Min bästa vän, Matti

2015-05-10 @ 19:55:00
Ibland är det mera skönt än annars att komma till stallet. Det har varit mina dagar hela 3 dagar irad nu att ha Matti och jag stormtrivs! I fredags red vi ut i terräng med Johanna på Pasa, Matti var taggad och super glad. Glädjen fortsatte för Matti då han efter ritten fick tillsammans med Pasa (hans partner in crime) läggas i en gräshage för några minuter. Matti lyfte inte många gånger på huvudet de ca 15 min han gick i hagen, medan Pasa gjorde flera tappra försök att få med Matti på lite bus, men icke, Matti såg enbart MAT, MAT, MAAAAT! Haha..
 
 
 
 
Igår när jag kom till stallet och borstade om Matti märkte jag att hans högra bakben var varmt. Alla andra ben var kalla och torra, men högra bakbenet var varmare. Så det blev ytterligare en promenad i skogen följt av nerkylning av benet. Matti gick nog helt rent och ömmade inget, så jag gissar att det blev lite väl mycket av det goda kvällen innan. Med oss på denna promenad i skogen var min kära mamma och hundarna. Lika avkopplande som vanligt och alla i gängen njöt tror jag lika mycket!
 
Idag när jag kom till stallet gnäggade Matti lite smått efter mig och mitt hjärta höll på att smälta! För er som följt med på bloggen vet säkert redan att Matti inte är en häst som har mycket ljud för sig, han utrycker sig i blick och kroppspråk, så att han gnäggar efter en DÅ ska man reagera med glädje. Alltså denna häst, min bästa vän! Jag var nästan i matkoma fortfarande efter min mammas goda mat, men jag var fast besluten att jag skulle ta en ridtur om benet var normalt idag på Matti, vilket det som tur var, för det var ett helt fantastiskt ridpass!
 
Matti var på gott humör och jag skrittade närmare 10 min fram från marken innan jag hoppade upp och började jobba honom i skritt, lite i trav och sedan i galopp innan jag började samla upp honom kortare. Han fick riktigt bra galopp idag, fast takt och bärigare. I vänster galoppen kände jag att jag fick honom att vänta betydligt bättre på mig än tidigare och bärigare i den samlade galoppen, medan höger känns mjukare men samtidigt tyngre att få bärig. Men övning ger färdighet.  
 
I traven lyssnade Matti kanon på tempoväxlingarna, men här blev jag tröttare fortare än Matti då jag försökte tänka på mina sjuttons flaxande ben mera i slutet av passet då bärigheten kom mera ärligt från Matti. vi gjorde lite skänkelvikningar och galopplyft från skritt och två från halt. Från Halt gick det så bra så det räckte med de två vi gjorde i slutet av passet då Matti var taggad. Till sist blev det nästan svårt att bara rida trav då Matti blev så taggad på galoppen så när man skulle öka traven eller begära mera aktivitet verkade det som om Matti tänkte "jahapp, galopp, yepp de ska du få!", man kan ju inte annat än skratta då han ville så gärna göra rätt idag. Han är helt fantastisk att rida de dagar han är på så här bra humör, önskar jag kunde hitta ett mönster som håller honom så här glad alla dagar, älskade häst!! <3
 
Det är ju alltid lik roligt att höra snälla och uppmuntrande kommentarer av sina snälla stallkompisar när man fått en bra ridkänsla. Tjejerna i stallet kommenterade han såg ståtligare ut och gått framåt super mycket, och om vi inte ska tävla något snart. Man märker hur goa människor det faktiskt finns där och inte uppskattar lika mycket då man varit dag in och dag ut där i flera års tid nu, men nu när jag har dela omvårdnad av Matti med Matilda uppskattar man allt så mycket mera, så kanske det är bra på alla sätt och vis det här att Matilda kom in i bilden? Jag får en tankeställare och inser faktiskt HUR lyckligt lottad jag är som har väldens bästa häst på ett helt toppen stall med underbara och peppande människor i?!  Hur kan jag ha haft motivationsbrist i vinter??
 
 
Jag bara älskar den här hästen så otrolgit mycket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo