Eländet fortsätter

2012-12-09 @ 19:53:00
Ni får tycka jag är fånig om ni vill, men när det kommer till Matti kan jag inte kontrollera mina känslor. Har gråtit hela vägen hem från stallet ikväll och ska ringa Losvikas i morgon och se ifall de har möjlighet att röntga Mattis ben eller om jag måste ringa till någon annan veterinär. Matti är så sjuk på området var griffelbenet är, så jag vill inte ta några chanser utan få svart på vitt om det bara varit en jävla smäll han fått mot benet eller om det är griffelbenet som tagit stryk och är av???!!!
 
Jag åkte ut i morse för att ta hand om benet och även nu på kvällen var jag ut till stallet och tog hand om det igen. Visst var området runt karleden inte lika svullet men benet är ordentligt sjukt och området vid griffelbenet är svullet. Konstaterade också ikväll att det inte är själva såren som ömmar så fruktansvärt utan det är just området vid griffelbenet, alltså 2-5 cm under det största såret.
 
När det kommer till hästarnas ben, och bara tanken av att något skulle vara av gör att jag nästan får panik!! Jag vill ha min häst i många år och jag avskyr att se honom ha ont, det gör ont i hela mig då! Jag har ju hört och haft flera vänner somt tvingats avliva sina hästar p.g.a. något i benen. Så därför är jag livrädd för att det ska vara något allvarligt med Mattis ben och jag vill fara och röntga benet. Jag har bara svårt att tro jag får en tid som skulle passa just då jag inte är i skolan, men Mattis välbefinnande går före skolan. Mammor får ledigt när barnen är sjuka, så känns det nu också, det borde finnas förståelse från lärarnas sida att Mattis ben ska röntgas ocht tider är svåra att få!
 
Jag är faktiskt orolig för min älskling, så jag får faktiskt vara ledsen, tårar hjälper inte Matti att bli friskare i benet men jag har svårt att kontrollera mina känslor när jag tycker så förbaskat mycket om Matti, så det hjälper inte att säga "skärp dig!", sådan här är jag, acceptera det!!
 
 
Så här trevligt såg förbandet jag haft över natten ut.
 
Jag putsar såret med Septidine eller Betadine och kyler för att dämpa svullnaden innan jag lägger animaltex som har något slags medicin i sig som är bra att lägga mot sår så de ska läka fint.
 
Det är så små sår, men smällen hat tagit rakt mot griffelbandets område, så det återstår att se vad som tagit skada, griffelbandet eller bara området runt.
 
 
Matti var i alla fall söt i sin blåa grimma. Ooh, tycker så om min häst avskyr det här!!
 
Fölis hade rymt från sin hage och stod i en annan hage och mumsade på lite hö.
 
så jag lät Fölis och Matti mysa en stund innan jag åkte hem. Fölis vandrar ofta mellan hagarna när hon får tråkigt
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Du har all rätt att vara orolig och lessen då det kommer till Matti, alla som har starka känslor för sina djur reagerar liknande. Jag blir/är alltid orolig då det är något med mina hundar och jag kan inget åt det och den som inte förstår kan gå och gömma sej ;)

Svar: Precis. Är man känslomänniska så är man. jag får se nu då i morgon vad veterinären säger!! :(
Annu Åkers

2012-12-09 @ 21:08:16 / URL: http://linzun.blogspot.com/
Postat av: Pia

Jag känner så starkt för dig och Matti.
Hoppas allt ordnar sig med benet. Älskar
att följa din blogg och hoppas på glada
nyheter. Kram till er båda!

Svar: tack snälla! Det värmer att läsa din kommentar! Vi får bara vänta och se vad veterinär säger. Men hoppas jag överreagerar
Annu Åkers

2012-12-10 @ 09:31:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo