket! Så vad hjälper oss med det problemet? Jo fortsätt läs tipsen ska jag berätta vad jag sysslat med..
 
 
 
 
Ett annat tips jag fått var att sitta ner två steg i traven, lätta två, sitta ner två steg, lätta två osv. och det här hjälpte mig lite bättre, eftersom jag hann aldrig börja spänna fast mig med låren och kunde sitta två steg bra istället för 6 steg dåligt. Men det här ha jag inte gjort så där super mycket, utan endast de gånger jag känner jag har noll koll på min kropp, och då har det faktiskt hjälpt, men jag kände mig lite löjlig då jag red så kan jag erkänna, vet inte varför?
 
Det jag på sistone börjat med efter tipset av min goa vän är att helt enkelt bryta av till skritt eller halt när jag känner mina knän söker sig upp mot axlarna, för då kan jag skaka loss dem från sadeln, länga benen, samla mig själv och börja om på nytt och sitta bättre. DET har hjälpt mig nästan mest.
 
Men det jag också märkt såklart är att när Matti börjar arbeta korrekt och genom ryggen jag klarar av att sitta bättre, men som ryttare ger man ju inte de bästa förutsättningarna för en häst att arbeta igenom formen om man sitter där och skumpar, rycker och trycker.. Så jag får skatta mig lycklig med att jag har en sådan förlåtande häst som Matti med tanke på hur man ridit de senaste åren då man försökt kämpa med att lära sig sitta stilla. <3
 
Klart jag vet att jag gjort framsteg med min sists, men min underskänkel lever fortfarande sitt eget liv. Men iband när man känner sig uppgiven på allt man borde förbättra så gäller det att se tillbaka på hur det såg ut tidigare.. Så i viderona här under ser man min ridning och Mattis form hur de utvecklats i samma takt de senaste 2,5 åren. Så hellre sakra men säkert, än ingen förbättring alls! :)
 
Så det absolut bästa tipset jag kan ge är, rid, rid, rid, rid, rid... På något annat sätt kan man inte bli bättre.
 
 
2012
 
 
2013
 
2014

Kommentarer
Postat av: Lina

Hej!

Jag har ett tips som jag fick lära mig av min dressyrtränare när jag red. när du sitter ned i traven ska du tänka att du har tyngder i hälarna. svårt att förklara i skrift kanske men den funkade för mig :)

2014-09-23 @ 12:14:54 / URL: http://ladysecret.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo