Du lyckas bara om du har pengar

2014-08-31 @ 19:15:00
Om det är något jag börjar vara trött på att höra inom denna sport är "Du kan bara lyckas om du har pengar!". Klart som korvspad att man inte kan äga en häst om man inte har pengar, och klart det kostar med alla föräskringar, veterinärkostnader, hyror, foder, utrustning, tävlingslicenser, transportkostnader, tävlingsavgifter osv. MEN jag börjar bli trött på att höra det där uttrycket eftersom jag anser att det inte håller! Det här är ett ämne många inte vågar prata om då det handlar om pengar, men jag förstår faktiskt inte varför det ska vara så tabu. Vissa har det bättre ekonomsikt ställt andra sämre, varför göra sådan big deal av det?!
 
 
 
Under dessa år som jag hållit på med hästar har jag fått äran att träffa så otroligt många olika människor på olika nivåer, olika ursprung och med olika kunskaper. Dessa alla har haft något att lära mig, oberoende om de varit rika, normalinkomstare eller "fattiga". Visst har vi alla fått uppleva den där lilla bortskämda flickan/pojken som fick allt hon pekade på när vi var små, och allt vi önskade av våra egna föräldrar var "Varför får jag inte också en ponny? Jag vill också lyckas!", men majoriteten av dessa barn har inte lyckats bättre än du själv i vuxen ålder eftersom man kan inte köpa till sig känslan för ridning och hästar, antingen har man den eller så har man den inte. Men då är det viktigt att vi inte här beskyller de som haft turen att ha det bättre ställt ekonomiskt om de råkar besitta känslan för hästar och ridning, för DET är absolut inte pengar som köpt den känslan.
 
 
Besitter man inte känslan för ridning eller kunskapen är det bara att hitta en bra tränare som hjälper en på traven. Här igen, man behöver inte vara rikast i stan för att ha råd med det, allt handlar om prioriteringar med vart man lägger sina pengar!! Mina har gått på träningar istället för utekvällar under min studietid!
 
 
Jag har inte kommit från en familj som har pengar växandes på träd, men de har kunnat erbjuda mig ridlektioner en gång i veckan upp till att jag var 16 år, efter det har mina föräldrat förstått min passion inom sporten och ställt upp med att skjutsa mig till medryttarhästar och på det sättet stöttat mitt intresse efter bästa förmåga. Sen när jag var vuxen fick jag möjligheten att köpa min första häst, och han läser ni om här på bloggen och jag kunde inte vara lyckligare! Skulle jag fått den där ponnyn som liten skulle jag troligtvis inte ha Matti nu, och bara tanken av att inte ha Matti får mig att gråta. Allt sker av en orsak!
 
Idag har jag majoriteten av mina nära vänner inom hästsporten, och alla har olika ekonomiska bakgrunder och de som inte har pengar i överflöd tävlar även dem med blandade resultat precis som de med mera pengar. Så där igen, pengar köper dig inte alls!! Visst kan hästar hjälpa dig på traven att få fina poäng om de har häftiga rörelser osv. men det är ju inte det som räknas då det kommer till kritan! Många som har pengarna att köpa de dyra hästarna kan inte rida dem då istället eftersom de blir svårare och känsligare och det blir lätt pankaka av det hela om du inte kan läsa av din häst på 600 kg under dig.
 
 
 
Det är ryttarens uppgift att ge hästen det utrymme den behöver till att lyckas och göra rätt. Känslan till detta går ej att köpa, medan hästar går, och du når inte toppen om du inte har känslan för det du gör oberoende ekonomi..
 
 
Så snälla, sluta prata som att alla som lyckas inom denna sport har gott om pengar. Vi kan väl konstatera att det hjälper till, men när det kommer till känsla inom hästhantering och ridning hjälper pengar dig inte någonstans, och det är DET jag vill vi alla ska komma ihåg och inte vara giriga! Många gånger som man hör uttrycket sägs det av avudnsjuka människor som har svårt att unna en ryttare som lyckats, men hör jag dessa uttryck har jag börjat ganska snabbt ge svar på tal, för jag börjar bli så trött på det!
 
Vi borde alla bli bättre på att unna varandra lycka och framgång inom denna sport, och inte se varandra som rivaler gällande allt. Om ni vill ha smakprov hur man unnar varandra framgångar kan ni komma på studiebsök till Vasa Hubertus!! Jag har aldrig varit medlem i en förening eller inhyrd i ett stall var man peppar varandra och gläds åt varandra så som vi gör i Vasa Hubertus. Därför kan jag gång på gång säga jag är en stolt medlem där, och jag hoppas vi kan sporra andra inom denna sport att bete sig likadant som oss!
 
 
Jag kanske inte har den bästa ridkänslan, men då istället anser jag mig vara destu bättre med att jobba hästar från marken och läsa av dem i fritt tillstånd. Så min harmoni skapar jag bäst från marken, och jag är stolt över det band jag skapat med Matti från marken så att vi kan promenera i skogen utan att han behöver vara fast. Mina goa stallkamrater i stallet accpeterar mig för den jag är, och de glädjs för mig när jag anser något gått bra. Vi är alla olika, har olika ambitioner och ska sluta vara giriga och missunnande. Det vinner ingen på och ingen mår bra av det! Vi är alla bra precis så som vi är och ingens ambition är bättre eller sämre än någon annans! Kom ihåg det!
 
Puss och gnägg!
 

Longering och klippfunderingar

2014-08-31 @ 16:29:00
 
 
Idag blev det lite lugnare motionering av Matti eftersom jag kom så sent från stugan så skulle inte hinna rida och sova innan jobbet annars. Men Matti uppskattade att bli longerade tydligen då han slapp att dra iväg i en spurt och busa i galoppen. I morgon blir det i alla fall ridning och Soffi har lovat fota lite från passet så då kommer det ridbilder igen! Härligt!
 
Jag tycker så om min goahäst, han är så fin (och tjock för tillfället)!  Han har redan börjat få mycket päls så det lär nog bli dags att klippa gullungen snart! Måste bara beställa ett klippblad, för Matti nöter alltid slut Soffis blad på klippmaskinen med allt hans hår, hehe, så rättvisast jag skaffar mig ett eget då hon ändå klipper honom några gånger under vintrarna.
 
 
 
Runda fina bebisen min med nörd-frillan!
Bus

Galet stolt!!

2014-08-30 @ 19:36:00
Alltså jag är så jäkla glad att jag nästan gråter när jag skriver det här! Min goa vän Sophia har varit och ridit i FM i dressyr nu i helgen och hennes lag vann ett jädrans hej dundrande lag FM-guld i dressyr!!
 
 
 
 
FATTA HUR STORT!! Min mamma kommenterade när hon såg mig små le här på villan "kanske du är lika glad som om du skulle ha vunnit?".. OOOJA, minst så glad är jag för hennes skull! Finns inget bättre än när människor man bryr sig om lyckas efter mycket kämpande!! Gosh, vad jag är glad!
 
FM-guld, det är inte illa pinkat kära läsare! In genast och gratta henne på bloggen, bombadera henne med grattis-kommentarer, för det är hon värd!!
 
 
Bilderna är Sophias egna
 

TREVLIG VILLAVSLUTNING!

2014-08-30 @ 13:34:10
Här i finland längs västkusten har vi finlandsvenskar något som vi kallar villavslutning. Det innebär egentligen bara att man städar undan sina sommarstugor inför vintern och firar och sover över på sommarstugan en sista gång innan vintern kommer, i alla fall för de som inte har el på sina stugor eller stugor man kan vara på under vintern. Så under denna dag skjtus raketer, man äter gott och umgås med vänner och familj en sista gång på sommarstugan för denna säsong!
 
Så idag firas även villavslutningen av vår familj, så Matti får en välförtjänt ledig dag och jag åkte bara ut och gosade med Matti innan jag skulle bli upphämtad och börja färdet mot sommarstugan. Matti kommer tidigare in idag som tur då det skjuts en del raketer, han verkade ganska trött från igår också så kanske bra han får vila lite!
 
 
 
 
Sötnosen i hagen idag!

Hösten kom innan jag hann njuta av sommaren

2014-08-29 @ 20:19:00
Så kändes det riktigt höstigt igen. Fast solen sken var det en kall bris som blåste på en idag, så nu börjar perioden igen när det är svårt att veta exakt hur mycket kläder man ska ha på sig när man rider! Känns som jag aldrig han rida och njuta av sommaren då min hälsa ställde till det hela juli och augusti känns det lite som.. Men det lär ju inte vara sista sommaren för mig och Matti som tur!!
 
Ikväll kom pojkvännen min med och övade sig på att fota med vår nya kamera. Så jag handledde och försökte instruera vad han ska tänka på då han fotar och förklarade vilka inställningar han skulle ha, och resultate blev ju riktigt okej! Man märker STOR skillnad på nya kameran och min gamla. Med gamla fick man använda manuella inställningar helat iden för att få bra, på den nya kan man använda auto och få bättre kvalitet än på min gamla kamera, så det säger ju en hel del! :)
 
 
 
 
 
 
 
Men till ridningen nu då. Matti kände helt okej idag. Lite slö för skänkeln emellanåt men stundvis var han super!! Jag hade mina gråa ridbrallor idag och de sitter så tusans tight så jag har ganska så svårt att sitta ner i dem, så emellanåt blev jag så led på hur jag flaxade omkring med benen i sadeln. Men det är så knepigt med min sits, för ibland är den SÅ ostadig, men genast Matti bär upp sig sitter jag bra och inte alls lika löst, men det är ju inte lätt för Matti att bära upp sig när jag flaxar omkring så där.
 
Men i början verkade som om Matti fått bara lalla omkring en för lång tid nu igen, för då jag började kräva lite samling förstod han inte och orkade inte riktigt så han försökte komma bort från min önskan till samling genom en kick, men efter det då vi började om på nytt så kämpade han på riktigt bra. Det gäller bara för mig att förfina min ridning nu igen. Det känns och syns jag haft en lång paus då handen vill bli för rycking och jag har svårt att sitta ner i traven mer än vanligt. Men pikku hiljaa!! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack älskling för att du kom och fotade och frös för min skull <3 Mina fina killar <3
 
Alla bilder i inlägget är fotade av Thomas och redigerade av mig.
 

Det går inte så bra nu!

2014-08-29 @ 13:24:44
Punktering.... Lagom roligt efter att ha skrivit tenten allt hänger på och så kommer man ut och ser bil-f*n har punktering!!!

Put on a fake smile and breathe! Ringer världen runt och efterropar hjälp.. HJÄÄÄLP
Få som förstår!

2014-08-28 @ 19:34:00
 
 
Just nu gör jag en 10 veckors praktik fokuserat på spädbarn och barn upp till 16 år. Nej, jag kommer inte börja skriva om barnen här, jag har tystnadsplikt som sjukskötare, men det jag tänkte skriva om är den kärlek man ser dessa mammor har till sina barn!
 
Nu kommer de som inte är lika inbitna djurvänner som mig förstå alls hur jag kan se ett samband. Men idag när jag såg två mammor se sina barn för första gången och fått se LIVE den ändlösa kärlek som strömmade från deras ögon till det lilla knytet där i korgen fick mig att rysa till och le brett. Jag kom på mig själv stå där och stirra flera gånger leendes, inte för att jag tyckte barnet var något extra söt än andra, utan just för den kärleken som strömmade över knytet i krogen från sin mamma var ett så fint ögonblick. För den blick mamman hade mot sitt barn känner jag för mina djur. De är mitt allt och jag gör vad som helst för dem!
 
Genom åren har jag verkligen stött på många människor som säger "Vänta bara tills du har egna barn! Då kommer du först förstå kärleken till en annan varelse!".. Kanske det, kanske inte.. Men den kommentaren eller blicken jag får om jag nämner denna liknelse känns ju inte alls roligt för mig då jag är allvarlig.. Nej, jag har inga egna barn, jag har bara 3 djur jag avgudar och älskar otroligt mycket. Varför skulle det vara något sämre??
 
Mitt hjärta smälter precis lika mycket som när en mamma ser på sitt barn, som när jag kommer till stallet och ser hur Matti kikar upp genast han hör min röst och tittar med sina snälla ögon på mig och bara väntar på att jag ska öppna boxdörren så vi får mysa och träffas. Att få pussa honom i pannan och krama om honom riktigt hårt gör hela mig så otroligt varm och lugn så ni anar inte!!
 
 
 
 
Samma gäller det med mina knäppjökar till katter. Det finns inget härligare än när Ludde hoppar upp bredvid mig i sängen varje gång vi ska gå och sova. Då sitter han där och kurrar och slickar på min arm eller bara tittar på mig innan han hoppar ner och lägger sig ner för att sova bredvid sängen, tryggt bredvid "mamma".
 
Min tredje gullunge är katten Leo, som kommer springande emot mig varje gång då jag kommer hem. 90% av gångerna sitter han i fönstret och vinkar med tassen, och när jag närmar mig dörren springer han och möter mig. När jag väl kommit in går han och stryker sig upp efter benen och vill bara gosa, så när han tas upp i famnen trycker han sitt huvud så nära brösten han bara slipper och myser! Naaw <3
 
Garanterat kommer jag älska mina framtida barn om sådan kommer, men min poäng är bara att djur är också för en del människor otroligt viktiga och hela deras värld, så precis som man ska respekteraföräldrar kärlek för sina barn och hur de uttrycker den, anser jag att man ska också respektera de otroligt starka känslor någon människa känner för sina djur. Om något av mina djur mår dåligt eller är sjuk slits en del av mitt hjärta bort.. Så sluta nedvärdera mina och andra djurvänners känslor för mina djur.  De kan vara otroligt starka!!
 
 
 
 
 
Jag brukar skämta om att Matti, Leo och Ludde är som mina barn... Bara att egentligen skojar jag inte!

Nu är den här!!

2014-08-28 @ 18:07:53
 
 

Ganska häftigt!

2014-08-27 @ 15:56:00
För er som har missat går det just nu en utmaning "ALS Ice Bucket Challenge" över hela världen var idén är att man ska hälla en hink med isvatten över sig själv (och donera pengar), i syfte att stödja forskningen om sjukdomen ALS. För er som inte vet vad ALS är kan ni klicka in er här och läsa om sjukdomen.
 
Det var två olika hästmänniskor som deltagit. Väldigt underhållande måste jag säga. Ännu en gång ser vi att hästar är bara hästar, inga robotar (förutom den i kanske sista videon, hehe! Se och njut! ;)
 
 
 

Bättre bilder!

2014-08-27 @ 11:39:32
Som jag någon gång skrivit här på bloggen är jag så frustrerad på den systemkamera jag har som bäst, den har 8 år på nacken och börjar säga upp kontraktet, men nu är det en ny systemkamera beställt så vi ska kunna ta fina bilder på vår semester i januari också! Visst den blir inte min egen då det är pojkvännen som beställt den, men jag är ganska så säker jag kommer fota mera med den än honom i alla fall med tanke på vem av oss som fotar mera och kan mera om fotografering, hehe, men till pappers är det delad vårdnad gällande kameran, höhö! ;)
 
Så nu snart kommer det komma bättre kvalitetsbilder hit till bloggen, FINALLY!! Dessutom kan man filma HD-filmer med vår kommande kamera, så filmerna här på bloggen blir av bätter kvalitet då man kan filma med den nya kameran också! Helt super!
 
foto: Heid Järvi
Idag och i morgon kommer Aino att ta hand om Matti då jag måste läsa på tent, men känner jag mig rätt kommer jag efter tentläsningarna att smyga mig in i stallet i alla fall och mysa med min bästa vän! <3

Skönt att rida igen!

2014-08-26 @ 10:17:27
Mattis högra bakben var lite svullet idag så prövade rida lite lätt för att känna på om han gick rent vilket han nog gjorde. I höger varv på böjt spår ville han ta lite kortare steg, men inte stora skillnader men ändå.
 
Jag red i alla fall på en ca 35 min i alla gångarter och fokuserade på mjukhet och rundhet i låg och rund form. I galoppen börjar det komma nästa genast nu och Matti börjar arbeta bättre genom ryggen gång för gång (trots semestern hans). Det var riktigt roligt att rida ett dressyrpass i manegen igen, och jag tror jag behövt den här pausen från att måsta rida ordentligt, för nu kändes det roligt igen! Kanske det berodde då man red samtidigt som en vän, jag vet inte?
 
Efter ridpasset var svullnaden borta från benet och jag kylde det en bra stund i spolspiltan innan Matti fick gå ut i hagen igen. Denna vecka ska vi troligen lägga ihop Matti med Elli igen eftersom hans förra hagkompis har flyttat till sverige med sin ägare för att uppleva nya äventyr tillsammans. Men som tur behöver Matti inte gå ensam!!
 
 
 

Senast vi krävde lite mera av oss i dressyren senast var på en stor åker i Hankmo.
Till min glädje hade Matti idag samma framåtbjudning!

Glömda bilder - BILDBOMB

2014-08-24 @ 14:28:05
Jag har helt glömt bort att ladda upp bilder från då Aino hoppade på Matti under en hopplektion! Det gick riktigt bra och till sist hoppade de en 90 cm bana med bravur! Matti taggade till sist till och drog fint mot hindrena. Själv hade jag hjärtat i halsgropen när jag såg hindrena höjdes till 90 cm då det är min skrämsel-höjd, men som tur var det inte jag som satt på ryggen! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är ganska häftigt

2014-08-20 @ 19:19:00
Det är ganska häftigt att dundra fram med ett 500 kg djur på en åker. Idag dundrade vi inte särskilt mycket, men när vi red ut i terräng passade vi på att galoppera över en åker tills skogsbrynet kom emot. Jag kom mig på bara att tänka vilken frihetskänsla det ger!
 
 
 
 
 
På fredag kommer vi tillbaka till vardagen, alltså tillbaka till Vasa Hubertus. Dessa två veckor har verkligen gått fort, men så är det när man har roligt då man fått varje gång rida ut i fenomenalt sällskap och prata och avreagera sig från himmel till jord! Det är något häftigt det här med hästtjejer, man hittar alltid något att prata om och i alla fall jag har haft sådan tur med vilka fina människor jag fått lära känna genom denna sport.

Ny ridhjälm

2014-08-20 @ 14:40:39
Den är finally här, och hur länge har jag inte pratat om att jag verkligen borde fixa en ny ridhjälm då föregående inte hinner torka på mellan användningarna och fallit i golvet allt för många gånger.
 
Jag är super duper nöjd med denna hjälm och hoppas kunna hålla denna i bättre skick än min förra. Jag blev kan jag erkänna lite skakig när man hört en ung tjej dött här nyligen då hon ramlat av hästen, så att köpa en hjälm som är up-to-date hjälm och inte fallit i golvet vad jag vet känns som en billig livsförsäkring!
 
Så nu är det här! Tack!!! Den sitter som en smäck på huvudet och är riktigt lätt på, mycket bekväm. Sen så har den ju glitter i sig och det faller ju mig i smaken vldigt fint om ni inte hade märkt det redan ;)
 
 
 
 

Frågestund - svaren

2014-08-19 @ 11:54:12
Hur länge har du ridit?
Jag började rida som 5-åring, men lärde mig rida egentligen bara för något år tillbaka. I många år trodde jag mig kunna rida, men sedan jag började med min medryttarhäst Eila insåg jag att jag har en lååååång väg kvar att lära mig rida korrekt eftersom hon inte var den enklaste att rida. Så många skulle säga de ridit i mitt fall i 13 år, men i mitt fall har jag hållit på med hsätar i 13 år och ridit i 8 år. Nybörjar stadiet kallar jag inte rida eftersom man bara sitter där.
 
Varför började du rida?
Jag ville bli som Pippi Långstrump, hehe
 
Hur gammal var du när du fick din första häst/ponny?
Jag var 21 år när jag köpte min första häst, och det är min nuvarande guldklimp, Matti
 
Hurdan var den och vad hette den?
Matti, och han är mitt livs häst.
 
Hoppning eller dressyr?
Dressyr
 
 
 
 
Vad har du för kamera?
Jag har en urgammal Niko D40 som inte ens säljs mera, så när man samlat ihop pengar blir det nog att köpa en ny!

Var har du Matti på bete, och varför just i augusti, börjar det ite vara lite väl kallt om nätterna?
Du har en så härlig blogg, jordnära och mysig!
Matti har jag på bete hos en kompis i Hankmo. Att det är kyligare om kvällarba gör inget, han får komma in till natten och vid dåligt väder eftersom de har ett stall på gården.
 
Vad är dina mål med Matti?
Ha så roligt som möjligt och hinna tävla lite nu som då och utvecklas tillsammans.

Tycker du om att vara hästskötare eller känner du dig vara utnyttjad. Har läst någongång du varit hästskötare år sophia?
Det är riktigt roligt att vara hästskötare ibland, och jag känner mig inte alls utnyttjad eftersom jag bara varit än så länge hästskötare på tävling åt Sophia, och vi är ändå så pass bra vänner så jag känner mig absolut inte utnyttjad!! Jag menar är inte vänner till för att hjälpa varandra? Det är bara roligt att vara med på små utflykter med sina väner. Det var så roligt i Ypäjä så jag kan knappt vänta tills jag får hjälpa till på Helsinki International Horse Show nu i höst!! Helt galet!!
 
 
Hästen Zebbes hästkötare fick jag agera medan Natalie hade hand om Hilton
 

Hur var det att ha Betti på besök i sommar nu när du fått fundera på besöket?
Det var riktigt roligt att få diskutera med en som känner Matti lika bra som mig och vet hans personligheter. Många får ju lätt bilden att Matti aldrig gör något dumt, men då det väl kommer blir de flesta förvånade att dessa bus kommer ur Matti, så det kändes skönt att inte behöva förklara, Betti visste.
 
Sen var det så bra att få veta ännu mera detaljerat hur hans första år såg ut och om hans mamma osv. Hoppas Betti kommer igen!
 
 
 

Varför har du benskydd på Matti om han är på bete? Rider du han alls?
Benskydd hade jag endast en dag på eftersom Matti och Carrero inte kände varandra sedan tidigare, eller rättare sagt inte delat samma hage så ville inte ta några risker då jag känner Matti, men inte Carrero. Men sedan första hagdagen har han inte haft några skydd eftersom det inte behövts, de har blivit sådana bästisar så det är rörande!
 
Jodå, visst rider jag Matti, men inte varje dag på betet, men har ridit 3 pass och promenerat/longerat en dag. Han har ju semester nu ju!
 
Hur ofta gör du och T något tillsammans?
Nu vet jag inte exakt vad du syftar på, men om du menar något annat än vardagsrutiner så gör vi något tillsammans ungefär en gång i veckan eller mera beroende på hur vi jobbar. T burkar ändå relativt ofta hänga med till stallet så vi ska hinna umgås mera. Sen så tycker ju faktiskt Matti och T om varandra så egentligen tror jag T vill komma med till stallet.

Hur ofta träffas ni hemma?
Eftersom T jobbar ganska långt bort så är vi väl hemma samtidigt 4-5 dagar i veckan.
 
 
T hängde med och kollade till en ridskola i England när vi var där i juli

Bråkar ni någongång?
Det gör väl alla par? Men utöver vardagsgnabbas kan jag räkna på en hand av dessa 5 år tillsammans vi faktiskt bråkat. 
 
Vilka bloggar läser du dagligen?
Dagligen läser jag inte bloggar, men då jag läser är det nördigt nog enbart hästblockar som jag läser. De är följande:
Dressyrmupparna.se
Tyrashastar.se
Sophiabacklund.blogspot.fi
elfstrands.se
sofia-everythingispossible.blogspot.fi
dressyrsnack.se
http://blogg.agria.se/emeliebrolin/
 
Har du motivationsbrist eller varför rider du inte Matti längre?
 Motivationsbrist har jag haft länge. Varför? Janå mitt mål med sommaren var att ställa upp i någon dressyrätvling, men oskojat har jag jobbat alla helger jag haft tävlingar jag kunnat delta i här i nejden. Så är det med tre skiftes jobb och att vara sommarvikarie, så det blir hösten och innomhussäsongen istället nu då att försöka hinna med någon tävling.. kanske?
 
Sen så har jag inte riktigt haft råd att ta lektioner nu sista tiden vilket är kanske den största orsaken, och sedan fick jag andningssvårigheter för ca 3 veckor sedan som gjort jag inte klarat av att rida alls. Men nu ska jag sakta men säkert försöka komma igång igen! Igår blev det ett kort ridpass och jag var genomsvettig så det blir babysteps nu tillbaka. :)
 
 
Du och jag Matti <3

Intresseanmälan

2014-08-18 @ 21:35:00
Nu tar jag emot intresseanmälan inför Helsinki international horse show, som vår förening Vasa Hubertus kommer att arrangera. Buss och inträde ingår i priset och man åker iväg tidigt på lördag morgon och kommer hem sent på kvällen.
 
Så nu är det alltså intresse vi vill kolla så vi vet hur många personer det skulle röra sig om. Så klart blir et billigare ju fler som vill komma, så hoppas det här blir pop! :) Så om du är intresserad av att hänga med på resan och faktiskt tror du hänger med, så skicka till mig på facebook eller mejla min e-mail (annakarin.akers@hotmail.com) med kontaktuppgifter så kan jag meddela genast vi fått fram paketpriset.
 
Vasa Hubertus-medlemmar får självklart rabatterat pris. :)
 
 

The video from yesterday

2014-08-18 @ 16:25:00
Kom ihåg att trycka på HD-kvalitet så är det inte så brusig bild

Första dressyrpasset på länge!!

2014-08-17 @ 19:58:00
Idag red jag och Lotta ut med hästarna igen. Denna gång red vi till en stubbåker var jag och Matti körde vår första gemensamma dressyrpass på säkert 3 veckor. OJ, så roligt det var!!
 
Matti var framåt, mjuk framtill och verkade vara glad att ha mig på ryggen igen. Eftersom vi var på en åker som säkert var runt 5 hektar stor, så var ju Mattis framåtbjudning betydligt bättre än på ridplanen, så jag fick bara njuta av att inte behöva skänkla på, och försöka istället få aktiviteten till aktiva tramp, men det gick väl se så där.
 
Det var så roligt att rida igen, och senare får ni se en lite videosnutt som Lotta filmade av oss i trav och galopp. Här är lite printscreens från filmen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Ser det inte mysigt ut?? Tack Lotta!!

Matti inför nytt mode

2014-08-16 @ 21:27:17

Känslosamt farväl

2014-08-15 @ 16:31:00
Igår fick jag äran att fota de sista fotona på snygga Andaluz Mango innan han fick springa vidare till de evigt gröna ängana. Han var så fin, som han alltid varit, så när jag kom till stallet och såg honom brast ut i gråt när jag började klappade om honom. Att jag skulle reagera så starkt trodde jag inte, men farväl är alltid svåra att ta!
 
Men nu har han det bra, fina Mango, och han kunde inte ha haft en bättre ägare än den han hade <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fina, fina Andaluz Mango. Du är älskad och saknad!

07:05

2014-08-15 @ 09:26:13
Klockan var 07:05 när jag möttes denna morgon av två glada ansikten när jag kom in i stallet. Matti och Carrero tittade så glatt på mig och var så nöjda att få komma ut igen i hagen, men inte för att äta, utan att få mysa tillsammans, för det första de gjorde var att börja kramas och klia varandra när de väl var i hagen.
 
Älsklingarna!
 
 


Frågestund

2014-08-14 @ 11:42:00
Nu har jag varit lite tystare på bloggen en tid och jag ska försöka bättra mig på att uppdatera, och därför tänkte jag vi kunde ha en lite frågestund som hjälp på traven för mig. Så fråga på och ge önskemål om vad ni vill läsa..
 
 
 
 
Jag svarar på frågorna i helgen!

En dröm som nästan blev sann

2014-08-14 @ 09:28:00
Igår var det en av de mysigaste terrängrundor jag och Matti gjort tillsammans! Vi red ut i över en timme och red på någon sandväg och skogsväg var vi kunde öka takten, och så var vi bland annat och vadade med hästarna i vatten. Så mysigt och i bra sällskap!
 
Idag var tanken att vi skulle ha tagit en morgon ritt, men från kl 5 på morgonen har jag inte fått sömn, legat och vridit mig i sängen och haft sprängande huvudvärk så när klockan var 7 och jag försökte stiga upp och lägga på mig kläderna tog det så förbannat ont i skallen så jag fick bara sända iväg ett meddelande att jag inte klarar av att rida nu på morgonen då det känns som skallen ska falla av! Kan det bero på astmamedicinerna?? Eller spända muskler? Jag vet inte, men tog en värkmedicincoctail och försökte sova lite vidare, och det dunkar i hjärnkontoret ännu, men aningen mindre så jag klarar av att sitta uppe. Funderar först om det var migrän, men jag vet inte??
 
Men nu tillbaka till gårdagens roliga terrängrunda!!
 
 
 
 
 
 
 
Jag har ju aldrig sett hur Matti skulle reagera med vatten, och han har aldrig varit med om en sådan här situation då han skulle behöva gå i vatten heller, så jag valde att istället för att trycka på så att han skulle känna sig stressad och få någon negativ upplevelse hoppa ner och mana på honom från marken var han litar på mig mera än från ryggen. Så efter baby steps och funderingsstunder fick jag honom att lägga alla fyra ben i vattnet, men då hoppade han nog snabbt upp på land när det började skvätta vatten, haha.
 
En av mina hästdrömmar har faktiskt varit att på egen häst få simma med sin häst! Den gick kanske inte helt i uppfyllelse nu, men nästa gång tror jag nog jag kan sitta på Matti och lirka fram honom och ner i vattnet från ryggen, för han började leka med mulen i vattnet till sist på den grund sidan, så helt traumatisk upplevelse var det inte fast det var ganska så spännande enligt honom själv!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Fegisen min såg så nöjd ut då han tittade på mig när alla benen avr i vattnet. Som om han skulle ha tänkt "titta mamma så duktig jag var!" <3

Matti och Carrero strider

2014-08-13 @ 22:45:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ser ni hur de stridet och slåss. Dessa två drar inte jämt och smartast vorde kanske att ha dem isär så de inte sprakar ihjäl varandra... Eller så inte! Haha, idag hade de stått största delen av dagen och tagit hand om varandras pälsar. Sötisarna!! Lite dåliga bilder då jag försökte passa på att fota i smyg från bilen då jag kom till gården, därför syns elbandet tyvärr. Är de inte bara för söta?!! Så här stod de säkert i 10 min.

Hästarna på bete

2014-08-13 @ 14:23:00
 
 
Matti njuter för fulla muggar på betet, och igår skickade Lotta att hästarna var mätta (!!) för att de mötte henne vid porten när hon kollade till dem mitt på dagen, haha! Jag trodde aldrig Matti kunde bli mätt! Blir att försöka promenera honom lite varje dag så magen säkert fungerar och han får gör lite annat än gå från grässtrå till grässtrå! ;)
 
 
 
 
 
 
Mattis hagkompis på betet är den nya bekantskapen Carrero. Matti och Carrero har inte gått i samma hage tidigare så visst var det en risk att lägga ihop dem, MEN eftersom jag var medveten om att det fanns möjlighet att ha dem i två olika hagar om det inte fungerade så tyckte jag det var värt att pröva då jag vet att Mattis hästsätt är mycket snällt och han skulle aldrig provocera fram till bråk, plus att det finns ju gott om mat så gräl gällande mat skulle inte direkt kunna uppstå, och de kommer överens super bra och stod och kliade varandra och myste redan andra dagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stallet är litet och riktigt mysigt då Matti kan kika ut från boxen. Ska försöka passa på att fota lite stallet och mysiga bilder nu när jag har tid för det är riktigt mysigt och hemtrevligt där!! Små stall har verkligen sin charm! Visst är de praktiskt med stora stlal då det mesta finns där, men jag som börjat mina hästår i små stall och oftast ridit hästar på privata gårdar eller små stall får sådana mysiga flash backs från mina hästår att det är riktigt roligt att nu en tid vara tillbaka i ett litet mysigt stall.
 
Det här betet behövde tydligen jag också, känner mig så avslappnad gällande Matti nu när jag vet det inte går någon nöd på honom där hos Lottas då han får ha semester!
 
 
Bus

Välförtjänt semester

2014-08-12 @ 14:30:00
Matti är nu på bete i Hankmo och kommer vara där 1-2 veckor beroende på hur bra det går och hur tjock han blir, hehe! Min hälsa har utretts på alla möliga sett och nu spekuleras det i astma, så jag ska ta det lugnt ännu denna vecka och därför får Matti i alla fall vara en vecka, så ser vi sedan hur det ser ut om han får vara en till eller komma hem!
 
 
 
Igår fyndade jag annars ett set med grimma, flugband (eller vad det nu heter) och grimskaft för 6 euro, så det var inte illa pinkat och färgen lila och grått passade ju Matti så otroligt fint!! Ni ska få bättre bilder sen! Jag tror Matti kommer må så gott nu dessa veckor då han får bara ridas ut i terräng och beta gott gräs! Tack Lotta för att du gav mig möjligheten att lägga Matti på bete också denna sommar!!
 
Jag hade glömt kameran i stallet nu så ni får en bildbomb och en liten videosnutt från ihopsläppet då jag kommer hem från stallet ikväll då jag hämtat in dem från hagen.
 
 
Här är en liten bild Lottade skickade åt mig nu på dagen på Matti och Carrero på betet.
Bus

Var har jag hållit hus?

2014-08-03 @ 13:22:00
Det har varit tyst på bloggen länge, Matti lever och mår bra. Hans sår är så pass bra nu att man behöver inte sköta det mera än skölja och lite putsa, men min hälsa är det sämre med.
 
Mina lungor vill inte riktigt samarbeta och jag har därför inte vågat rida på över en vecka för bara att borsta Matti gör att jag kippar efter handan. Så Matti har fått ta det lugnare och nu ska Aino hjälpa till med motioneringen denna kommande vecka då jag ska få bli undersökt vidare. På fredagen var jag på första läkarbesöket och tog prover och undersöktes lite, men inget avviknade hittades annat än PEFF mätningen var sämre än den borde vara för mig. Men nu i morgon ska jag på spirometri och tisdag lungröntgen, så vi får se då.
 
Känner mig hemsk då jag inte klarar av mycket nu, och när det är som tyngst är mitt humör mycket dåligt då det är så obehagligt att inte få tillräckligt med luft. Men vi får se nu då vad det blir av det här. Men det är orsaken till att jag inte bloggat, det finns inte ork. Men Matti mår bra, och om någon vecka ska han kanske få åka på lite semester och bete i en vecka till Petsmo. Vilket han förtjänar!
 
 


RSS 2.0