Taggad hopphäst

2014-04-22 @ 15:59:00
Jestas jag har ju helt glömt att skriva om vår hopplektion förra veckan. I tisdags förra veckan var det bomm och cavalettilektion för mig och Matti, och jädrans vilken taggad häst! Matti drog iväg med mig 2 gånger så jag fick ta i ordentligt för att få tillbaka honom, haha, han tyckte det var så otroligt roligt!
 
Först hade vi en enkel övning med ett kryss vi kom i båda varven på volt i galopp för att komma igång. Jag red i dressyrsadel och tur var väl det eftersom jag inte har någon balans i hoppsadel ännu och Matti var så där pass taggad. Haha, när vi skulle komma en enkel linje på cavalettin på knappa 40 cm så bara stack Matti med mig och började bocka, haha, efter det var han helt upp i varv så jag kände jag fick komma dem i trav först så han var kontrollerad.
 
På linjen skulle vi sedan korta galoppen och få in 6 galoppsprång istället för 5 och här kändes det kvalitetsmässigt mycket lättare än förra året att få in det där 6e galoppsprånget, så det är ju super kul att galoppen blivit så pass bättre att jag känner det när jag hoppar.
 
Mitt mål med hoppningen nu är att få takt och känsla för avstånd. Jag kommer hålla mig på lägre höjder längre denna gång för att få upp självförtroendet och först när det börjar kännas helt 100% höjer jag till de höjder som skrämmer mig, men inte före jag känner jag behärskar små cavalettin och små hinder. För jag har inget behov att tävla med Matti i hoppning, bara göra roliga grejer tillsammans, och helt klart tyckte han dessa små hinder var super roliga i tidags!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo