Bettis besök, dag 1

2014-06-09 @ 22:29:00
Nåjaa, nu är jag äntligen hemma! Blev en träffis med en härlig kompis jag inte hunnit umgås med på ett år, så tiden flög iväg så jag höll på (=blev) att bli sen till styrelsemöte, så att motionera Matti blev mot sena kvällen. Men nu är jag hemma, online, och tänkte skriva om helgen med Betti och Matti. I detta inlägg tänkte jag börja med dag 1, alltså lördag.
 
På lördag kväll kom Betti upp till Vasa och jag var så grymt nervös!! Tänk om det blir pinsam tystnad? Tänk om vi inte klickar? Tänk om hon rövar bort Matti? osv. Men Betti var så rar och social så det var aldrig några problem. Sedan hade vi ju faktiskt ett väldigt stort samtalsämne som låg oss båda varmt om hjärtat, nämligen Matti.
 
Så på lördag kväll böt Betti bara om när hon anlänt och vi åkte ut till stallet och hon fick träffa Matti. Nu är inte Matti någon överdrivet pratsam häst, men jag tror nog han kände igen henne. När vi kom gående i stallgången kallade jag i vanlig ordning på honom och Matti tittade genast upp mot oss när vi ko gåendes mot boxen. Vanligtvis är Matti väldigt skygg om sitt huvud och låter inte gärna främmande människor röra hans huvud hur som helst, men han lät Betti röra huvudet genast när hon hälsade och höll huvudet lågt nere som han gör när han är trygg i någons sällskap. Så det av att döma tror jag han kände igen henne, eftersom jag vet hur han är med människor han inte känner.
 
Efter att de fått hälsa på varandra igen tog vi ut Matti på gården och började borsta honom och jag berättade på min knagliga engelska hur det gått för oss och försökte göra mitt bästa att inte peta på Matti för mycket för att ge Betti den möjligheten, men det var grymt svårt! Betti fnissade också åt mig hur jag pratade med Matti, hon sade "you talkt to him like you talk to babies", hehe.. No shit? Men han är ju min lilla baby ;)
 
När Matti var borstad och fixad inför ridning så fick Betti hoppa upp på ryggen för första gången på 3,5 år, och när jag såg dem rida in i manegen var jag nära på att börja gråta. Orsaken till tårarna denna gång var bara tanken att bara vara i Bettis situation och skulle själv befinna mig i hennes situation, alltså att någon annan äger din ögonsten som du älskar av hela ditt hjärta.
 
Vad Betti sa till mig så tyckte hon om att rida honom. Hon tyckte han var så mycket mera balanserad, stadig och mjuk att rida. Galoppen hade förbättrats massor sedan hon senast red honom, och hon sade "WOOW" när hon provade rida skänkelvikning på honom, för alla sidvärtes så som öppna, sluta och skänkelvikning har jag tydligen lärt honom, för det berättade hon att de inte hann börja med när de hade all fokus på att bara få honom att galoppera, ,en sidvärtes har varit så enkelt för Matti så jag trodde alltid han kunde de från tidigare, hehe. Men kul jag lärt honom något i alla fall.
 
Tyvärr så blev det inte alls bra bilder tagna denna kväll då det hann bli så mörkt. Men i morgon kommer det helt ljuvliga bilder av Betti och Matti från då vi hade lite photoshoot i hagen, red ut i terräng och avslutade med ett litet dressyrpass. Jag försökte ta så mycket bilder som möjligt av dem så hon skulle få nya minnen och bilder av honom tillsammans. Jag tror i alla fall hon uppskattade det!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda (Tipsy, Jadi & Luna)

Härligt om Matti ändå kände igen Betti, men varför sålde hon bort honom??
Annars, märkte också förra gången jag gick och prata med Matti att han kom ihåg att jag varit tidigare fram till honom för han kom direkt han såg mej och jag fick klia honom i pannan...

Svar: hon sålde honom p.g.a. tidsbrist :/ Men tur för mig det!
Annu Åkers

2014-06-10 @ 10:11:48 / URL: http://linzun.blogspot.fi/
Postat av: Linda (Tipsy, Jadi & Luna)

Usch vad tråkigt att måste sälja bort sin bästa vän pga det, men jo tur för dej för du fick en härlig häst :)

2014-06-10 @ 22:24:04 / URL: http://linzun.blogspot.fi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo