Allt kan bara bli bättre

2012-06-20 @ 20:30:02
Var ut till stallet ikväll och mitt i allt hade 3 timmar flygit iväg, och då åkte jag ut ensam ikväll. Matti går i "bantningshagen" med 3 andra fetton nu eftersom Matti fick så lös mage av sommarhagens kraftiga gräs och blev stor som ett hus.

Red hur som helst ett dressyrpass idag
. Han satte emot rätt mycke i början, säkert då han inte blivit genomriden nu sedan förra torsdagen. Men vi skrittade i minst 20 min och jobbade på att få en lätt kontakt och en mjuk och rund form var han bar sig själv lite bättre. Det gick kalas bra!

Tränade först tempoväxlingar och hörn till en början. Sedan lade jag in en sluta från ett hörn diagonalt riktat mot det motsatta hörnet på andra sidan, men red inte en sluta över hela diagonalen utan jag red rakt några steg när jag kommit till mitten och gjorde sedan skänkelvikning ut till spåret igen. Super bra övning, Matti blev så lätt, så lätt efter det.

I traven
hänger han alltid mera på tygeln då jag inte ännu har full kroppskontroll när jag lättar, men till min förvåning gick det så bra som det brukar först i slutet av ett ridpass. Så jag gjorde tempoväxlingar och volter och avslutade sedan med att pina mig i övningstrav och gjorde samma övning i trav med slutor o skänkelvikningar. Är super nöjd med Matti.

Vi red oss inte riktigt svettiga idag, men kände jag ville ta grundligt genom honom o få den lätta känslan vilket jag fick rätt bra. Matti är super läromästare. Med nybörjare ger han säkerhet, och med längre hunna måste man göra korrekt för att han överhuvudtaget ska göra något, då får man inget gratis utan måste jobba. :)



Jag tror Matti är omtyckt i hagen, för alla hästar kom springades emot oss när jag förde ut Matti tillbaka


Idunn speciellt gnäggade och hade sig. Hon är lite tänd på Matti nu när hon brunstar, o den token bara njuter av att få snusa någon i baken, snusk-häst!


Matti har botsen på i hagen nu igen så han inte ska trampa av sig skorna. Vänster fram är inte helt 100% bra ännu och alla hovar är torra så jag är super rädd de ska spricka och gå sönder nu i sommar igen :/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo