Ridlektion för Lena

2013-11-14 @ 14:16:55
Igår var det då ridlektion för Lena Lahti i solfmanegen. Det var så roligt att rida i manegen igen och ridlektionen gick bra! MEN nu är lastningsproblemet tillbaka igen. Man ska ALDRIG säga något problem är förbi. Nu hade Matti bara bestämd sig att inte gå in bara för att han inte ville, han är inte rädd eller något, han vill bara inte in. Men nåja, bilr att öva, öva, öva nu igen!
 
Nåmen tillbaka till lektionen eftersom den gick bättre än lastandet! Jag red samtidigt som Linn och det är ju bra länge sedan jag red samtidigt som någon annan, men det gick helt bra ändå. I början var Matti super tung på hand, men efter uppmjukande övningar var vi gymnastiserade upp bakbenen så de började hitta sig dit under Matti så blev han automatiskt lättare framtill och Matti blev riktigt mjuk och fin i sidorna!
 
I slutet skulle vi fokusera enbart på högergalopplyften och Matti försökte så göra rätt men ändå blev det bara vänstergaloppen när vi skulle lyfta den från riktigt samlad skritt. När vi lyften den från traven gick det nog men det belv tydligen för tungt från samlade skritten när han blev tvungen att lägga benen långt under sig.  Han kom riktigt fint på bekbenen och gjorde gång på gång fina lyft till vänster, men det var ju höger galopp vi ville ha. Men när vi fått lyft den högra galoppen från trav började vi samla galoppen istället och jag fick flera riktigt fina galoppsteg och flest på raken som jag fått hittills. Man märker att Matti tycker inte alls om ridplaneran hemma nu för han rä helt annan i manegen!
 
I en övning var vi skulle flytta bogarna utan skänklar blev Matti så känslig mitt i allt att jag gjorde för mycket då jag inte är van att behöva göra SÅDÄR lite, så Matti visste inte riktigt vart han skulle lägga benen så han nästan lämnade dem i luften och började nästan göra början på en galopppiruett, och en annan gång försök till början av något piaff/passage liknandem WOW!! Det var ju ett missförstånd och inte alls meningen, men både Lena och Nan har sagt till mig nu att bara Matti får styrkan i bakbenen kommer de skolorna inte vara några problem för honom, bara vi gymnastiserar upp bakdelen mycket nu. Kanske vi också kommer en dag bli något häftigt? 
 
 
 
Förstår mig inte på den hästen ibland. Nu mitt i allt ska han inte in i transporten??

Kommentarer
Postat av: Denise Johansson

Wow vilken häftig header du har! Är det du och hästen på den? =) Vem har fotograferat?

Svar: jo det är jag och min häst. Heidi Järvi heter den duktiga fotografen! :)
Annu Åkers

2013-11-14 @ 15:42:13 / URL: http://denjo.blogg.se/
Postat av: Anna

Jaa du om man sku förstå sig på detta med lastningen joo varför de funkar ibland och inte ibland. För mig tror jag iaf att störta problemet ligger i mig och vad jag skickar ut för tankebilder till Duna då vi ska börja lasta. Oftast är jag rädd att hon ska börja krångla och då gör hon ju det. Om jag slappnar av och tänker att hon går in så gör hon oftast det :)

Svar: nå jag trodde ju han skulle gå in och mitt i allt gjorde han inte det, och då tog dt 10-15 min innan han var inne, men väl innne var han nöjd? knepigt det här!
Annu Åkers

2013-11-14 @ 18:04:34 / URL: http://hastanna.blogspot.fi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo