Hoppeligen sista updaten

2012-12-03 @ 11:13:00
Det är hoppeligen sista gången jag behöver skriva om att sadeln är påväg, nästa gång hoppas jag att jag skriver att sadeln anlänt!! ;)
 
Fick ett mess idag av Horse-Ess att sadeln äntligen är i Finland, rättar sagt Åbo. Så jag hoppas innerligt nu att den kommer denna vecka och det är sista veckan utan sadel, och om den nu sist och slutligen inte skulle passa fter all väntan börjar jag gråta!
 
Om sadeln då passar är det lätt bästa julklappen jag kunde få!!  Så en sista gång ännu fina läsare, FINGERS CROSSED!!
 
 
 
 
För de som inte hängt med så här är en kort genomgång på sadelstoryn.
 
Jag har ju varit utan sadel sedan mitten/slutet av juli månad. Dressyrsadeln som Matti hade från tidigare hade jag aldrig gillat och jag tyckte den inte passade Mattis rygg, men eftersom jag inte hade så mycke kunskap om sadlar vågade jag inte tro på magkänslan. Under veterinärgranskiningen inför köpet av Matti markerade han lite på vänster sida av ryggen som antydde att sadeln låg fel, och jag fick bekräfta min magkänsla till att stämma. Detta var i juli månad och då började jag söka sadlar för fulla muggar men hittade dessvärre ingen som passade, jag prövade tror jag minst 15 olika sorters sadlar  i alla märken och olika prisklasser men inget satt bra, eftersom alla sadlar åkte fram och upp på manken och blev i bakåtlut genast Matti travade.
 
Som tur fick höra om Horse-Ess av en kvinna jag lånat sadel av  att de brukar hjälpa ryttare i trakten att hitta en bra sadel till sin häst. EFtersom jag och Matti inte bodde i trakterna av Esse, så begav vi oss dit med transport i början av September för att få hjälp av kunnika sadelutrprovare. De hade lika svårt att hitta en sadel som passade Matti från deras lager så det var bara att konstatera Matti måste ha en specialare. Orsaken var att Mattis bogblad är rätt så små vilket gör att när Matti rör sig så åker sadeln så långt fram innan den tar emot något som i vårt fall varit manken, och manken på Matti har gjort att sadeln åkt upp längs manken och blivit i bakåtlut. Så det kändes skönt att veta varför det varit så svårt och att jag fokuserat på för breda sadlar och med för lite utrymme för manken.
 

En stubben Genesis C.L är beställt, så hoppas verkligen den passar!
 
Horse-Ess hjälpte mig beställa en sadel från Stubben i Holland/Tyskland, och de lärde mig samtidigt om hur en korrekt sadel ska sitta samtidigt som de kollade ut vad de skulle skriva till Stubben hurudan sadel som vi behövde. Stubben lovade det skulle ta 6 veckor innan jag skulle få sadeln, men det har nu gått 14 veckor så jag har ju kanske inte varit så super nöjd med betjäningen från Stubbens sida (men jag har varitmycket nöjd med Horse-Ess kundservice!!). När sadeln väl var klar hos Stubben så hade den skickats till Frankriket och yrat och på i Europa för att nu några veckor senare äntligen hittat till Finland, och idag finns den i Åbo och är påväg hit mot Vasa. Så kanske jag får den nu denna vecka! Jag håller er uppdaterade! :)


Kommentarer
Postat av: Emilia

Åhh vad kul! Jag har suttit och väntat på er sadel också, hoppas verkligen den passar nu :)

Svar: Jaa-a du de får vi verkligen göra. trött på att vänta! :)
Annu Åkers

2012-12-04 @ 22:55:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo