Dressyrpass utan bett

2015-09-13 @ 18:11:00
Oregelbunden uppdatering här på bloggen. Men Matti och jag lever åter igen och mår bra. Matti har fått vara emd i sin första tränignstävling i hoppning emd Matilda och de red felfritt och ritkgit fint! Matti hittade till och med gasen i omhoppninge, haha!
 
Idag red jag bettlöst (vilket jag gärna skulle göra helatiden!!) och Matti var så rolig och trevlig att rida!! Igår var vi på promenad powerwalk i skogen så jag passade på att träna lite samling idag i galoppen korta snuttar och samma i traven. Matti funkade så mycket bättre idag än senaste ritt!
 
Höger galopp är fortfarande en envis nöt att knäcka. Men idag kom några ordentligt steg då han faktiskt var på bakbenen (Annika lyckades fånga ett av dem på bild, här nere är bilden). I traven tränade jag mest tempoväxling och sidorörelser, men skritt och galopp stod på fokus idag.
 
Det var så rolgit att rida, skulle ha kunnat rida hur länge som helst!! Efter det roliga passet så skrittade vi av i terräng. Sadeln lämnade vi i stallet och tränset tog jag av i skogen. Matti är som en lydig hund, och jag trivs med att öva tilliten och kommunikationen utan att hålla honom med tömmar och saker. Natural Horsemanship blandat med blandad ridning är vad jag kör med. Det som passar oss tillämpar jag!
 
Tack Annika för ridbilderna!! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3


RSS 2.0