Knas-häst

2014-03-05 @ 11:32:00
Dagar som dessa saknar jag manegen något otroligt. Matti är påväg att få energi upp över öronen och jag har svårt att få bort den när det är sådant trevligt underlag som det är på ridplanerna just nu.
 
I terrängen fungerar han precis som förr, där märker man inte av energin på andra sätt än att han traskar ivrigare framåt. Men jag märker att vi varit borta från ridplanerna vid stallet ett tag nu, eftersom alla gånger vi ridit mera ordentligt det senaste halvåret har vi åkt till solf och tränat, så nu de gånger jag ridit på den kortsida på ridplanen var det smultit lite is så behöver det bara höras ett litet ljud någonstans ifrån så spänner han sig. Här om dagen fixade någon i utestallet med höet och vattnet och eftersom Matti inte såg det blev han rädd på riktigt och jag kände hur hans blod pulserade och han fick en adrenalin-kick av att fly. Så det är som inte uttråkighet  alla gånger utan han stressar upp sig och låer sig bli rädd för saker han annars inte varit så brydd i, så nu senast fick jag bara sitta där och låta honom titta och notera själv att det inte var något som ville äta upp honom, och så bad jag tjejen i utestallet att prata lite så Matti förstod var det var, och efter en stund slutade blodet i honom pulsera så fort och vi kunde fortsätta rida lite.
 
Tydligen får han alltid en period på ca 2 veckor på hösten och på våren då han blir så här övertaggad lätt. Minns ni jag skrev hur han var "rädd" för precis allt under ungefär 1,5 veckor på hösten så jag fick lov att ha honom att springa lös att energi i samband med att de första minusgraderna kom. Antagligen är det så nu på våren också. Klart han har energi då jag inte kan motionera honom så bra just nu p.g.a. underlaget, och den hjärngymnastik jag försöker ge honom hjälper inte alla dagar. Som tur är detta bara tillfälligt. Men ikväll måste jag rida ett hårdare pass med honom för att få ur all energi, för det här går inte!!
 
Det går ju inte riktigt nu att släppa lös honom på ridplanen så han får busa av sig som jag kunde i höstas, så min easy fix funkar inte nu och jag måste försöke från ryggen få honom avbusad utan att slänga av mig, hehe.. ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Joe

Herregud vilka vackra bilder!!

Svar: tack!1 :)
Annu Åkers

2014-03-05 @ 11:37:17 / URL: http://yoginijoe.blogg.se
Postat av: Sara - Mamma till Nova&Levin

Gud vad fina bilder!

Svar: tack ska du ha! :)
Annu Åkers

2014-03-05 @ 11:51:52 / URL: http://frokenkalmar.blogg.se
Postat av: Malin Bengtsson

haha min är också en riktig toker ibland xD

Svar: läser om flera hästar som fått vårkänlsor nu, så antar MAtti inte är enda ;)
Annu Åkers

2014-03-05 @ 13:10:48 / URL: http://mauolin.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vilka fina bilder :-)

Svar: tack ska du ha! :)
Annu Åkers

2014-03-05 @ 13:50:13 / URL: http://lovejournal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo