Så inspirerande

2012-08-28 @ 11:11:00
Har ni sett något finare?? Blir så inspirerad, helt fantastiskt band mellan dessa.
 
 
 
 

Är det rätt är det lätt

2012-08-26 @ 17:47:00
Har ingen bil ikväll och saknar så fruktansvärt min häst. Jag vill bara ut och krama om honom o må bra. Tänk vad underbart det skulle vara att ha sin häst på sin gården egentligen, bara kunna gå ut till hagen och sitta där och låta timmarna flyga iväg.
 
Håller ni inte med om att man tänker klarast när man är med hästar? Jag gör det i alla fall, och där mår jag absolut bäst, därför skulle jag vilja åka ut dit nu innan resan, men det är inget alternativ ikväll tyvärr.
 
Jag kan omöjligt beskriva hur mycket denna häst betyder för mig!! Jag är så glad att jag blivit så gammal att jag inte bryr mig om någon kallar mig hästnörd eller tycker hästar bara passar på bröd osv. för jag är en hästnörd och varit de i 16 år och planerar inte på att sluta. Hästar är mitt liv, nej Matti är mitt liv, punkt slut!
 
 

Han tar hand om mig och jag hand om honom, precis som det skall vara. Ömsesidig kärlek.
 
 
 
 

Mys-pys

2012-08-24 @ 21:04:53
Nåja, gav Matti lite längre ledigt. Nu ska vi ha semester från ridningen i två veckor och bara äta och må gott. Åkte ut till grabben på kvällen för att kika hur han hade det på betet med sin flickvän Marikje, och bra hade han det!
 
Tog in honom och borstade innan vi gick iväg på en promenad. Vandrade en bra bit i sällskap av Ansu och Chip. Det var precis vad jag behövde, att bara få vara med de bästa vännerna man har och bara ta det lugnt och må bra. Känner jag verkligen laddat batterierna nu!
 
Hoppas jag klarar en hel vecka bort från Matti nu när jag åker till södern på måndag.. Inte varit så länge borta från honom tidigare, men vetja vi kan må bra av en paus ibland också från varandra? .. :(
 
 
Fy det var så kallt idag att jag fick lägga på stickatröja!!!!
Bus

Dåligt samvete

2012-08-23 @ 10:00:11
 
 
 
 
Alltså igår hade jag en fruktansvärt dålig dag. Eila hade blivit avlivad och lite andra grejer hade hänt så jag var rätt så nere hela gårdagen.
 
Jag red Matti och skulle försöka lösgöra honom så mycket som möjligt, och gick se så där. Men då jag fick hjälp av Cessi och det skulle börja krävas mera utav mig och Matti blev det för mycket. Jag har aldrig i hela mitt liv kännt sådan frustration och stackars Matti och Cessi fick bli offrer för detta. Jag red så förbaskat dåligt, så till sist sa jag att jag måste sluta för det är fel mot Matti, jag red så orättvist (nej jag piskade inte upp honom eller så, men det blev bara så fel i vår kommunikation).
 
Kände jag bara ville börja gråta när jag hoppade av Matti och pussade på honom och bad och sa förlåt många gånger för hur otroligt dåligt jag ridit. Hur dålig dag vi ryttare än har får de ALDRIG gå ut över hästen, ALDRIG!!!
 
Idag hinner jag inte ut till min älskling, men i morgon ska jag rida ut i terräng, med sällskap eller utan för jag måste få rensa mina tankar och på Matti gör man det bäst.
 
 

Älskade älskade häst!! Förlåt mig så hemskt mycket. Du är min klippa just nu!!
 
 
 
 
 

Ett sista farväl!

2012-08-22 @ 08:12:00
Igår kväll tog jag farväl av en mycket god vän, det var inte lätt kan jag säga er.
 
Tack för alla roliga stunder vi haft genom åren älskade du! Det kommer aldrig finnas någon häst som dig, du var one of a kind! Du tar med en bit av mitt hjärta, men det är du värd!!
 
Tack älskade, älskade du!!
 
 
 
Tack Eila!
 
 

Busy busy

2012-08-21 @ 20:49:00
I förrgår, alltå söndag var det talko i stallet. Jag trodde då jag skulle hinna rida efteråt men var så trött efter att vi fixat och trixat i stallet så blev inget av det, men vi fick istället det riktigt snyggt i stallet, det började till och med se större ut! :)
 
Igår var Matti ledig eftersom jag jobbade knasiga tider. Idag har både jag och MAMMA ridit Matti. Först hade vi honom lös på ridplanen och jag lärde mamma lite horsemanship, jag tror hon gillade det och Matti är ju en så fantastisk häst att lära sig det på eftersom han lyssnar så bra och gör rätt genast man själv gör det.
 
Efter horsemanship sadlade vi och jag red först en liten stund och så red mamma. Riktgit duktig var hon! :) Bilderna är på mammas telefon och jag har inte fått dem än så kan inte bjuda på några bilder idag ännu från det :/
 
 
 
Här är en bild från instragram från hur stallet började se efter ansiktslyftet vi gav det. :)
 
 
 
 
 

Hoppning o naku-video

2012-08-19 @ 20:00:46
 
 
 
Igår åkte ja ut till Nabben med ett par kompisar efter stallet så hann inte uppdatera igår. Hur som helst så hoppade jag igår eftersom Matti varit så trög dagen innan.
 
Vi tränade på att landa i rätt galopp, det gick helt ok. I början ville Matti bara landa i höger galopp eftersom den är lättare för honom, men sen mot slutet av vningen fick vi till det och då böt jag övning och tränade att hålla samma takt på galoppen före, mellan och efter hindret. Så jag hade ett 60 cm hinder, en bomm och till sist ett 90-100 cm hinder. Först kom vi bara fel, men när jag hittade en bra rytm så gick det kalas och Matti hoppade med hela kroppen och riktigt bra.
 
Till sist hoppade jag en liten bana och till min glädje rev vi inte ett enda hinder och landade i rätt galopp, då avslutade jag passet och pussade massor om min kille! Ska föröska hoppa en gång i veckan så vi får rutin, för just nu hoppar vi så sällan så hur skulle Matti lära sig bedömma avstånd osv när vi hoppar så sällan, men nu ska jag försöka skärpa mig! :)
 
 
 Blev inget fotande eller filmande från hoppningen, så tänkte dela med mig av dressyrpasset från i förrgår då Matti var super trög. Klipptebara ihop de bästa snuttarna och man ser hur lat han är och att han inte ger efter helt. Så nu får ni se oss när de inte går så bra också! ;)
 
 
 
 

Nästan naket

2012-08-17 @ 20:15:56
Vilket ljuvlig väder vi haft idag! Jag har varit ledig hela dagen så spenderat den på Ansus villa och på hästryggen. Det är sällan det är så här bra väder när jag är ledig. Matti var ledig igår och det märktes för han var trög trögare trögast! Fast det kan ju bero på värmen också, för idag var det varmt!!
 
Ikväll red jag och Matti barbacka och det var så grymt varmt så jag red i shorts och bara sport-bh, och nog tusan svettades jag som en gris för det, haha. Matti var då som sagt trög ikväll, inte över huvudtaget framför skänkeln och ville inte helt ge efter hur jag än försökte. Stundvis var han riktigt mjuk och fin, men det försvann lika fort. MEN man ska ju fokusera på de stunder det går bra, så jag är väl helt ok nöjd med passet, både jag och Matti blev svettiga i alla fall, så han fick en dusch efter ridpasset och jag en dusch när jag kom hem. :)
 
 
 

Svar på kommentar

2012-08-16 @ 18:00:00
FRÅGA: Hej Annu! Det är första gången jag kommenterar din/er blogg så känns rätt häftigt! Jag har följt er dock i några månader fast jag inte känner er. Jag har en fråga också till dig gällande Matti. Är Matti lätt att rida? Han ser så "automat" ut på filmer du laddat upp. Hur är han i hanteringen är han lätt där också eller har ni bara fått överstökat vem som bestämmer? Kan du svara i ett inlägg så jag inte missar svaret?
 
Nej, en automat är Matti verkligen inte, men kul att det ser ut så!! Alltså Matti som häst är mycket känslig av sig. Skulle jag börjar ryta till honom utan anledning så tar han illa upp och man nästan ser hur ledsen och osäker han blir på en gång. Men jag har aldrig upplev Matti som svår eftersom jag från första stund tog allt i mycket lugn takt och fokuserade de första månaderna på att lära känna varandra. Men då igen så när jag provred Matti första gången förra året så sade de som var i stallet att han var en svår häst och knäpp, rent av schitzofren, de kallade honom schitzo-hästen. De sa även att Matti inte var någon terrängsäker häst eftersom han hade tvärnitat, stegrat sig och voltat bakåt en gång utan någon vettig anledning.
 
Visst kan Matti skygga till ibland som precis alla andra hästar, speciellt om Matti blir uttråkad. Då hittar han saker han är "rädd" för och måste kika en extra gång på.. Men alla sådana där bus är så oskyldiga så de räknas nästan inte. ;) Och skulle jag uppleva Matti farlig skulle jag aldrig ta min älskade systerson till stallet och ha lilla W uppe på stora Matti, nej nej, men nu var ju inte fallet så heller, för Matti tycker om barn. Matti älskar alla (förutom om de med sparkstötting eller skidor, för de är bra läskiga, haha).
 

Lille W och Matti i våras
 
 
Men i ridningen så måste jag nästan skilja på nybörjare och längre hunna ryttare, för Matti är super snäll med nybörjare, han stannar lätt och det går inte särskilt hårt när han väl går framåt. Men är du mer erfaren och ska ha honom i form och göra svårare saker är det en helt annan femma, för att bara få ett friskt tempo i trav och luftighet i stegen kommer INTE gratis på Matti. Jag har bara sett min ridlärare Lena Lahti fått honom i form en längre stund ett ett x-antal steg. Så jag och Matti jobbar på det! Så jag skulle inte kalla Matti någon nybörjar häst, eftersom han blir så där underbar först när han känner sig trygg med sin människa och har en snäll och rättvis ledare.
 
 

Alla i familjen tycker om Matti, tror t.o.m. mamma räknar honom som en familjemedlem idag.
 
 
Men då är Matti en mycket "dag till dag"-häst. Ena dagen kan han vara så underbar att rida, och andra dagen kan han vara som en snigel med framåtbjudningen och stel som en pinne i sidorna. Sen är Matti också en häst man måste lära känna tror jag. För mig tog det i alla fall ett bra tag innan jag hittade "knapparna" på honom, och jag har inte nära på hittat alla knappar vid ridningen, men det är ju inte roligt att få allt gratis heller och vi har inte bråttom.
 
Bilden nedan tycker jag visar ganska bra hur känslig Matti är. Det är samma dag som bilderna är tagna, skillnaderna är bara att solen gått i moln, olika ryttare och att vi tog bort benlindorna för det såg så galet ut med rosa benlindor och röda ridbyxor, haha. Men hur som helst är det absolut ingen nybörjare som sitter på ryggen till höger på bilderna, men det visar att Matti går gångartern snällt oberoende ryttare, men att få honom att arbeta på rätt sätt kräver så mycket av ryttaren och man måste nästan helt enkelt vara en naturbegvning om man får det att fungera med det samma, eller ge det tid och lära känna varandra för att hitta knapparna och få Matti att arbeta på rätt sätt. Jag får inte Matti i form, bara dit åt, och då har jag ridit honom i ett år, men som sagt vi jobbar på det! :)
 
 

Censur p.g.a. att det inte spelar någon roll vem som rider ville bara ge ett exempel.
 
 
Oj vad jag tycker om då ni kommenterar. Fortsätt gärna med det, så roligt att få en slags diskussion med er läsare. Hoppas du Sara blev nöjd med ditt svar. :)
 
 
 

Sadelträsket

2012-08-16 @ 11:46:19
Alltså börjar bli galen på detta med att hitta sadel. Mejlade  pånågra dressyrsadlar jag såg på nätet idag, och måste ta mod till mig att ringa en sadelbuss (finsk buss, o jag är så dålig på finska).
 
Visst det är bra för balansen att rida barbacka, men då jag skulle vilja hinna ställa upp i någon dresyrtävling nu innan vintern kommer och hoppsadeln är nog ok, men inte så bra att jag skulle kunna rida i den varje dag. Så hoppas verkligen jag snart hittar någon sadel som passar Mattis rygg, för jag vill börja hitta en dressyrsadel nu som inte åker fram på Matti, vill rida ordentligt nu!!
 
Får se om jag slipper ut till stallet ikväll, pojkvännen har bilen hela dagen så kan hända Matti får ledigt idag om jag inte får roffat åt mig en bil. ;)
 
 
 
 
 

Haha, inte lätt alla gånger!

2012-08-15 @ 20:25:00
Kommunikationen mellan mig o Matti fungerar inte alla gånger. Lena försökte ta flera kort på mig o Matti idag, men inte ett enda blev bra, haha. Som tur har vi ju så många fina kort på oss, men tyckte bildserien blev lite små kul!
 
Red annars ut i terräng idag barbacka, som sällskap hade vi med oss Idunn o Lena så blev mycket skritt och lite backträning i trav. Det var varmt och mysigt idag i stallet! :)
 
 
Det var en lite "löllö"-dag idag, men det är skönt med sådana dagar också!
 
 
Bus

Gubbe

2012-08-14 @ 20:40:29
Min systerson är så söt, Mamma berättade idag när hon var med ut till stallet at när hon visar en bild på Matti säger lilla W "Gubbe", och då menar han lilla-gubben i Pippi Långstrump. Hur sött är inte det??
 
Idag var jag annars ut till Matti, red inget utan hade Matti att springa lös på ridplanen och tränade på löslongering. Jäklar vad han sprang, det var så roligt att han slängde in ett bocksprång, och Matti brukar INTE bocka om han inte är super excited (har sett detta 3 ggr på 1 år). Sen skrittade jag av honom längs vägen i sällskap av Mamma och hundarna + stallhunden Ronja. Oj så roligt de hade.
 
Mamma borstade Matti och förde ut honom till hagen helt själv, så jag är så stolt dotter! :) Hade glömt kameran i bilen så blev inga bilder från dagen, så bjussar på en gammal från då jag och mami var ute och gick (bara att då red jag)..
 
 

Från i höstas när jag, Matti, Mamma och hundarna var ute på en promenad. Han är så snäll o klok den där Matti
 
 

Nu fixat

2012-08-14 @ 20:20:30
Vet inte vad det felade, men NUUU :)
 
 
 

Den efterlängtade filmen

2012-08-14 @ 14:23:51
Internet gav upp igår kväll så slapp aldrig att ladda upp filmen, men här kommer den. Visst är vi lite duktigare än gången före de?? :)
 
 
 
 

Snart..

2012-08-13 @ 17:16:01
 
 
 
Nu laddas videon och ska slänga upp den på Youtube så ska ni få kika på vilka bra övningar vi hade igår. Fick riktigt mersmak för hoppning igår, för det gick 10000 ggr bättre än gången före det, så jag är så nöjd över min häst.
 
Tänk att jag efter 16 år äntligen blev hästägare?? Har svårt ännu att fatta det. Han är bäst MIN den där Matti!! O tycker ni jag är dryg som extrem tyckte (haha) så får ni göra de, för i mina ögon finns ingen finare eller bättre än just min Matti.
 
 

Lite knasig vinkel o Matti ser lika taggad ut som vanligt före ett ridpass, men ser ni så fit o snygg han blivit?
 
 
 
 
 

Sneak peak från hoppningen

2012-08-13 @ 05:31:53
Var tvungen att kolla igenom filmerna och göra screenprints från filmerna, för jag är så grymt nervös, börjar på nya jobbet idag!!! JÄIKS!! Så nu när jag slutat titta på filmerna är jag såklart nervös igen men då jag kollade på dem från igår kändes det bättre, hehe.
 
 
Inte bästa kvaliten när de är från en film, men själva filmen kommer upp ikväll, så stay tuned. :)
 

Hoppträning i vörå

2012-08-12 @ 21:39:06
Nåjaa nu har jag kommit hem och mobilbloggar från sängen. Vi har varit på hoppträning till Vörå ikväll och det gick priima !! Vi hoppade bana idag och högre hinder än senast, det gick riktigt ok. Med tanke på att jag o Matti som team är nybörjare på hoppning gkorde vi kalasbra ifrån oss idag.
 
Vi hoppade i slutet en liten bana med hinder på allt mellan 70-90 cm så Matti fick verkligen skutta idag. Att lastningen gick så bra gör att jag bara har bra erfarenheter från idag. Imorgon kommer ett klipp up från då vi hoppar bana, orkar inte överföra ngt ikväll, är så trött.
 
Så tack Sara för en toppen hoplektion och tusen tack Lena för att du körde oss till Vörå.
 
 

Inte ska det vara lätt

2012-08-11 @ 19:08:05
Sökandet på den rätta sadeln till Matti fortsätter. Idag har vi prövat flera sadlar, alla olika, men alla samma problem.. De glider fram på bogen när man rider fast de satt hur bra som helst när man placerat på sadeln på ryggen..
 
Den han har nu satt bäst fast den var lite trång och så.. Jag har redan en sadelgjord som är för hästar som sadeln åker fram på, men jag tror den inte utgör sin fulla funktion eftersom den är för lång nu då jag bantat ner Matti, eller kan det vara så?? Vi prövade även med geledyna under men den gled ändå fram mot bogen.
 
Tappade nog lite lusten med sadelprövning då det ska vara så svårt. Som tur har jag en super kiva tjej som hjälper mig hitta en sadel, lärde mig massor bra saker idag om hur olika sadlar kan sitta fel, så helt onödigt var ju inte sadelprovningen idag, men hade hoppats på att hitta en dressyrsadel...
 
 

Minisemester

2012-08-10 @ 15:38:02
 
 
 
 
Matti har haft en minisemester på 3 dagar eftersom det varit lite väl mycke program med jobb + dittan och dattan.
 
Idag hade jag bara kul med Matti, vi red ut i terräng en bit och avslutade på ängen och tog full galopp, det tyckte Matti var super skoj eftersom han gjorde liite antydan till att vilja ta något glädje skutt, men med min sjuka nacke o rygg så kunde jag inte låta honom bli allt för glad. Jag klarade inte riktigt av att rida något seriöst idag då det tog sjukt, men hade inte hjärta att låta Matti vara oriden mer än 3 dagar irad.
 
Nöjda skrittade vi tillbaka till stallet, både häst o ryttare svettiga som jag vet inte vad. Nu när jag ligger i soffan kanske det inte var så smart drag att rida, men i stunden mådde jag så bra och kände inte alls något av nacke o rygg. Ska ta o slänga i mig lite Burana nu så blir det väl bra! :)
 
Jo, blev påtrampad av Matti för första gånge idag. Skulle klia honom vid bogen innan jag tog in honom från hagen och så var det så skönt så han ville komma närmare och såg inte vart han lade foten, så nu håller foten min på att ändra färg till blå o börjar bli lite svullen. ;D De här klumpedunsarna till hästar!
 
 
 
 
 
 

Svar på kommentar

2012-08-09 @ 12:02:00
Av - L
Alltså absolut inget elakt menat, men du kan ju bara inte tycka om Matti varenda dag och tycka allt är så en dans på rosor. Så är det ju aldrig med någt.

Ni har annars kommit långt tillsammans. Roligt att följa bloggen!
 
 
Svar: Alltså jag förstår inte varför många av er har så svårt att förstå detta, hehe. Får flera gånger kommentarer om just detta. Men så här är det, ridning har alltid varit terapi för mig, jag har bara tävlat kanske 2 gånger så har inte behövt hålla stenhårda träningsscheman inför tvälingssäsongen så det blivit något jobbigt med ridningen. Jag har den principen att vill jag bara gosa gör jag det med hästen, vill jag ta race på en äng gör jag det, vill jag ta ridlektioner gör jag det. Jag har inga andra måsten med ridningen än att det skall vara roligt och att jag ska utvecklas tillsammans med min häst.
 
Visst finns det dagar jag inte skulle orka åka ut till stallet, ex. om det varit en super jobbig dag på jobbet/i skolan och det ösregnar och blåser galet, men då får Matti den dagen ledigt och jag rider följande dag. Jag har 1-2 dagar ledigt i veckan från stallet då Matti har sina vilodagar. :)
 
Jag har ju nog skrivit de gånger jag inte varit allt för glad på Matti t.ex. då vi var på en träning i vintras och hästkräket inte ville in i transporten och vi stod i 30 min med svetten rinnandes ner för ryggen och jag bara ville börja gråta (men den ovanan är borttränad nu tack och lov), och den dagen han hade energi upp över öronen här för några veckor sedan då han inte var kontaktbar från ryggen, de två gångerna vad jag super less på Matti, men det är faktiskt de enda gångerna vad jag kommer på så där bara.
 
Jag själv tycke vi passar som handen i hansken, så då behöver man inte ha många down-dagar utan har mest uppåt dagar och då är det inte så svårt att få varandra på gott humör.. :)
 
 

Är det rätt är det lätt,
är det lätt är det rätt
 
 
 
 
 

Matti i Radio

2012-08-08 @ 13:14:00
Haha, det var lite av en "parodi" (om man kan kalla det så) av mig o Matti, men jag bara skrattade när jag lyssnade. Hör själva!
 
Allt ska nu Radio X3M hitta på. Men det är ju viktiga nyheter om några motsätter sig köpet av Matti ;) Fy det låter som jag skulle ha Matti inlåst i ett fängelse, och att han skulle vantrivs :(  Oj, oj med de här radio x3m, tss
 
 
Tack Emma för tipset var jag kunde hitta klippet! :)
 

Radio x3m?

2012-08-08 @ 09:44:28
Vaknade av ett mess idag att denna blogg och Matti diskuterades i radio x3m idag. Haha, va kul. Men jag lyssnade inte själv eftersom jag låg o sov hel ovetande om detta.
 
Alltså blev super nyfiken vad som sades!!! Är det någon som råkade lyssna och vet vad de sa? Berätta vad de sa i så fall är ni gulliga!! :)
 
 

Bloggen hade annars besöksrekord igår, så kul många vill följa oss på vår resa! :) kram
 
 

Nu även till papper.

2012-08-07 @ 05:53:28
Det känns så underbart, nu kan ingen annan säga jag inte äger Matti, för igår blev jag ägare till Matti enligt bokens alla regler, igår skrev vi nämligen på kontraktet. Men det tänkte sluta dåligt, för vi var med om en krock.
 
Jag körde bilen och körde nog rätt och gjorde allt som man ska, blinkade i god tid innan jag skulle svänga o bromsade in i tid inför att svänga in vid Tesses café längs riks 8an, men bilen bakom var nog i egen värld för BOOM så hade han kört 80 km/h in i oss som nästan hade hunnit stanna för att köra in till parkeringen. Som tur fick ingen livshotande skador utan alla hade änglavakt.
 
Så det blev lite väl händelserik början, men jag fick sådan grym huvudvärk och ont i nacken när jag väl var i stallet så kände inte för att låsa in huvudet i en hjälm, så longerade Matti på åkern istället. Först var han rätt trög så jag fick mana på med spöet, men till sist lyssnade han bra och lyfte galopp när jag sa och tog till trav när jag gav kommando, så jag hade honom att träna galopplyften. Jag var nöjd över Min häst. <3 Han är bäst!
 
 
 
 
 
 

Rosa och hoppsadel

2012-08-03 @ 22:01:10
God kväll alla läsare! Ligger helt slut i sängen nu och ska börja fixa bilderna på Cessi och Marikje från då vi red på åkern här i förrgår, men före det ska jag uppdatera er om mig och Matti. Hade en sadel på prov idag som tyvärr inte satt bra, men blev sugen att rida i sadel idag så red i vår hoppsadel dressyr, det gick det med..
 
Vi red alltså på ridplan idag eftersom åkern är för hal efter allt regn. Men trots att vi inte varit på ridplanen och ridit på många dagar kändes Matti inte riktigt på G, han var säkert trött av vädret också, han blir seg o trött av regn.
 
Men mjukheten kom rätt snabbt i passet, men han började kura ihop sig så jag fick nästan hela tiden lyfta handen för att påminna honom han inte slipper undan och det var inte så jag ville han skulle gå, så stundvis var han riktigt ok. Gjorde skänkelvikningar, öppnor och slutor för att få honom mjuk i sidorna och tempoväxlingar.
 
I traven var han inte alls trevlig att rida till en början, han låg på tygeln så min hållning for åt skogen, så fick verkligen träna mag o ryggmusklerna för att hålla upp mig idag, vilket syns på bilderna när jag är Quasimodo på någon bild! Men när jag satt ner i korttrav fick jag honom bättre och han började stundvis bära sig bättre, men jag kände ändå han var less och lite trött så avslutade med galopp längs vägen som Matti verkligen uppskattade, speciellt när vi svängde tillbaka mot stallet, då sträckte han ut så båda ryttare och häst avslutade passet nöjda och glada.
 
 

Matti alltid lika taggad inför ett träningspass, hahaTränade på öppnor en hel del idag, gick se så där..


Stundvis fick jag honom där jag ville ha honom, men det fanns inte Matti-gnistan idag


Marikje tröttnade på Cessi som bara fotade så hon traskade iväg, hahaHär ser man bra då han försöker krulla ihop sig för att slippa undan och jag inte orkar hålla min hållning när han blir tung i handenKöpte nya fransar till Matti idag, de förra fans bara tre fransar kvar, haha. Prövade denna variant denna gång, så får se om den fortfarande sitter på i morgon när jag hämtar honom från hagen, hehe.
 
 
 

En helt ny värld

2012-08-02 @ 21:11:52
Ikväll regnade det cats and dogs, så jag var inte lika tapper nog att rida, nej jag och Matti hade ledarskapsövningarövningar och busade lite på ridplanen istället.
 
Alltså det är så härligt att ha hästen vid Åsas stall eftersom alla kommer så bra överens och inger är någon "hätä-byx". Jag kunde nämligen utan ngr problem ha Matti lös på ridplanen medan Cessi red Marikje. Då Cessi skrittade fram Marikje hade jag Matti att springa det värsta av sig, och så roligt han hade, han kutan fram och tillbaka och försökte få med Marikje några gånger också som gärna skulle ha velat busa hon med. Att ha Matti lös på ridplanen med ett annat ekipage tror jag inte skulle varit ett elternativ på ett andra stall, eller har jag fel? :) Dessutom är ju Marikje Mattis "flickvän" så de kommer ju super bra överens, annars skulle jag inte frågat helst Cessi om de var okej.
 
Sen hade jag honom lös i stallegången och försökte lära honom stå stilla o vänta tills jag kommer tillbaka, fast det finns mat runt honom, det gick faktiskt över förväntan, visst flyttade han på sig emellanåt, men när jag rättat till honom stod han stilla, ett tag i alla fall.. ;)
 
Sen har jag äntligen börjat göra ngt åt att hitta en ny sadel. Ringde en tjej som jag blivit rekommenderad från Losvik, så hon skulle hjälpa mig hitta ny sadel. Hon var helt super trevlig och snäll, jag är verkligen helt nybörjare med sadlar, kan ingenting så behöver nog all hjälp jag kan få. Så om ni vet någon dressyrsadel som är till salu MEDDELA MIG! :)
 
 
 

Matti är så kär i Marikje. På dresyrtävlingen i våras blev han ju så upp i varv när han inte såg Marikje, haha
 
 
Bus

Världens bästa kommentar

2012-08-02 @ 15:28:00
Jag blir så glad över hur snälla ni är som kommenterar så många gånger så snälla saker, jag och Matti tackar och bockar för allt!
 
Vad som gjorde oss extra glada var underbara snälla Malin (hon har blogg) som alltid kommenterar så snälla saker. Igår gjorde hon mig extra glad med följande kommentar igår. (lägre ner är vad hon syftar på)..
 
 
 
Ni kan ju tänka er hur mycket kommentare värmde när jag läste den igår. För hästen på bilden hon tagit är ju to die for! :) Tack Malin!!
 
 

Den vackra Maestro

2012-08-01 @ 10:34:27
 
 


RSS 2.0