Jag blir så förbannad!!

2013-02-09 @ 09:35:00
Har ni läst Vasabladet idag?? (läs artikeln här) Pojkvännen läste precis högt upp artikeln om ryttarduon som blev JAGADE av en jäkla traktor?! Vad fan tänkte traktorchauffören?!
 
Jag har som tur aldrig blivit jagad av något fordon, men jag har varit med om att bilchaufförer tutat och kört hårt förbi när jag ridit och ofta har hästen blivit skraj och någon har skenat iväg, och det är absolut INTE någon rolig upplevelse!
 
Jag är medveten om att många chaufförer inte har en aning om hur man ska bemöta en häst, vilket jag tycker är hemskt. Så om någon icke hästkunnig person skulle råka läsa denn blogg, låt mig förklara enkelt.
 
 
Ju större fordon, ju farligare upplever de flesta hästar fordonet. Så det säkraste sättet för dig som chaufför och ryttare + häst är att du stannar fordonet eller i alla fall saktar i för att inte skrämma hästen.
 

Usch, jag blev så arg när pojkvännen fortsatte att läsa högt att polisen först inte tog dem på allvar!!! VAD FAN! Så man får uppföra sig precis hur som helst mot ett 600 kg djur med starka flyktkänslor?? Hästen kan ju skada ryttare, sig själv OCH bilchauffören om man ej visar ekipaget respekt. Olyckor sker allt för ofta så kan man inte bara respektera oss hästnördar också när vi rider för att undvika olyckor?!
 
Nej nu ska jag gå och lugna mig lite, blev så arg. Vem tusan jagar två ryttare med häst med en stor, högljudd jäkla traktor?!
 
 

Kommentarer
Postat av: Emilia

Men herregud, FY vad arg man blir!!!!

Svar: jaa-a säg inte annat!!
Annu Åkers

2013-02-09 @ 10:35:37
Postat av: Julia

Vilka idioter det finns...!!!

Svar: Jaaa-a säg inte annat. Finland har nog en hel del kvar att lära av Sverige när det kommer till hästar och ridning.
Annu Åkers

2013-02-09 @ 11:16:59 / URL: http://ohjuliet.blogg.se
Postat av: Malin

Jag förstår verkligen inte all ovilja mot att hästar ska få finnas i samhället. Hästar är en frukt, ge Jerringpriset till Roffes häst, den här händelsen... Jag finner inga ord... men det är ju typ mobbning? Smutskastning? Hur kan sånt någonsin vara okej?

Folk är dumma i huvudet.

Svar: håller med dig helt! Jag förstår alla inte tycker om hästar, jag menar jag gillar inte fotboll eller motorcyklar, men den åsikten håller jag för mig själv, inte kör jag ner dem??!!! MORRR
Annu Åkers

2013-02-09 @ 11:25:02 / URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com
Postat av: Lejnaa

Om traktorföraren råkar ti va den person som va omnämnd i vbl så ere väl int så förvånandsvärt...för alla hästar e int hemma där ;)

Svar: men jag tycker ändå det inte är acceptablet att JAGA ett ekipage. jag förstår och accepterar att alla inte tycker om hästar, men jestas, detta var ju sjukt!! :S
Annu Åkers

2013-02-09 @ 13:05:53
Postat av: Malin

"Finland har nog en hel del kvar att lära av Sverige när det kommer till hästar och ridning." skriver du. Nå, vad gäller själva utövandet kanske, men de som inte håller på med hästar är nog lika ignoranta och idiotiska här som där. Om inte värre ibland... Det går liksom FÖR långt med mobbandet av hästar i detta land. Blä. Så trött på svenskar och Sverige och mentaliteten här.

Svar: men jag syftar på anläggningar hästkvaliteter, tävlingsutbud och sådant, här i sogarna finner man inte mycket sådant :/
Annu Åkers

2013-02-09 @ 23:37:34 / URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com
Postat av: Daniela

Man blev ju ännu argare av kommentarerna av hästhatande människor, fyfan vilka idioter det finns!!

Svar: säg inte annat! Blir så arg!!
Annu Åkers

2013-02-11 @ 07:36:27 / URL: http://danielasfoto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo