Tömkörningen igår

2013-04-16 @ 08:41:20
Jag tycker det var lite roligt. Jag hade frågat en bekant om hon kunde hålla lite lektion i tömkörning åt mig, och när de andra i stallet fick nys om detta så nappade flera stycken på och ville lära sig tömköra. Super kul tycker jag, för tömkörning är verkligen ett super bra sätt att få hästen att arbeta, bara man vet vad man sysslar med. Jag har ju bara lärt mig genom vad jag sett på nätet och läs och en gång blivit snabbt visad, så jag gör säkert många fel. Men som tur är Matti en så förlåtande häst så hittills har han inte tagit skada!
 
Jag har nu i tre dagar tänkt tömköra, men det blev först av igår. Vilken tur egentligen, för det blåste och dundrade i manegens dörrar så skulle jag ha suttit uppe på ryggen skulle Matti nog bara visat långfingret åt mig, men igår då jag tömkörde lyssnade han så otroligt bra!! Det gick bästa vad det någonsin gått då vi tömkört. Matti lyssnade fint och jag kunde för första gången trava med honom då jag tömkörde, och göra skänkelvikningar och öppnor i trav! Glädjerus x1000!! Svettig blev jag - inte hästen, men roligt hade vi båda två!! Jag ser fram emot söndagens mini-kurs då man får lära sig ordentligt grunderna! ;)
 
Jag fullt medveten om att jag gör säkert en massa fel, men som sagt har jag aldrig blivit lärd utan prövat mig fram, så hoppeligen gör jag mera rätt på söndag. Haha, jag vet inte ens om man ska springa efter då man tömkör, knappas, eller jag vet inte, haha, igår gjorde jag det i alla fall! Var inte allt för hård mot mig när ni ser videon som min "duktiga" pojkvän filmat (jag vet inte sjuttsingen vad han sysslade med när han filmade, det mesta är upp och ner och suddigt haha)!! :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Vad FIN han är, Annu!!! :)

Svar: jo fast jag har nog fått veta nu man INTE ska springa efter hästen vid tömkörning, haha, känner mig lite blåst. Nåjaa de gick ju helt ok ändå! :D Tack snälla Malin. Matti håller på att bli riktigt snygg! :)
Annu Åkers

2013-04-16 @ 10:11:20 / URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo