Det trodde jag inte..

2014-03-06 @ 16:16:00
Lite dåligt av mig då jag inte putsat upp sadelgjorden bättre efter ridningen i leran, lovar att ta bättre bilder
 
 
Jag skulle aldrig ha trott att en sadelgjord har så stor inverkan på hur en sadel sitter!! Jag hade ju svårt att hitta en dressyrsadel till Matti när jag precis köpt honom, och efter många om och men fick jag en sadel som satt bra och även när jag satt och red i den. Någon cm framåt ville den röra sig när man rider ökad trav eller galopp, men med en gelpad och en anatomsik utformade sadelgjord från Horze har den suttit helt okej.
 
MEN det jag int gillat med gelpadden är att när sadlar en halv cm mera åt något håll, eller om sadeln rör på sig när jag spänner sadelgjorden så är sadeln nästan omöjligt att få rak på hästryggen, så jag hamnar oftast att sadla om för att få den rak. Därför har jag fått vid varje sadling gått bakom Matti för att se om sadeln sitter rakt., vilket kan vara lite nerverande även om det går på rutin nu och jag fått ett sätt att sadla för att få sadeln på millimeter rak..
 
Men nu behöver jag kanske inte längre gelpadden! Igår provade jag nämligen för första gången en sadelgjord jag fått låna av Jessica och Nina-Mari Hästbacka från Horse-Ess som ska vara bra för problem som jag har med Matti byggnad, alltså att sadeln inte vill hållas helt på stället. Den är dessutom utformad så att den ska hjälpa hästar om de har sadeltvång, men den biten har jag inte fått prova om det stämmer eftersom Matti inte har det problemet.
 
Genast igår när jag sadlade märkte jag att denna sadelgjord var av bättre kvalitet än den jag har från tidigare, eftersom min förra sadelgjord har glidit fram genast när jag spänt fast sadeln, trots att jag alltid gjortdet stegvis, men denna höldes på plats fint. Som jag skrev igår så red jag över 1,5 h och vi red mycket trav och jag försökte få fram Matti i traven på de stället underlaget tillät, och satt även ner i korttrav som kan knuffa sadeln fram om den itne sitter. Men till min glädje när jag hoppade ner så var att sadeln inte rört på sig många millimetrar. Så jag blev helt salig, eftersom sadeln höldes på plats och jag kan skippa gelpadden jag haft under sadeln och jag vet jag har en sadelgjord som är utformad för att vara behaglig för hästen. Visst kostade den en del, men jag måste se det som en investering eftersom jag inte vill ha en häst med ryggproblem då han annars kan ha känslig rygg!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad är det för märke på sadelgjorden? Kollade på horse-ess men hittade ingen...

2014-03-07 @ 23:29:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo