Trött i skallen

2013-10-30 @ 19:18:24
Hade en privat lektion för NH-instruktören Mira idag på eftermiddagen, och jestas vad den timmen susade förbi! Trodde aldrig det hade gått redan en timme när vi skulle avsluta, och Matti stod bara och gäspade och myste när timmen var slut, även han var nöjd.
 
Idag fokuserade vi på aktivitet i bakbenen på Matti och få honom att agera snabbt med bakbenen. I slutet gjorde Mira en smal laburint för oss som kanske var lite väl utmanande för att lyckas just idag, men eftersom jag ska eftersträva att klara av att få bogar och bakben flyttade innom ett visst område så var det ju toppen att få tips och råd just i det momenter som bråkade.
 
Matti lyssnade bra idag, och det flyter att förflytta bogen bort från mig med avstånd samtidigt, men den där tusans bakdelen får vi jobba med att få aktiv och att han automatisk trampar ordentligt under sig och snabbt som tusan förflyttar den undan mig när jag kommer gåendes, hehe. Märker ni det är nästan samma saker man vill få ut av i NH som inom ridningen? Och att vi har samma problem där som här. Jag syftar på aktiva bakben nu ifall ni missat poängen. Så jag förstår verkligen att NH främjar ridningen när man börjar avancera. Inte för att jag påstår jag är på någon hög nivå (jag har ju precis börjat), men ni kanske förstår vad jag menar?
 
Det känns bara så svårt med Matti då han bilvit så fruktansvärt uppmärksam och känslig för ens signaler man sänder med kroppen, så man måste vara så medveten helatiden vad man gör med kroppen när man jobbar med honom från marken. Blockerar jag någon väg? Vart sänder jag min energi?? Riktas energin mot baken, är det därför han flyttar på baken, eller är energin riktad mot bogen är det därför han backar osv. Då man är så nybörjare ännu går hjärnan på högvarv! Visst är jag glad att jag fått Matti så här känslig, men det börjar krävas så mycket av mig nu då vi tar steget längre, så jag får börja tänka riktigt ordentligt nu när jag arbetar med Matti från marken, men det är bara kul.
 
 
Bjuder på bilder från NH-kursen jag var på, eftersom jag inte hade någon fotograf idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo