Tömkört i mörkret

2012-11-05 @ 20:50:44
 
 
 
Tömkörde Matti ikväll med de ordentliga tömmarna jag köpt, det gick riktigt bra med tanke på hur lite jag tömkört. Gjorde det enklare för mig och hade Matti på en volt runt mig och försökte få honom kort för att sedan få honom att sträcka ut och  trava raskt framåt, och det gick precis så som jag ville! Matti frustade och tyckte det var roligt med omväxling tror jag. Sen fick ha käka när han kom in, vilket är hans favorit sysselsättning!
 
Men blev så irriterad idag, för nu har de där bucklorna vid ryggen börjat komma tillbaka. Han hade ju förra vintern också, och så försvann de till våren och sommaren.. Tvättade med Hesoil (eller va de nu heter) förra vintern med det hjälpte inte alls. Som tur är han inte öm i dem, men sadeln ska ju ligga där runt ändå, så skulle vilja få bort dem!
 
Om en vecka borde jag annars ha en dressyrsadel!! :D weei!! Hoppas verkligen den passar!!!!
 
 

Är så sugen på att kunna rida ordentligt igen.. Vet inte hur många gånger jag skrivit det här nu, haha.
 
 
 
 
Bus

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har du ofta täcke på honom nu på hösten/vintern? Han kanske är extra känslig och får utslagen av någon slags svamp eller liknande...

Svar: Hej. Han har nog haft så lite täcke på so far (bara då det regnat) så har svårt att tro det är p.g.a. täckena, under vintern då det är under -5-7 grader har jag nog täcke på honom. Dessutom har jag tvättat alla vintertäcken nyligen. Förstår inte hur de uppkommer, om det har att göra med då han byter till vinterpäls?? om det är någon vårta? jag vet inte.Han ömmar inte där nu, men är rädd att han skall börja göra det eftersom sadel ligger nära "bölden" :/
Annu Åkers

2012-11-06 @ 11:16:32
Postat av: Jessica

Ganska många hästar som får tjock vinterpäls som får det där till vinter. Speciellt nu eftersom det hela tiden ligger fukt i pälsen å sen när man använder täcke så om de blir för varmt under och det blir fuktigt (man behöver inte känna det). Både min shettis men också min kompis varmblod får samma sak varje vinter, tyvärr!

Svar: Tack för din kommentar! Kan bra gälla Matti också, för han får ju tjock vinterpäls MEN han svettas mycket sällan, även om man drar ett ordentligt träningspass, man msåte nästan endast galoppera för att han ska svettas.. Du har inte hittat något som man kan få bort det med? Är rädd att de ska bli större än förra året och börja ömma i dem när sadeln trycker på.. :/ Kan inte klippa honom eftersom han står i ett kallt stall.
Annu Åkers

2012-11-06 @ 15:32:14
Postat av: Lotta

Carrero är nog klippt fastän han bor i kallt stall. Använder täcken bara - dag som natt.

Svar: jo, men matti svettas inte så mycket att jag skulle hamna att klippa honom p.g.a. det och så skulle jag vilja inderlätta för stallägaren med så lite täcke som möjligt då hon själv är van med islanshästar. Men om de blir värre måste man fundera om.. borde väl klippa NU om man ska kunna klippa till vintern?
Annu Åkers

2012-11-07 @ 08:58:41
Postat av: Lotta

Jo, det är ju fördelen med att sköta själv. Att kunna täcka hur mycket man vill utan att ha dåligt samvete för nån annan. Bara svärä för sig själv med allt täckslimpande. :) Jo, jag klippte redan för nån månad sedan, kanske 1,5månad, kommer inte i håg.

Svar: sant. men har ju själv inte den möjligheten. :/ borde fara via apoteke o söka ngt med alcosprit o pröva putsa med det, annars borde jag fundera om. :)
Annu Åkers

2012-11-07 @ 16:28:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo