Tips på motivationshöjare

2013-01-23 @ 09:41:00

Man kommer alltid vilja ha mer saker/möjligheter än man har och det tycker jag bra, så länge det inte blir överdrivet. Mål med ridning tycker jag är super viktigt, men det är inte bara mål som motiverar mig utan även andra saker.

 

Jag är ganska materiell av mig, jag tycker om att kunna variera looks både i vardagen, på gymmet och också på hästryggen. Jag tycker det är roligt att matcha ihop en "outfit", alltså kolla att mina ridbyxor eller tröja matchar ihop med den schabrak och benlindor jag valt till Matti. För mig är detta en del av det roliga med egen häst, att kunna "pimp your ride", hehe. I stallet fnissar de åt mig då jag tycker detta är roligt och att jag har några fler schabraker än dem, men jag bryr mig inte, alla väljer vi vad vi lägger pengarna på. :) Jag lägger mer än gärna pengarna på min häst och saker till honom och mig som vi har nytta av i ridninge, jag älskar ju min hobby!

 
 
 
 

Men förutom materiella saker som motiverar mig till ett ridpass så är det självklart träningsmöjligheterna. En bra tränare är A och O. Jag behöver en tränare som inte är rädd att pusha mig och höja rösten åt mig när jag inte rider till 100%, därför har jag tyckt mycket om min tränare Lena Lahti eftersom hon känner mig och Matti så pass bra och är fantastisk bra på att berömma en så man får feelisen, "fanken jag kan!!"!

 

Att kunna variera träningen är också motiverande tycker jag, att kunna variera mellan dressyr, hoppning, terräng, horsemanship osv. Jag har efter bästa förmåga försökt variera Mattis träning, men eftersom vi inte har bästa hoppmöjligheter i stallet var jag har Matti så har vi inte kunnat hoppa nära på så mycket som jag skulle vilja, men man gör så gott man kan med att dra fram stolar och stockar så man kan hoppa lite ibland.. Man märker på Matti ganska snabbt när han är uttråkad, då ser han små spöken i hörn osv.

 
 
 

Nu har jag då aldrig egentligen vart medryttare eller ägt någon häst som varit uppstallad i ett stall med manege, men att ha hästen vid ett stall med manege kan jag gissa är mera motiverande eftersom man då kan rida fullt ut året om. Det går och jag har som sagt aldrig haft tillgång till manege på de hästar jag ridit, men jag kan tänka mig att då man har tillgång är det en motivationshöjare i sig, att inte behöva rida ute i blåsten, regnet, snöslasket eller isbanan. Men man gör det bästa av situationen om man inte har menege. Hittills har ju jag och Matti klarats oss bra utan manege! :) Nu spelar det ju ingen roll då vi ändå bara skrittar.. ;)

 

Men också att ha vänner att rida ut med och samåka till stallet motiverar till att rida mer och ordentligt, i alla fall för mig. Är jag helt ensam i stallet (som jag oftast varit de senaste månaderna med Matti) så känns det lite trist. Ibland självklart skönt, men är det dag efter dag blir det lätt ensamt. Så både gott och ont med att ha hästen på ett mindre stall. Men igår fick jag Ansu med mig till stallet då hon haft en krävande dag och vill komma och se något annat, så det kändes perfekt då jag inte hade något alls emot att få sällskap med till stallet!

 
 

Skaffa en träningsblogg på nätet.. Jag har inte ångrat en dag att jag skaffade denna träningsblogg åt mig och Matti. För genom träningsbloggen får jag lägga upp bilderna och skriva texter om ridpassen så jag kan lätt kolla tillbaka hur det gått. Sen om jag glömt att skriva upp i häftet i stallet när Matti senast belv skodd eller vaccinerad kan jag snabbt kolla upp det här på bloggen, perfekt!! Sen också precis som jag diskuterade med A igår så känns det så fantastiskt att läsa peppande kommentarer av helt okända människor när det går sämre för oss. Tänk att ni är så fantastiska!!! Att människor jag träffat en gång eller aldrig träffat tar sig tid att skriva en peppande snäll kommentar här på bloggen, ni har ingen aning tror jag hur mycket era kommentarer peppar och värmer mitt hjärta!! Sen när det går bra också har ni varit så snälla med att kommentera och berömma våra framgångar, men framför allt har kommentarerna era peppat och hjälpt mig nu när vi haft flera otursdrabbade månader! TACK!!

 

 Utmana era gränser, är det en rädsla du ska komma över till exempel, bygg upp en plan hur du ska klara av att övervinna rädslan och ge dig tusan på att klara av det. Jag har t.ex. varit höjdrädd vid hoppning så länge jag kan minnas, men i våras fick jag bara ge mig tusan på att jag måste övervinna rädslan för jag bromsar bara mig själv och Matti om jag inte tar itu med rädslan, så en dag slände jag upp höjden jag var rädd och hoppade över den flera gånger. Blir varm i kroppen vare gång jag tänker på den dagen! Motivation kan vara att göra något du inte vågat!! Är du rädd att rida ut i terräng? Rid i ett säkert sällskap och bygg upp tilliten till din häst genom att första gången skritta, andra gången trava lite, tredjegången galoppera lite osv. Men när det kommer till rädslor är det vi själva som måste pusha oss, andra kan hjälpa med att peppa, men det är vi som måste välja att NU gör jag det här fullt ut och skiter i rädslan. Vi målar ofta upp i skallen på oss det värsta som kan hända, men det är bara i huvudet på oss. Vi måste våga slänga oss ut för att kunna växa ..

 
 

Kommentarer
Postat av: A

Kan inte du lägga upp en film med "en dag i stallet?? Skulle vara roligt att se dig och Matti hur en dag kan se ut för er. :) Vilka bra tips du gav i inlägget!!

Svar: vilken kul idé! ska fundera på det! :)
Annu Åkers

2013-01-23 @ 09:48:26
Postat av: Your friend A

Blev långt för ögonen att läs på telefon under min lunchpaus ;) men tummen upp!

Svar: haha :D nå va kul att höra!!
Annu Åkers

2013-01-23 @ 11:13:22 / URL: http://ansii.blogg.se
Postat av: Sara

Va intressant att läsa. Och fastän jag ibland fnissar åt dina matchningar på kläder med Matti så förstår jag det till 100%. Jag är likadan ;)

Svar: haha, jo det är lite fånigt, men det gör det hela roligare. Matti ser ju ut att skämmas ibland, men jag tror han inners inne tycker det är ganska kul! ;)
Annu Åkers

2013-01-23 @ 13:18:59 / URL: http://www.saralene.blogg.se
Postat av: Julia

Intressant och bra inlägg! Kul o läsa att vi tänker mycket lika.

2013-01-24 @ 01:04:03 / URL: http://ohjuliet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo