En ljuvlig känsla!

2013-02-27 @ 08:18:00
Igår hann jag inte uppdatera eftersom jag åkte raka vägen hem till föräldrarna eftersom min syster från Sverige är hemma och hälsar på, men ni får destu fler updates idag istället!
 
Igår fick Matti och Robin gå ute länge eftersom jag kom mot kvällen till stallet. Jag var lite nyfiken att se hur Matti skulle bete sig eftersom han var lite busig dagen innan, men idag var han precis som vanligt. Enda som hände var när snö rasade från manegen att Matti fick lite små panik så han sprang något steg och sedan stod blixtstilla med stark pulserande puls vid min skänkel och försökte förstå vad som hände. Älsklingen min!
 
Tillbaka till ridningen då. Först var Matti aningen spänd i sidorna, men efter mycket skänkelvikning och öppna redde det upp sig och han blev stundvis riktigt fint i skritten och LÄTT. Efter det så fortsatte jag i trav efter att ha skrittat en bra stund och här var Matti tung igen och jag fick jobbar skit mycket för att få honom lättare framtill. Det positiva var att jag kunde ändå rida på kortare tygel idag, han drog inte tygeln ur handen på mig som han brukar lite sneakyt göra. MEN det var i galoppen och efter galoppen jag fick honom bäst. Jag övade lite tempoväxlingar i galoppen från hårt, till normalt tempo (att samla upp ännu mera klara vi inte ännu). Så efter galoppen var han så lätt och rund  och fin, Det var en så ljuvlig känsla! så jag tror nästa gång ska jag värma upp i galopp ganska fort.
 
Långt inlägg men lite bilder, jag ber om ursäkt. Idag ska vi ut i terräng med Madde och hennes Allu, så ska försöka ta lite bilder då. :)
 
 
 Matti blev ganska så svettig idag. Härligt med manege så man kan träna ordentlig även på vintern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo