Presenning-övningar

2013-06-12 @ 21:19:35
Nåja nu är jag hemkommen från stallet. Jag hade som planerat lite mentalträning med Matti, och med mig till stallet hade jag två olika storlekars presenningar, en att gå på och en annan till att fladdra med.
 
Först när vi gick mot presenningen som jag lagt på marken var Matti aningen skeptisk, men sen gick det hur bra som helst! Att gå över presenning har vi ju ändå gjort en gång tidigare (juli förra året) så jag antar att Matti kom ganska fort ihåg hela grejen. Så till sist hoppade jag upp på honom och red i alla gånarter över presenningen i båda varven utan problem.
 
Något jag inte tränat med Matti tidigare är att ha en fladdrande presenning bredvid honom, på honom, runt om honom osv. Detta var MYCKET mera skrämmande tyckte Matti, men han kämpade på bra och valde att lita på mig fast hela han utstrålande osäkerhet när presenningen fladdrade i vinden, men till sist vågade han stå stilla, så bara han insåg det var han inte rädd längre, bara skeptisk, så träningen räknar jag som mycket väl godkänt.
 
 
I slutet då jag satt uppe på Matti så passade jag också på att träna att ta presenningen från staketet och föra den till min famn. Jag började med att peta med foten på presenningen, och bara detta gjorde först Matti på helspänn, men efter en stund brydde han sig inte och jag kunde försiktigt ta den mindre presenningen i famnen och fladdra lite smått med den på ryggen. Jag gjorde inga stora grejer eftersom jag inte vill skrämma Matti, utan lära honom att fladdrande saker inte är farliga på marken, i luften eller på ryggen. Så mera övning bara så kan jag bli mera intensiv med fladdrandet. :)
 
Här kommer lite videon från då jag tränade Matti. Om ni själva ska pröva med era hästar så KOM IHÅG att vara rättvisa mot hästen, läs av dess kroppspårk, ta allting lugnt och försiktigt och tänk ALLTID på säkerheten både för dig och hästen!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Va gullig han e med pressenningen över sig!!

2013-06-13 @ 10:33:30
Postat av: Emilia

Men gud så duktig han är.. :)
Tycker du är en så himla fin hästägare som inte bara åker till stallet, snabbt borstar hästen, rider och sen åker iväg. Varje dag. Du ser till att variera träningen och man ser verkligen hur mycket du och Matti uppskattar varandra :) Är så kul att följa din blogg!

Svar: oj tack snälla rara du. Du gjorde verkligen mig super duper glad! tack snälla rara!! :)
Annu Åkers

2013-06-13 @ 16:30:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo