Tänk vilken lyx!

2014-03-26 @ 18:52:09
Alltså nog är Matti bra bortskämd, han får nya skor var 8e vecka, och jag går och nöter ut mina skor år in och år ut.. Haha, skämt o sido! Matti blev alltså skodd idag av vår super hovslagare! Så nu hoppas jag verkligen det hålls vårigt ute, för nu är vinterskorna borta, så kommer snön blir vi bambi på hals is..
 
Innan det var Mattis tur att bli skodd så longerade jag Matti på ridplanen, yepp ni läste rätt! Det är mycket sällan jag longerar, tror senast var i augusti då Matti fick fnatt och drog sådan glädje skutt att jag flög som en vante efter och skrapade upp knä, haha! Jag gillar inte egentligen longering, för jag tror inte hästen arbetar riktigt rätt i linan då den springer runt, runt, runt och blir lutad åt nått håll och belastar benen olika... Hur som helst var han inte lika vild ikväll, något bocksprång bjöd han på i galoppen såklart när han blev ivrig, men inga farliga grejer. Jag hade gummibanden  inspända en liten stund i hopp om att de skulle ge honom lite vinkar att söka sig rundare i formen och inte springa som en travhäst och svanka i ryggen.
 
Efter longeringen så gick vi runt kvarteret och varvade ner, och till Mattis förtjusning va Suvi och hennes familj ute på gården och bjöd Matti på morötter och torkade bröd, och såklart en hel del kärlek genom klappar och kramar av barnen och Suvi. Matti såg ut att trivas något enormt när barnen stod så länge och nära och myste med honom. Matti är så snäll emd barn, vilket känns så fint då barn inte alla gånger förstår vad man kan göra runt en häst.
 
 
 
<3
Bus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo