Någon jag vill träffa

2014-04-05 @ 12:45:00
Någon jag vill träffa eller gå på hans clinic är Buck Brannaman. Jag är inte det minsta insatt i westernridning, men sättet han hanterar hästar är inspirerande och jag skulle så gärna se det i verkligheten. Hur han på några få minuter får en livrädd häst till att visa tillit och en oinriden häst att acceptera på en och samma dag att han sitter på ryggen och göra detta genom att få tillit från hästen, och inte under tvång. Visste ni föresten att filmen "mannen som kunde tala med hästar" baserar sig till viss del på just Buck Brannaman, och "hästviskaren" är grundad från jsut Buck Brannaman.
 
Buck säger i filmen att han hjälper hästar med människorproblem, inte människor med hästproblem. Bara det tänket gör att han fångade min uppmärksamhet och jag vill veta mera om det han sysslar med. Nu har jag inte behövt hantera med unghäst än Matti som var 6 år då jag kom in i bilden, men jag skulle gärna lära mig mera om hans metoder så nästa häst man tar, som säkert är en unghäst så får jag med detta "nytänk" ta mig an utmaningen att få tilliten av den lilla krabaten.
 
 
 
 
Om du inte vet vem Buck Brannaman är och är helst lite intresserad i hästhantering och vill se nya möjligheter eller ett trevligt "nytänk" från det traditionella tänket så rekommenderar jag verkligen att ni ser denna video. Har sett den två gånger och den är verkligen givande! Om ni klicka här så har jag länkat så ni kan se den gratis online. Den är något på 80 min lång, men den är värt det, För där är ryttare också med som vunnit priser och visat upp hästar på det traditionella sättet och inte ifrågasatt vad de sysslar med före de var på en clinic av Buck. Jag ifrågasätter alltid min ridning efter att jag sett videon, och borde se snuttar av den oftare för att få en tankeställare och inte falla in i den "traditionella" normen hur ridning ska se ut och gå till.
 
Jag gillar som ni vet nytänk när det kommer till att främja hästens välmående, och handlar det om att få hästens tillit och inte "nerbryten" så har man redan fått mitt intresse.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ・゚♥ ✞ ✧:* Neapocalypse - coolaste hästbloggen i världen *:・゚♥ ✧* ▲

Ska se den där så fort jag har tid! :D
Sen så är ju en av mina förebilder Rick Gore, och han har massa videor på youtube "Think Like a Horse" heter han där :) Han har allt sina videor gratis också och det är himla skönt!

2014-04-05 @ 22:11:39 / URL: http://nattstad.se/neapocalypse

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo