Om man skulle förstå

2014-03-19 @ 21:37:41
Veterinären är bokad för vaccination och raspning, och i morgon ska det bokas massage/ackupunkturtid åt Matti, för jag blir inte klok på hans rygg. Igår när jag kom till stallet och i vanlig ordning kände igenom ryggen så ömmade han något i den, och då hade vi  skrittat i terräng dagen innan så jag förstod verkligen inte hur han kunde ha ont. Därför var jag så nervös hur han skulle reagera i ryggen när jag kände igenom den idag, och tror ni inte hästen har ont? Nej, nej, han rörde inte en fena. Jag ser som inga som helst samband i när han ömmar och inte. Han har både varit igång dagen innan med ryttare/sadel på ryggen och utan för att sedan båda ömma och inte ömma följande dag.
 
Så eftersom Mattis fysik ändrat från dag till dag så fick han även idag också följa med på en promenad i skogen. Idag fick vi igen sällskap av pappa och hundarna och det var lika mysigt som alltid. Hundarna springer alltid som några dåran av glädje och Matti är måttligt road av deras lekar vid hans ben, haha. De här älskade djuren våra!
 
Jag började annars tänka på hur fantastisk denna päls är som hästarna har! Idag efter promenaden så var det shampoonerings-dax av bölderna på ryggen. Så medan shampoot verkade så började jag beskåda Matti och hans päls. De områden jag inte dränkt i vatten skyddade honom så fint mot vattendropparna som stänkt från slangen. Se bara på bilderna jag tog med min dåligt telefonkamera hur vattendropparna hålls ovanpå pälsen, och hur pälsen skyddar. Åter en gång fick jag mig en tankeställare hur vi människor lätt över-täckar hästen. Men då igen har jag mycket svårt att veta vad som är bäst för Matti, eftersom vissa gånger ömmar han i ryggen då det varit kallare ute, men så är inte fallet denna gång med ryggen, men flera gånger tidigare har det varit orsaken till hans ömma ländrygg.. Men jaa, är inte det ganska häftigt hur pälsen deras skyddar mot vatten sådär?!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Det är så himla coolt! Nu är ju inte Etoo min häst så om han var helt min skulle han nog vara täckesfri men just nu har han enn lätt fodrat regntäcke bara på sig, och då är det nästan alltid "mysigt" under täcket vilket jag har hört att det inte ska vara, utan det ska vara neutral värme typ.. Så ja. Vi övertäckar vääldigt lätt!

2014-03-20 @ 18:32:01 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo