Trotsade rädslan med lite hjälp

2015-02-27 @ 16:14:27
Idag så känner jag mig efteråt ganska så stolt! Idag var jag och Matti nämligen på hopplektion för första gången tillsammans på, ööh?, väldigt länge, kan det röra sig om 1 år? Vår goa vän Lotta hade övertalat mig att hänga med på hennes lektion och jag var helt ärligt nära på att avboka då jag såg hur det blåste ute idag och jag bara tänkte på hur knäpp Matti kommer att vara när det bullrar och har sig i plåten. Men han var hur cool som helst åd vi lade luvan på igen. Så kanske han nu äntligen accepterat bullret?
 
Vi hade väääääääldigt basic övningar, och hindren var enbart i cavaletti höjd (=ca 40-50 cm), så alla övningar hölls på en nivå som gjorde att jag tyckte det var kul och det var enkelt att komma över. Precis vad jag behövde. För efter att jag såg Matti och Aino gå omkull på Pia Pantsus träning i höstas blev jag rädd för bommar och cavalettin, för det var allt annat än roligt att se ens älskade häst göra en volt och se hur ryttaren flyger ur sadeln och bryter nyckelbenet!!
 
Men idag hölldes vi på ryggen och Matti var så snäll och go. Han taggde lite till så han bjöd fint mot hindren, men då glömde jag att rida ihop galoppen så han bara sprang med bakbenen istället för att skjuta ifrån. Men för att vara första gången efter uppbehåll är jag kalasnöjd! Det är bra med vänner runt en som peppar en så man hamnar att utmana sina rädslor, för jag kan faktiskt erkänna att det var riktigt roligt att rida lektion idag!
 
 
På måndag ska Matti lösahoppas igen. Så kanske vi får bort hömagen då som han samlat på sig i vinter ;)

Bilder jag glömt att visa

2015-02-26 @ 15:34:00
 
 
 
 
 
 
Då vi ännu hade en fantastisk vinter i början av januari! ;)

Avslappnande terrängrunda

2015-02-25 @ 18:25:00
Idag fick jag sällskap av min goa vän Lotta och Mattis kompis sedan sommaren, Carrero, i terräng. Det var inget toppen väder, men så otroligt uppfriskande då mn fick lätta på locket och prata av sig på en 35 min terrängrunda i skogen. Precis vad vi båda behövde! Lite tråkigt bara då det är så glashala vägar just nu, så man slipepr inte att göra mycket mera än skritta i terräng just nu. Men snart är våren här och vi kan sträcka ut i galopp på mossavägen! :)
 
I morgon blir det ett förmiddagspass i manegen innan mitt kvällsjobb, och på fredag ska vi ta oss en lite hopplektion som jag idag belv övertalad att hänga med på. Så Matti lär vara taggad inför den, jag lite mindre, hehe!
 
 
P.S. jag ska börja få rutin på bloggandet igen, det är så roligt att blicka tillbaka! :)
 

Löshoppnignsvideon

2015-02-14 @ 08:39:23
Här kommer videon från då Matti löshoppades igår! Jag började riktigt tänka, att kanske jag borde ta någon som tycker om hoppning att börja hoppa Matti?? Matti tyckte ju helt klart om det igår, men jag är ju så grymt rädd av mig när det kommer till hoppning så det vill inte bli till något.
 
Så om det finns någon som läser den här bloggen och har flera års ridvana och är intresserad av hoppning och känner sig manad att ta an 9-åriga Araben/torihästen Matti och försöka få honom till mera hopphäst så hör gärna av er och berätta mer om er! Ni kan skicka till annakarin.akers@hotmail.com, eller så på Facebook :)
 
Nu ska jag iväg i terräng med våra kompisar Lotta och Carre, hörs mer senare!

Vi lever och mår bra!

2015-02-13 @ 19:13:00
Lång paus på bloggandet här, orsak.. fortsatt inspirationsbrist med rindingen. Stallet har man ändå spenderat tid i men jag har haft en enorm motivationsbrist med att rida något seriöst, så de senaste veckorna har sett ut som följande, skogspromenader till hands ochf rån ryggen. Terrängrundor, longering och bus på uteridplan och i manegen.
 
Men denna vecka har det äntligen börjat svänga! Jag tror slutspurten i skolan och genast börja på nytt jobb gjorde att all ork var borta, men nu när det börjar bli ljusare igen känner jag mig mera motiverad. Denna vecka har jag till och med unnat mig 2 ridlektioner för att få en spark i baken igen emd ridningen och Matti verkar också motiverad igen!
 
Men idag så löshoppade vi Matti och jessus så roligt han tyckte att det var!! Se bara på bilderna och videon här nera hur kul han tyckte att det var. Vi fick till sist börja säga prrrrr, flera gånger då han ville komma i sådan enorm fart mot hindrena, och eftersom han inte hoppat så mycket var man ju lite osäker hur han skulle lösa avstånden, men han fixade det bra! Så mitt mål nu är att få ungefär 1 gång i månaden en löshoppnignsdag åt min lilla gråa häst som tydligen tyckte det där var skit kul! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har ni sett någon gladare häst?? Öronen framåt helatiden bara. Älskling <3
 


RSS 2.0