Lugnare vecka

2013-04-18 @ 08:27:59
Som ni säkert märkt har jag tagit det lugnare med Matti, orsaken är att jag tycker vi haft ett bra tempo nu när vi kom till Hubertus och Matti har verkligen gjort sitt yttersta, så nu ville jag ge honom en vecka med bara massa lek, han är ändå bara 7 år. Sen också eftersom hans ben var lite varmt för någon dag sedan ville jag ta det lugnare och har lagt kylomslag efter varje motinering.
 
Igår igen fick Matti leka i manegen, men denna gång med sin kompis Tepa. Det är så tacksamt att Matti kommer överens med de flesta hästarm, hittills har det inte varit några problem att hitta hagkompis eller lekkompis till Matti vid Hubbe. Fast det måste jag erkänna att jag saknar att se den glädje Matti hade med sin bästa kompis Arn på gamla stället. Visst var deras kärlek inte så bra alla gånger eftersom Matti fick sina kirgskador och Arn sprang genom hagen då de var separerade, men den glädje Matti hade när han fick leka med Arn har jag aldrig sett hos någon häst!! De två var verkligen bästa kompisar och partners in crime! Men att byta stall var bara ett måste nu då jag studerar!!
 
I kväll ska Matti få sin årliga vaccination, så därför har jag planerat in denna vecka som bus och lite lugnare tempo. I förrgår fick Matti gå lite hoppning med Juulia och det hade gått bäst någonsin så det är ju fantastiskt roligt. På lördag blir det en terräng runda i skritt, och på söndag är det tömkörningskursen. Så med andra ord är detta en lugnare vecka från seriös ridning, men jag tycker det är viktigt att vi ger hästen möjlighet till sådana här veckor också. Matti har man verkligen sett uppskattat detta, han lyser riktigt av hur nöjd han är! :)
 
Här kommer en liten video från då Matti och Tepa busade runt idag. De rullade sig i manegen, sprang hårt som tusan, bockade och hade så roligt så. Ibland kom Matti springades till mitten för att hälsa på mig för att sedan springavidare igen. Är de inte bara för mysiga??
 
 
 
Det känns så skönt att Matti går så bra med de flesta hästar, så att hitta lekkompisar till honom är inte svårt
Bus

Kommentarer
Postat av: Daniela

Kollade videon på praktiken och började gapflabba rakt ut när Tepa föll omkull (kände mig som världens elakaste människa) så min praktikhandledare trodde hon skulle spilla kaffet på sig... wuups, my bad :D

Svar: hehe, nä lite klumpigt var de ju nog av Tepa ;)
Annu Åkers

2013-04-22 @ 21:30:39 / URL: http://danielasfoto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo