Efterlängtade videon

2013-04-28 @ 12:50:52
Det tog längre att ladda upp än jag trodde eftersom jag haft fullt upp så länge nu! :) Men nu borde jag ha bättre tid igen!
 
Här kommer den efterlängtade videon från då Johanna rider Matti. Se och njut!
 

Hann bli orolig!

2013-04-27 @ 08:22:00
Igår hann jag bli oroig när jag kom till stallet och kände igenom Mattis rygg (som i vanlig ordning), för då ömmade han i den mera!! Så ridningen blev direkt utesluten från schemat och jag tog fram tömkörningsgrejerna och gick ut på ridplanen i regnet med Matti sm var påpltad regnskydd eftersom hans rygg är känslig för regn.
 
Matti var pigg idag igen men han fungerade mycket bättre denna gång med tömkörningen! Stundvis orkade han inte koncentrera sig och jag gjorde lite små missar, men i det stora hela så gick det kalas.Eter tömkörningen avslutade jag med lite lek och bus. Hade lite horsemanship som vi tidigare gjorde så ofta och det var precis lika roligt denna gång. Han är så go den där hästen! :)
 
När jag kom in i stallet igen och sköljt av Mattis sandiga ben så kände jag på ryggen igen, och nu när den var varm ömmade han ingenting, så kanske han borde gå oftare med täcke då i alla fall så han inte får kallt? Hmm, det är nog svårt det här med att täcka rätt! För mycket täcke vill jag inte ändå ha på Matti då han lätt får sina "knölar" i huden om han täckas för mycket och hunden inte får andas.. HMM!!
 
Matti gick mycke bättre än på bilden ndan, men svårt att ta bild med telefonen och fortsätta tömköra ;)
Bus

Lyckorus!

2013-04-25 @ 18:45:24
Idag var det riktigt vårkänsla i stallet. Men när jag kom till stallet var det tomt på människor, men efter 40 min började människor droppa in. Idag passade jag på att borsta Matti där ute eftersom han såklart rullat sig riktigt lerig i hagen, och där stod han och njöt i vårsolen. 
 
Jag gissade Matti skulle ha mera energi idag eftersom det var ett lugnare pass i tisdags och igår var han ledig. Energi hade han också, och inget fel med det, men han kändes inte riktigt lätt på hand och jag fick inte riktigt någon bra feelis. Så efter att ha skrittar i 15 min och försökt med olika samlande övningar bad jag Johanna som red sin häst Pasa barbacka om hon ville hoppa upp och känna lite på Matti ifall jag inbillade mig allting.
 
WOW, vilken snygg häst jag har när någon som verkligen KAN rida rider honom! Tänk om jag besatt de där kunskaperna idag, fanken vi skulle gå långt tillsammans!! Det jag sett av Johanna så tycker jag hon rider snällt och snyggt, så har funderat nu ett litet tag om jag skulle våga be henne om hjälp med att skola Matti, och idag vågade jag fråga och till min lycka gillade hon tanken. Hur ofta hon kommer att rida Matti vet jag inte, men jag behöver hjälp att ex. lära Matti galoppombyten eftersom jag själv inte är så duktig ännu som ryttre och Johanna tävlar medelsvåra klasser med sin häst och jag är ännu på LB nivå, så jag är otroligt tacksam om hon skulle vilja hjälpa mig lära Matti sådant som jag ännu inte klarar av.
 
Jag frågade om jag fick slänga ihop en video hit på henne och Matti, så den kommer i morgon, nu måste jag sova en stund eftersom jag ska iväg och vaka inatt. :) Men ni får några bilder från telefonen och printscreens från videon! :)
 
  

Att hitta motivation

2013-04-25 @ 11:54:00
Jag kan erkänna jag inte haft så mycket motivation på sistone, högst antagligen beror det på all stress, men efter lördagen så lugnar det i sig och vardagen börjar rulla på igen som vanligt.
 
Min dunderförkylning har kanske varit största boven, men som tur har jag underbara Suvi som hjälpt mig och Juulia så Matti inte behövt lida bara för att jag varit sjuk eller omotiverad, så på det sättet känns det skönt. Junior-cupen blev ju framskjuten eftersom det var Herpes-virus som härjade här i trakterna, så Juulia och Matti har itne kvalat ännu, därför rider Julia ännu Matti 1 gång i veckan, och på söndag ska de hoppa om de får tränaren till stallet.
 
 
Idag ska jag och Matti hur som helst ut i terräng i sällskap av Linn och Robin. Linn åker iväg med Robin till Helsingfors nästa vecka och är där över sommaren så det kommer blir ledsamt. Lillon och Matti ska försöka stå nu i början tillsammans och se hur det går, och till sommaren ska antagligen Matti stå med en häst vid namn Calle om de kommer överens!
 
Underskrifterna för vaccinationen under min tid med Matti är i skick, nu måste jag bara jaga en annan veterinär som vaccinerade Matti när han ägdes av förra ägaren, så vi får se nu då om jag får tag i henne och om hon har kvar i sitt system att hon vaccinerat Matti, annars msåte jag ta grundvaccinationen om.. suck.
 
Så kanske det är min flunssa, krånglandet med vaccinations-underskrifterna, herpes-viruset som härjat, nya praktikplatsen och tidsbristen som gjort min motivation tryter, men nu ska jag försöka ändra på det! Idag ska vi bara njuta, och i morgon så ska jag se om någon vill hoppa lite på eftermiddagen med oss. :)
 
 

Sjuk

2013-04-23 @ 11:05:29
Idag är jag så fruktansvärt flunssig. Jag tror inte det var så smart i söndags att tömköra så mycket att jag blev svettig, för efter det har flunssan brytit ut! Jag snörvlar som bara den och är tung i skallen, så jag frågade Suvi om hon kunde ta hand om Matti idag så jag får vila upp mig lite och hoppeligen bli frisk!
 
Men ikväll tänkte jag försöka ladda upp bilder från tömkörningskursen, i och för sig var inte jag och Matti med på ett enda kort, så kanske jag laddar upp det på Hubbebloggen istället? :)
 
 
Tänk att det låg snö å backen för 2 veckor sedan, nu är allt borta! :) Finally

Duschdag

2013-04-22 @ 19:57:26
Jeeestas vad det stormar här idag? Det blåste så hårt så jag hade ingen lust att rida i manegen idag då det smäller och har sig så, så om inte Matti hoppar till så gör jag det garanterat av alla smällar!
 
Istället tog jag som projekt - få Matti vit igen.. Alltså det var dusch och tvätt av hela Matti som stod på schemat idag. Blötlagd, in-schamponerad med hexocil och avsköld blev Matti efter lite om och men. Det där att stå i spolspiltan var ingen hitt idag när vi gick med huvudet före, MEN när jag backade in honom gick det galant. Jag tror Matti var smartare än mig där, för skulle jag gått in med huvudet skulle jag blött ner hela stallgången bakom Matti, men nu när han stod "fel" väg så blev bara golvet i spolspiltan blöt, så min häst var smartare än mig idag!
 
Jag försökte få foton, men de blev så suddiga, så jag slänger in en gammal bild från då jag senast tvättade Matti.
 
Hur ofta tvättar ni era hästar? :)

Tömkörningskus

2013-04-22 @ 05:11:42
Oj, oj, igår var det full rulle så jag var åter igen helt slut när jag kom hem! Igår efter jobbet och övning till fashion show så var det nämligen dags för en mini-kurs i tömkörning i stallet. Vi var 6 st som deltog och vi höll på i tur och ordning från kl 19 till närmare kl 22. 
 
Det var riktigt givande! Jag hade inte gjort allt för stora missar på egen hand, men ändå flera små saker som hade avgörande effekter. Vi övade mycket basic saker, men viktiga basic saker. Som belöning när det gått bra i skritten så fick Matti trava och galoppera, och jäklar då fick jag upp flåset! Är ju inte helt frisk, och det känns idag. Men mini-kursen var mycket givande!
 
Tyvärr fanns det ingen över huvudtaget som kunde fota eller filma eftersom jag var i sista gruppen, men så jag slänger upp en bild från google. :)
 
 
 
Bus

Värsta cirkusen

2013-04-20 @ 17:03:00
Haha, alltså nu märkte man att Matti varit ledig i 2 dagar irad. Tanken var att rida ut i terräng, Ansu på Tepa, Linn på Robin och jag på Matti. I terräng red vi iväg men alla hästar, eller jaa, Matti och Robin var lite busiga. Haha, alltså ingenting hände, men både Matti och Robin hittade saker att hoppa till för, haha!
 
Alla satt vi kvar på ryggen trots skutten hit och dit, men jag hade i alla fall rolig, man ska ju aldrig bli för bekväm där uppe på ryggen, det är ju ändå hästar vi håller på med som har olika busnivåer från dag till dag precis som oss människor! :)
 
Vi fick till och med rida gneom vatten, haha det var sååå kul! Videon är från då våra hästar blir vattenmonster! :D Vi hade ju i alla fall tur med vädret!
 
 
 

Lugnare vecka

2013-04-18 @ 08:27:59
Som ni säkert märkt har jag tagit det lugnare med Matti, orsaken är att jag tycker vi haft ett bra tempo nu när vi kom till Hubertus och Matti har verkligen gjort sitt yttersta, så nu ville jag ge honom en vecka med bara massa lek, han är ändå bara 7 år. Sen också eftersom hans ben var lite varmt för någon dag sedan ville jag ta det lugnare och har lagt kylomslag efter varje motinering.
 
Igår igen fick Matti leka i manegen, men denna gång med sin kompis Tepa. Det är så tacksamt att Matti kommer överens med de flesta hästarm, hittills har det inte varit några problem att hitta hagkompis eller lekkompis till Matti vid Hubbe. Fast det måste jag erkänna att jag saknar att se den glädje Matti hade med sin bästa kompis Arn på gamla stället. Visst var deras kärlek inte så bra alla gånger eftersom Matti fick sina kirgskador och Arn sprang genom hagen då de var separerade, men den glädje Matti hade när han fick leka med Arn har jag aldrig sett hos någon häst!! De två var verkligen bästa kompisar och partners in crime! Men att byta stall var bara ett måste nu då jag studerar!!
 
I kväll ska Matti få sin årliga vaccination, så därför har jag planerat in denna vecka som bus och lite lugnare tempo. I förrgår fick Matti gå lite hoppning med Juulia och det hade gått bäst någonsin så det är ju fantastiskt roligt. På lördag blir det en terräng runda i skritt, och på söndag är det tömkörningskursen. Så med andra ord är detta en lugnare vecka från seriös ridning, men jag tycker det är viktigt att vi ger hästen möjlighet till sådana här veckor också. Matti har man verkligen sett uppskattat detta, han lyser riktigt av hur nöjd han är! :)
 
Här kommer en liten video från då Matti och Tepa busade runt idag. De rullade sig i manegen, sprang hårt som tusan, bockade och hade så roligt så. Ibland kom Matti springades till mitten för att hälsa på mig för att sedan springavidare igen. Är de inte bara för mysiga??
 
 
 
Det känns så skönt att Matti går så bra med de flesta hästar, så att hitta lekkompisar till honom är inte svårt
Bus

Mina älskade pojkar

2013-04-16 @ 21:39:00
Det har blivit fler videon nu på sistone, men jag måste bara visa er denna. Både Matti och min pojkvän är så gosiga! Haha, Matti tycks inte riktigt hänga med alla gånger. 
 
Mina älskade killar <3
 
 
Bus

Tömkörningen igår

2013-04-16 @ 08:41:20
Jag tycker det var lite roligt. Jag hade frågat en bekant om hon kunde hålla lite lektion i tömkörning åt mig, och när de andra i stallet fick nys om detta så nappade flera stycken på och ville lära sig tömköra. Super kul tycker jag, för tömkörning är verkligen ett super bra sätt att få hästen att arbeta, bara man vet vad man sysslar med. Jag har ju bara lärt mig genom vad jag sett på nätet och läs och en gång blivit snabbt visad, så jag gör säkert många fel. Men som tur är Matti en så förlåtande häst så hittills har han inte tagit skada!
 
Jag har nu i tre dagar tänkt tömköra, men det blev först av igår. Vilken tur egentligen, för det blåste och dundrade i manegens dörrar så skulle jag ha suttit uppe på ryggen skulle Matti nog bara visat långfingret åt mig, men igår då jag tömkörde lyssnade han så otroligt bra!! Det gick bästa vad det någonsin gått då vi tömkört. Matti lyssnade fint och jag kunde för första gången trava med honom då jag tömkörde, och göra skänkelvikningar och öppnor i trav! Glädjerus x1000!! Svettig blev jag - inte hästen, men roligt hade vi båda två!! Jag ser fram emot söndagens mini-kurs då man får lära sig ordentligt grunderna! ;)
 
Jag fullt medveten om att jag gör säkert en massa fel, men som sagt har jag aldrig blivit lärd utan prövat mig fram, så hoppeligen gör jag mera rätt på söndag. Haha, jag vet inte ens om man ska springa efter då man tömkör, knappas, eller jag vet inte, haha, igår gjorde jag det i alla fall! Var inte allt för hård mot mig när ni ser videon som min "duktiga" pojkvän filmat (jag vet inte sjuttsingen vad han sysslade med när han filmade, det mesta är upp och ner och suddigt haha)!! :)
 
 
 
 
 
 

Matti & Lillon the movie

2013-04-15 @ 17:07:48

Smakprov från videon

2013-04-15 @ 14:56:11
Bus

Mattis nya STORA flickvän

2013-04-14 @ 21:08:10
Idag var benet bättre, bara liite liite varmare än vänstra frambenet så han friskförklarades idag. Jag hade tänkt tömköra honom, men när det blev på tal om hagar och att Mattis bästis Robin åker till södra Finland om 1 månad så kläckte Tina ur sig om vi kunde se hur Lillon och Matti fungerade tillsammans, eftersom de verkar tycka så om varandra när de snusar på varandra i stallgången och leker Lady och Luffsen
 
Sagt och gjort! Påpaltade med skydd begav vi oss till manegen och hästarna fick busa runt första gången tillsammans! Först hände ingenting, de snusade på varandra och sen kom en spark först från Lillon, sedan från Matti och så var de bästisar och busade omkring. JEEESTAS vad Matti såg liten ut, haha. Ni ska få se videon i morn. Hinner inte ladda upp den idag, men de är bra roliga! ;)
 
Så Matti får kanske lite mindrevärdeskomple nu då bruden hans är större, men nåjaa, det får han ta! ;)
 
 
Bus

SÄLJES

2013-04-14 @ 15:58:00
Jag säljer min hoppsadelgjord. Den är läder och i bra skick!! Den har en mini skårma på plattan (syns liite på bilden) annars är den som ny.
 
Nypris kostar den ca 100 euro, men jag säljer den nu för 50 euro (eller bjud). Den borde vara ca 140 cm lång, men jag ska mäta den noggrannare ikväll. :) Säljer den för att den är för lång till Matti nu då han bantat ner sig!
 
Hör av er om ni är intresserade! :)
 
 
Dålig bild jag tog igår med telefonen. Men här är den. Den putsas självklart upp vid försäljning. :)

Lite orolig

2013-04-14 @ 09:50:00
Igår var det tänkt jag skulle tömköra eller longera Matti, men när jag kände igenom benen så kändes han varm i benet som han hade haft infektionen i, så jag blev ju lite orolig! Det kan ju bra hända bara att det är tillfälligt, jag kylde det i 30 min igår och kollade att han inte haltade, men jag ska se nu idag ändå. Vi hade tänkt ha bommträning idag, men det skippade jag så benet får vila ifall det blivit lite tuffare träning nu på sistone och han därför var varm i benet?
 
Men inte fick Matti helt ledigt för det! Jag passade på att öva Matti att gå in i spolspiltan då det var vatten på golvet och att hahonom att stå i vattnet. Silen var nämligen lite stockad så det blev en lite vattenpöl i mitten så jag passade på att träna innan jag rensade silen.
 
Det gick helt bra, Matti var först nog lite skeptisk och ville inte alls gå i vattnet så han backade, steppade på stället och slängde huvudet högt och visade ögonvitorna till hela stallet. Men är man konsekvent och snäll med honom så får man honom nästan vart som helst. Så på tredje försöket gick han in i spolspiltan trots vattnet på gummimattan. Min duktiga fåniga häst! :)
 
 
Tadaa, till sist stod han lugnt och snällt där fast han stressat och inte alls velat gå i vattnet först. Sötnos!

Hoppvideon

2013-04-12 @ 06:51:00
Här kommer då vidon och ni får se de olika övningarna vi gjorde. Det var mycket uppgifter var vi skulle få hästen lyhörd och mellan hand och skänkel, vilket var svårt för mig och Matti. Men upgiften var vi skulle rida lite i förvänd galopp klarade vi ju fint eftesom Matti ännu inte kan göra rena galoppombyten ännu ;)
 
Maria var så snäll och filmade lektionen åt mig, så tack tack Maria! :)
 
 
Vilket tycker ni är roligare att se? Att jag lägger musik med på
videon 
eller att ni hör vad tränare säger till mig? Ni får bestämma! :)
 

Klappar mig själv på axeln!

2013-04-11 @ 21:56:00
Varje gång jag hoppar hinder som är över 70cm känner jag att jag får klappa mig själv på axeln eftersom allt över 70 cm gör mig illamående och nervös, MEN idag gick det ganska smärtfritt! Vi hade bra övningar idag, Helena kan verkligen det där med att ge olika ch effektiva övningar på varje lektion. Idag passade övningarna mig och Matti speciellt bra eftersom jag nu verkligen fick rida och tänka på vad nästa uppgift var. För just det att rida mellan bommar/cavalettin/hinder är det jag inte riktigt vill få till när det kommer till hoppning, jag bara sitter där och åker med av gammal vana då jag varit så fruktansvärt rädd för hoppning. Men idag kände jag mig inte osäker en enda gång, så jag känner jag är värd två klappar på axeln till och med!
 
Sista övningen hoppade vi 3 hinder i en kombination och sista två gångerna vi red an på kombinationen låg hindrena på 80 cm och det gick helt ok. Jag ser fortfarande inte mer än kanske 1-2 galoppsprång innan hindret om vi kommer fel eller rätt och då är det försent att korrigera, så jag behöver verkligen träna ögat på ansprången! Allt slutade med så bra feelis efter lektionen, även om jag glömde att rida där en gång så Matti gled förbi helt lugnt hindret men kom för nära hinderstödet så mitt knä slog i så det bara small, haha, jag kommer få ett färggrant knä har jag på känn tills i morgon!
 
Sen så känner jag bara att jag ytterligare en gång måste få skriva hur otroligt mycket jag tycker om tjejerna i stallet! Alla är så snälla, peppande och goa människor. Eftersom mitt självförtroende i hoppning som ni vet inte är det bästa blir jag så otroligt glad gång på gång när jag får kommentarer om hur jag och Matti utvecklats, och hur mycket bättre Matti blivit sedan vi kom till Hubbe. De kommentarerna fick jag idag av två helt fantastiskt härliga människor i stallet, och ni kan ju bara ana hur glad jag kände mig av att få höra det även om jag nog själv känner av att vi utvecklats ganska bra under dessa ynka 3 månader. Ni är så underbara och gör mig så glad gång på gång av era snälla kommentarer! Det är så viktigt att vi kommer ihåg att peppa varandra och stötta varandra, för vi sitter alla ändå i samma båt och alla behöver lite stödjande ord ibland. :)
 
Video från dagens lektion kommer upp i morgon, nu ska jag ta en dusch och gå och lägga mig, så ni får nöja er med lite bilder från då lektionen var avslutad redan! :)
 
 

Älskar Matti så, not!

2013-04-10 @ 21:45:01
Ibland älskar man ju sin häst mer än andra gånger.. Idag var jag inget stort fan av Matti. Han är nog inte så klumpig som jag tidigare skrivit, för han hade på någon höger eller vänster fått indragit sitt utetäcke genom gallret och förstört hela täcket.. GAAH! Jag skulle inte alls ha råd att köpa nytt täcke, som tur fick jag låna ett tillfälligt av T så jag hinner skrapa ihop lite pengar till ett nytt ;)
 
Jag har säkert motionerat Matti för dåligt när han hittar på sådana där "fantastiska" ideer.. ;) Ni skulle ha sett hans min när jag kom till stallet, han visste med det samma att han gjort en liten miss inatt, för han såg så skyldig ut innan jag helst hann se hur täcket såg ut, haha! Sötisen min!
 
 
Bus

Motivationsbrist

2013-04-10 @ 17:26:00
I söndags var jag så trött, och jag hade så dålig motivation till ridning, så jag red barbacka en stund i manegen och fokuserade på att få Matti lång och låg.
 
Matti var ganska pigg och glad, så jag avslutade med att ha honom lös i manegen så han skulle få springa av sig med Lina i manegen, vilket uppskattades. Matti tog fram araben i sig och sprang så fint. Men jag fick konstera att vi får träna på inkallningen igen, för den slarvade han som tusan med, ni ser ju bara på videon ;)
 
Ignorera mina tönttiga kommentarer i videon, jag kan aldrig vara tyst ;)
 
 
 
 
Bus

Visst finns det terräng!

2013-04-08 @ 21:04:04
Förra veckan så utforskade jag och Ansu lite nya terrängmöjligheter och visst hittade vi bra terräng! Vi red genom en mysig trollskog och ut på några åkrar och tappade lite bort oss så vi fick fråga en man var vi befann oss, till svar fick vi "Ni je i Böle", haha. 
 
Vi skrittade bara eftersom jag gick rundan till fots. Det var riktigt kul och nästa gång ska jag också sitta på ryggen så vi kan se om man slipper ännu längre på rutten och rida i högre växel. Vi red var i terrängen i nästan 1,5 h och närmare 7-8 km i bara skog bort från all trafik!! Det var så mysigt att kunna "rida i skogen igen, det var så mysigt!
 
 

Man blir så glad!

2013-04-07 @ 11:14:38
Man blir så fruktansvärt glad när ens nära och kära tar del av det man brinner mest för! I torsdags kom nämligen min kära syster och min älskade systerson Walter med till stallet och hälsade på Matti. Walter har varit två gånger med till stllet och hälsat på Matti och min syster en gång tidigare, så jag blev så glad när de kom med i torsdags!
 
Ibland kan jag nämligen tycka det kan kännas knepigt då jag inte kan prata och diskutera i familjen så mycket om Matti som jag skulle vilja.. Orsaken är inte att jag inte skulle få berätta, aboslut inte, men för att de inte är så insatta i hästvärlden och kanske alla gånger så intresserade rent ut sagt, för det här är ju ändå MIN hobby inte deras, så därför blir jag så glad varje gång någon ur familjen visar intresse hänger med till stallet och tar del av det som är något betyder massor för mig, en sådan liten sak är hjärtevärmande!
 
Har ni familjen engagerade i er hobby eller är ni som mig enda hästintresserade i familjen?
 
 

Ni missar väl inte

2013-04-06 @ 10:57:00
Ni har vä inte missat Hubertus-bloggen? Där skriver jag inte om mig och Matti utan om olika hästrelaterade ämnen och laddar upp bilder på olika ekipage som rör sig i hubbe-kretsarna. 
 
Lägg adressen sparat någonstans, och kika in! I morgon är det ju tävling i stallet och jag kommer springa med kameran i största hugg hela dagen och dokumentera till bloggen! :)
 
Hubbabloggen.wordpress.com
 
 

Inget tävlande!

2013-04-05 @ 21:05:05
Det blev inget tävlande nu i helgen för Matti och Juulias del. Stallet och manegen är satt i karantän nu fram till 20.4 i förebyggande syfte och då alltså blev hopptävlingen inhiberad p.g.a. detta nu då herpes-viruset härjar i Finland. Så fram till 20.4 kommer ingen annan än de i stallet få rida i manegen för att inte dra några baciller till stallet..
 
Det pratas om man ska vaccinera hästarna i stallet som bäst, men jag känner mig lite tudelad. Jag vill ju inte något ska smitta Matti, men vi rörs inte så mycket i andra stall, men då igen finns det många som tävlar som kan ta med sig smittan till stallet vårt eller någon som kommer och hälsar på och bär på viruspartiklarna.
 
Men då och andra sidan hör Matti inte till riskgruppen då han inte är gammal och inte riktigt föl/unghäst och inte heller något sto med föl i magen. Så han borde inte bli dödssjuk..
 
Eftersom han ändå inte får något försvar mot viruset (om jag förstått rätt) efter första sprutan, så vet jag inte riktigt om det löns. Andra sprutan tas ju 4-6 veckor efter första och sedan 3e sprutan efter 6 månader, och då ska den uppräthållas med 6e månads mellanrum för att vara i kraft. Dessutom så kostar en spruta har jag hört 50-70 euro så för mig är det också en ekonomisk fråga..
 
Är detta samma hysteri som det var med svininfluensan för ett par år sedan för oss människor och det vaccinet eller är detta allvar? Jag känner mig ganska så 50/50..
 
Vad har ni för erfarenheter? Vad har ni hört?
 
 
Jag skulle då igen aldrig förlåta mig om Matti blev svårt sjuk för att jag inte vaccinerade honom

Sista hopplektionen

2013-04-04 @ 22:01:48
Ikväll var sista hopplektionen innan tävlingen på söndag, ska bli spännande att se hur de går på söndag! Idag hoppade Juulia och Matti bana igen och de hann hoppa lite mera idag när de var färre på lektion än senast. Det gick helt super bra för dem!! Juulia har verkligen börjat hitta Matti mera och de klarade alla oxrar bra och kom kombinationen super! Det var ett hinder det kom ett stopp på eftersom, ja ingen vet riktigt, Matti tyckte han skulle lägga in ett till galoppsprång så de kom fel, men sådant händer!
 
Efter att Matti och Juulia hoppat banan stod jag med bredaste smilet på läpparna någon kan ha och tyckte jag hade världens bästa häst! Det har verkligen gjort mig gott att se någon annan hoppa Matti, det har förvånandsvärt nog gett mig mera sug tillbaka att hoppa, speciellt efter idag då de hoppade 90cm oxrar utan problem, och för snart 1 månad sedan krashade vi in i dem på den höjden!
 
Jag tror faktistk att Matti och Juulia har en bra chans att slåss om den blåvita rosetten på söndag!! DET N!!
 
 
 

Fanns bara inte tid

2013-04-04 @ 12:08:12
Igår så fanns det tyvärr bara inte tid med att blogga, jag hann inte ens sitta framför datorn igår! Så ursäkta mvåra fina läsare för ursel bloggning på sistone! Men nu kan jag uppdatera om de gågna två dagarna! :)
 
I förrgår mådde jag riktigt illa och visste int om jag skulle spy eller inte, så jag gick ut och gå med Matti istället i skogen i sällskap av mamma och hundarna, vi hittade dessutom en ny väg in i skogen, så måste utforska den mera då jag är uppe på ryggen någon gång!
 
 
 
Igår så red jag en häst full med energi som hade vårkänslor som de flesta andra hästarna i stallet upp över öronen.. okej kanske inte så farlig var Matti, men mer energisk var han och tittig än vanligt. Jag hade ju dessutom super brådis så hann bara rida 30 min, vilket kanske var för lite för kort tid, men avslutade med mycket galopp till höger som är svårare varvet (spec igår, tänkte aldrig bli rätt galopp, suck!). När Matti är på det humör som han var igår är det inte stor vits att göra allt för svåra saker, man blir bara oense. så de få gånger han får de dagarna så är det bättre att träna kondition eftersom följande dag är han sig själv igen! ;)
 
Idag ska Juulia hoppa Matti igen på Helenas lektion så han får nu i alla fall bra träning. På söndag tävlar de ju vid stallet. Jag tror jag är mera nervös än Juulia! Tror det kommer gå kalas! 
 
 
Jag köpte annars bettet på bilden till Matti i Sverige. Men det gnisslar ganska mycket, är det vanligt på tredelat eggbett, i början eller har jag köpt dålig kvalitet?

Kändes lagom typiskt!

2013-04-02 @ 08:06:23
Som tur skulle Suvi ännu igår ta hand om Matti eftersom jag varit på resa torsdag-måndag, men tankne var jag igår kväll skulle ändå åka ut till stallet och pussa på min älskling, men det fick jag glömma ganska fort efter att ha kommit hem. För efter att kroppen värkt och jag frusit en stund mätte jag feber och konstaterade att jag hade just det, feber.
 
Idag är jag feberfri, men har ganska så ont i halsen så jag kommer nog at åkta ut för att hälsa på min älskling, men någon tuff ridning tror jag inte det blir om inte halsen blir bättre. Känns lite typsikt när man saknat sitt häst så! Well, bara att göra allt för att bli frisk nu då! :)
 
 
Jag saknar min skrutt så otroligt mycket!! Tänk vad man kan sakna ett djur!


RSS 2.0