Balsam för själen

2015-05-30 @ 18:26:00
Jag skriver och tjatar om det, men oj vad jag är glad att min och Mattis väg korsades för 4 år sedan. Tänk så mycket han gett mig och ännu ger!! Jag skulle inte kunna ha någon annan häst som passar mig bättre!
 
Idag kom jag till stallet och visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Jag ville nämligen i terräng men då jag har princip att jag intee rider ut ensam p.g.a säkerhetsskäl, så det blev ridplanen, till en början. Först tänkte jag att jag bara skulle rida Matti lång och låg, men när jag började rida så kunde jag bara inte hålla mig.
 
Först var Matti aningen trög för hjälperna och inte helt igenom till vänster, medan han till höger ville slänga ut ytterbogen helatiden och överböja sig. Men efter uppvärmningen i galopp lossnade det och Matti blev så rolig att rida. Känsligare för hjälperna och när jag övade några gånger att lyfta från samlad skritt till ordentlig stor galopp och ordentligt FRAM från början, så tog Matti det här fram lite fel och tog några super konstiga bocksprång då han blev så taggad, haha! Det var verkligen inga stor skutt, om man helst kan kalla det bockningar, men för att vara Matti så kan man väl kalla det bocksprång? Jag kunde inte annat än garva, han är så härlig den där hästen!
 
Jag red väl ca 35-40 min på ridplan och så tänkte jag att jag skrittar av i terräng. Men väl i terrängen kände jag bara äsch, jag vill rida ut med min bästa vän, så vi tog en runda i skritt och trav på 35 min. Han är så härlig Matti då man utan problem kan rida ut i grupp eller ensam bland skog, trafik o bebyggelse. Vi red i skogen och bland bebyggelsen i myste för oss själva.
 
Många, många gånger under ritten tänkte jag hur lyckligt lottad jag är som har så här klok häst, så snäll, så terräng och trafiksäker och alldeles, alldeles underbar! Jag pratar alltid med Matti högt, och bryr mig inte särskilt mycket i att folk fnissar vid gårdarna då vi rider förbi och jag sitter där och förklarar min kärlek till hästen min, haha, människorna vi red förbi idag måste ju tro jag har någon skruv lös, haha, för idag kände jag de var extra viktigt att Matti fick veta hur fina och bäst han är i mina ögon! Men det är bara hur min och Mattis relation är, många kramar, pussar och godsaker..
 
 
Ser det bara inte för härligt ut?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo