Känner mig så vilsen..

2012-12-18 @ 21:33:37
Jag vet inte snart vad jag ska börja göra med Matti. Jag vill ju självklart att min älskling ska må så bra som möjligt, men nu idag var han verkligen inte sig själv. I morse hade han lämnat sist in i stallet och då brukar han bli lite orolig, men i morse hade han stegrat sig och varit helt frånvarande när Åsa skulle lägga täcke på honom, så hon hade inget annat val än att föra ut honom som han var utan täcke o boots eftersom han var helt okontaktbar.
 
Så här har ALDRIG Matti betett sig tidigare, men jag började fundera om det är mysli jag givit honom nu i snart 1 månads tid, för det är efter det som han börjar bli lite konstig. Kanske han inte riktigt kan hantera energin som kommer från mysli? Förra året betedde han sig inte så här och då fick han 2 liter havre per dag + pellava, jag menar nu får han ynka 4 dl mysli och blivit väldigt på tårna!
 
När jag hämtade in Matti från hagen var han hur lugn som helst och kom lunkades till porten och mötte mig. Han var precis lika lugn som han brukar och betedde sig som han aldrig skulle ha varit helt galen i morse. Jag fick också veta att han under dagen sprungit och visat upp sig när Åsa ridit förbi hagen med hingsten sin, så det kan ju hända det är orsaken till att han var så nöjd när jag hämtade in honom.
 
Jag försökte själv få bort lite energi ur Matti genom att longera honom idag, men han var inte alls överladdad, snarare tvärt om. Jag vet inte hur sjutton jag ska få bort överskotts energin på ett hälsosamt sätt eftersom jag inte han rida eller ha honom att springa allt för mycket (utöver det han rör på sig i hagen).. Har ni några tips på hur jag kan få nerlugnat min "unghäst" som ska föreställa vara på sjukledigt?? ALL energigivande mat lade jag på paus idag, så han inte ska bli en tickande bomb!
 
 

Min älskling, om du bara kunde prata. Nästa vecka ska vi pröva ha honom med sin bästis Arn igen.
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Fösök byta maten, kanske de hjälper, eller de hjälpte Elli iaf :)

Svar: jonå de e ju det jag tänker börja med så får vi se. Jag blev ju lite orolig eftersom det där beteendet verkligen inte är Matti, :/

Man slipper ananrs inte och läsa din blogg, det står man måste ha en inbjudan! :/
Annu Åkers

2012-12-19 @ 07:23:23 / URL: http://sofia-everythingispossible.blogspot.fi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo