De senaste dagarna

2015-05-26 @ 22:52:00


 
Eftersom min teori är att det varit för många förändringar för Matti på senaste veckorna har jag nu försökt få honom att landa och arbetat nästan enbart från marken för att få honom stabil igen de senaste dagarna, och jag tycker att han börjar vara sig själv igen och det funkat bra!
 
Igår tog vi tag i problemen med Matilda och jag kom med till stallet för att se vilka problem som uppstod och hur de såg ut, och sedan löstes dem. Det är på gott och ont att jag tränat mycket från marken med Matti, för han är så pass känslig nu, så om man inte har samma hästtänk kan det slå knut på sig i hanteringen då människa och häst missförstår varandra och inte pratar samma språk. Men Matilda snappade ganska fort upp hur hon ska arbeta med Matti och efter 60 min markarbete på olika sätt funkade det riktigt fint och missförstånd som uppstod löste de på egen hand utan att jag behövde blanda mig i och säga hur hon ska korrigera sig själv. Jag var så stolt över dem, för det var MYCKET ny info jag matade in i Matilda så helt impad över att det gick så bra som det gick!
 
Jag tycker det är så intressant hur hästar är så pass känsliga djur, det är häftigt! Sedan samtidigt som det är lite humoristisk hela situationen att Matti fryst fast i marken och vägrat ta ett steg framåt, till att genast vara påväg då jag tar tag i grimskaftet så blir det ju ett problem i längden.. MEN jag är ändå nu när jag fått fundera på det väldigt stolt över vad jag åstadkommit med Matti om jag fått honom så här pass känslig, för det är ju därför jag har jobbat med honom från marken så pass mycket. Jag vill ha en känslig häst som reagerar snabbt på vad du ber om och respekterar din yta och inte kommer på dig! De flesta jag känner är inte så insatta i det här emd NH och inget fel med det, för man tutas inte direkt in den här stilen av hantering på ridskolor (vilket är synd), utan det gäller nästan att på eget initiativ hitta ett alternativ som passar en själv och hästen bättre. Matti har blivit tryggare i sgi själv sedan jag fått mera förståelse i hästens beteende och hur vi kan prata samma språk, och mitt hjärta blir lika varmt gång på gång jag ser hur han förstår mig på avstånd, så mäktig känsla <3
 
 
 
 
 
Idag så var det fullt i manegen när jag kom för att rida och det regnade "cats and dogs" ute, så vi gick under en gran jag och Matti, så han fick beta en stund och myste en stund med mig. Så det blev med andra ord lite promenad bara idag, och i morgon ska han löshoppas, så då ska jag filma och fota! :)
 
Här under är annars Tildas hundvalt Iris som får en att smälta! Helt ljuvligt söt och en riktig charmör i stallet! Satt en stund och såg på då Johanna red och fick äran att ha lilla Iris i famnen halft sovandes, JAG BLIR SÅ VALPSJUK!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo