Underliga bölder

2014-06-02 @ 16:43:38
svårt att fånga på bild med telefonen
 
 
I lördags blev jag förvånad när jag kom till stallet och såg dessa på Mattis rygg. Över en natt hade 6 styckern bölder ploppat upp på hans rygg. Jag hade tänkt rida ett ordentligt ridpass men valde att motionera honom för hand i skogen 1 timme då jag inte vågade lägga någon sadel på.
 
Igår fick han också vara utan sadel på ryggen p.g.a. bölderna, men idag tänker jag försöka rida lite. Aningen har de gått ner, men de finns där ännu och vi har ju vår första träning för Nipsu i morgon kl 21-21:45, så det känns inte alls så bra det här då Matti var så stel senast jag red och nu har han fått bölderna som jag inte vet vad beror på och just vid sadelläget. Jag har tvättat dem med hexocil så får se idag nu då hur de är.
 

Kommentarer
Postat av: Linda (Tipsy, Jadi & Luna)

Har du satt de där aloevera produkterna på dem?

Svar: jo, o inte ändrat något :/
Annu Åkers

2014-06-02 @ 17:09:47 / URL: http://linzun.blogspot.fi/
Postat av: Jay

kan också vara protein knölar nu när gräset kommit fram och ifall du ger honom proteiner ...:D

Svar: men brukar inte de komma vid bogen och halsen? dessa är så entrerade på ryggen på ett och samma ställe :/
Annu Åkers

2014-06-02 @ 21:00:28
Postat av: Lena

Kanske han e känsli mot nå insekter?

Svar: jo jag börjar fundera det, men då det är 6 st på ett och samma ställe så gör jag är osäker till alla alternativ. Prövade rida igår med sadeln, så får se idag hur ryggen hans känns..
Annu Åkers

2014-06-03 @ 09:09:12
Postat av: Linda (Tipsy, Jadi & Luna)

Låter konstigt om de inte funkade nu, men eftersom de funkade tidigare så är det väl inte samma typs bölder, tänkte precis som Lena att kanske det är någon reaktion på insektsangrepp :( Hoppas du nu ändå får ridit för den nya tränaren utan större bekymmer.
Ska nästa gång vi hittar oss ut till Hundklubben/Hubbe ta med äppel åt pojken din...annars är det el i trådarna runt hagen? Vågade inte gå så nära då jag inte visste är det eller inte.

Svar: jo, nä alltså tidigare bölder kom sakta men säkert när täckessäsongen blev aktuell i vintras, men dessa kom på en gång, så har svårt att tro det är samma. Får se idag nu hur hans rygg känns, prövade rida igår så får hoppas det funkar idag att rida, måste avbryta lektionen annars om det inte känns okej. :/Det är inte stark ström, ibland är den på ibland inte. :)
Annu Åkers

2014-06-03 @ 10:10:19 / URL: http://linzun.blogspot.fi
Postat av: Emelie

Det kan bra vara en reaktion på insekter. Vi brukar ge antihistaminer och det brukar hjälpa.

Svar: okej, det kanske jag borde prova. Har tvättat varje dag med Hexocil och de var aningen mindre idag än igår som tur!!
Annu Åkers

2014-06-03 @ 18:17:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo