Avslappnande stalldag

2014-09-21 @ 15:35:02
Igår hade jag och Matti en riktigt avslappnande stalldag. Jag pynjade och på med honom en bra stund genom att borsta, putsa hovar, klippa lite hovskägg, spraya pälsglans och reda ut svansen och sådant. Sen tog jag både longeringslinan och tömkörningstömmarna med mig och så gick vi mot manegen. I manegen red ett annat ekipage, så jag började med att skritta runt en stund innan jag började longera. Idag hade jag inga inspänningstydglar eftesom tanken idag var att han skulle få vara så fri som möjligt och få busa på bra underlag.
 
 
Så genast när ekipaget avlägsnat sig från manegen och jag kontrollerat att ingen annan var på ridplanerna stängde jag in oss i manegen och Matti fick vara lös. Först tyckte Matti det var lite skrämmande då ljuden började höras på ett helt annat sätt när dörren var stängd än när den var uppe, det ekade nämligen mera, men efter några minuter hade han vant sig med ekandet.
 
Det är så fruktansvärt roligt att jobba med Matti från marken då han är så otroligt duktig, han lyssnar så tusans bra (även om han inte gör det alla gånger, han är ju bara häst), och är den absolut roligaste häst att hantera som jag träffat. Han respekterar nej, och idag har han sådant förtroende för mig att om jag sägen "ää-ä!" i boxen så slutar han äta höet eller fodret tills jag säger varsågod, även om kvällsgröten kan vara svår att slita sig från ibalnd, men han vet ju att han inte blir utan mat fast jag ber honom ta en paus.. Vilka hästar gör det med sådan aptit som Matti? På bilderna här nedan ser man också hur uppmärksam han är på mig och mina kommandon trots att han busar omkring. Om ni undrar hur man ser det så ser man det på blicken och att han har sitt inneröra riktat mot mig 95% av tiden.
 
Det slår mig gång på gång hur lyckligt lottad jag är då just Matti dök upp i mitt liv av en slump och stannade där! Jag kunde inte ha hittat en bättre häst till just mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3
Bus

Kommentarer
Postat av: linda

wow va fin han e. Då du har honom att springa lös och du ropar HALT eller STOPP! Skulle han stanna då? :)

Svar: inte med de kommandona, men galopperar han och jag ropar "trav" och därifrån "ooh haalt" så då stannar han. Men effektivast att få honom att stanna är att kalla på honom så kommer han springades till en och stannar där :) <3
Annu Åkers

2014-09-21 @ 21:07:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo