Jäkla klåp - vatten i knä + skrubbsår

2013-09-02 @ 23:43:42
Alltså vissa dagar går det bättre än andra, idag gick det både och! Det härliga var att Linn och Robin kom hem igen som är både min och Mattis goda härliga vänner! Men stalldagen började kanske inte så bra, hehe..
 
Man ska aldrig ha bråttom när man håller på med hästar. Matti skulle skos idag och jag tänkte jag kunde longera honom över cavaletti som planerat en stund innan hovslagare satte igång med detta, alltså vi hade ca 15-20 min på oss att göra oss klara och longera. Easy tänkte jag.
 
Vi gick till ridplanen och började longera. Skritt - allt gick bra. Trav - allt gick bra, t.o.m. över cavalettin på volt. Galopp - det gick bra, tills cavalettin hade sprungits över, för då fick Matti något glädjeskutt fel och drog iväg rakt fram istället för att svänga på volt, och eftersom han aldrig fått fnatt på detta sätt förr var jag inte alls med så jag flög som en vante framåt och Matti tog några glädje skutt och stack iväg iväg till ena långsidan och tvärnitade när han såg en trevlig grästuva han kunde äta av, där fick han nog av friheten tydligen, haha. Så det var bara för mig att snabbt stiga upp från sanden och hämta min ivriga springare från gräset och fortsätta longera busen min. Matti stackaren vet alltid när han gjort ett misstag, så när jag skulle fortsätta longera över cavalettina var han riktigt mesig och såg ut som han skulle ha sagt "sorry momy, I won't do it again!". Haha, sötnosen min.  
 
Sen när vi gick tillbaka mot stallet såg jag att mina ridbyxor hade gått sönder och mitt knä blödde, haha, alltså nog lyckas man. Men som tur har jag bättre första hjälpen låda i stallet än hemma, så det blev bara att gå till toaletten och skölja bort all sand, putsa med septidine och lägga på såromslag + bandage. Det jag glömde var att kyla knäet mitt, så nu har jag ett otroligt snyggt och svullet vatten-knä, haha. Nåmen ligger med ärtpåse på det nu så kanske svullnade går ner tills i morgon??
 
Men som jag skrev här om dagen, ibland kommer araben fram i Matti och han är full av energi, idag var en sådan dag. Men efter att hovslagaren skott Matti red jag och Linn ut i terräng på hästarna våra och då var araben bortblåst, Matti vet när han får busa och inte, idag var jag inte riktigt med bara så jag fick flyga lite och söndra lite ridbyxor dagen till ära, men det gör inget, nu får jag med samvete köpa nya när jag får ihopsparat lite pengar. Win-win situation, eller något? ;)
 
 
Ena stunden är han arab-hingsten själv, för att andra vara världens snällaste terränghäst. Jag älskar den där hästen och att han aldrig gör vardagen tråkigt. Inte ens sår känns hemskt att få p.g.a. den där hästen, han är bara för go!
Bus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo