Sammandrag från kursen

2013-10-21 @ 15:11:00
Jag hade trott att jag skulle ha hunnit uppdatera om kursen redan, men min syster har varit och hälsat på från sverige i helgen så efter jobbet och stallet har jag spenderat kvällarna med henne (före jag somnat på soffan, typ).
 
Kursen var mycket givande. Jag hade kanske trott vi skulle gått fortare fram med övningarna, men då igen måste grunderna funka innan man kan gå vidare. Förmiddagen gick ut på att repetera övingar från kurs 1 och 2, och där var det små deltajer jag inte varit medveten om att jag gjort fel, ex. med hur jag riktar min kropp. Men Mira var så bra med att hela tiden komma med små detaljer jag kan förbättra för att få ännu bättre resultat och bli ännu tydligare.
 
På eftermiddagen började vi valla och få hästarna att förflytta sig runt en lite laburint och sedan till sist upp på en lastpall. Lastpallen var Matti lite tveksam till, han ville gärna stiga över den och inte på den, så Mira tog över och förklarade samtidigt som hon vallade Matti mot pallen hur man ska tänka när en häst tveka osv. Det kom synliga framsteg med Matti och till sist steg han med alla benen på pallen. Även jag fick honom till sist att stiga med alla fötter på pallen.
 
Det roliga med dagen var att den gick sjukt fort, sen så var det så super att vi kom endast 30 min innan kursen började så Matti hade inte helt hunnit vänja sig med området och var lite upp i varv av alla nya intryck. Jag tyckte det här var toppe eftersom Matti ibalnd på hemmaplan också kan gå i högvarv, och då har man inte alltid en tränare med sig, så nu fick jag både byggstenar till då Matti gick på högvarv och då han var sig själv, så Mira fick se båda sidorna av Matti och kunde hjälpa mig utgående från dem. Det var så härligt att se när spänningarna började släppa för Matti och han stod och gäspade och tuggade med jämna mellanrum vilket betyde att han bearbetade informationen och slappnade av. Alltså var både jag och Matti nöjd med kursen! :)
 
Här får ni ett litet bilderegn. När vi jobbade med bommar och i "labyrinter" var kameran tyvärr inne i huset, men ni får lite bilder från början och slutet av dagen! :)
 
 
 
Linn var så snäll och fotade med min kamera. 

Kommentarer
Postat av: bara jag...

Tack för rapporten och de jättefina bilderna! Lockar en att anmäla sig nästa gång chansen kommer :). Kul också att du både fick bekräftat det du gjort och också nya verktyg att använda!

Svar: tack tack! :) Blir nog att ta privatlektioner här nu som då eftersom NH-kurser är allt för sällan som arrangeras här runt omkring!
Annu Åkers

2013-10-21 @ 19:25:04 / URL: http://mitthobbyrum.blogspot.com
Postat av: Belinda Breed

Femte bilden är jääättesööt!

Svar: tack! :D
Annu Åkers

2013-10-23 @ 16:51:12 / URL: http://belindaz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo