Hur är Matti??

2013-02-01 @ 10:29:00
Min absoluta favorit blogg skrivs av systrarna Elfstrand och skriver bloggen Elfstrands.se de skriver med humor blandat med saklighet och fakta, man blir bara glad av att läsa deras blogg. Så när jag läste deras blogg här om dagen så blev jag inspirerad av att skriva ett liknande inlägg, nämligen om hur Matti är.
 
Precis som de skriver tycks det vara popp att skriva om hur svår sin häst är osv. och jag tycker alla hästar är svåra om man inte vet hur man ska hantera dem. Matti är för mig kanske världens lättaste häst att hantera, medan jag som ni redan vet fick infon när ja började med honom att han var schitzofren och opålitlig.. Inte i mina ögon, inte ens nära..
 
 
Om du respekterar Matti för den han är, litar på honom och ger honom den tid det tar för att lära känna dig, DÅ har du en vän för livet som gör vad som helst för dig (så länge det inte kommer någon skidåkare, sparkstötting, älg eller någon som för oväsen inne i ett skjul, hehe). Matti vill vara till lags, han vill vara din bästa vän, han jävlas aldrig med mening det är bara det att han kan bli missförstådd ibland ifall man inte känner honom.
 
Trots att jag tycker att Matti är enkel i all hantering i mina ögon skulle jag ändå inte säga Matti är någon nybörjarhäst eftersom han är så pass känslig. Förstör du hans tillit är det svårt att få den tillbaka, eftersom alla snedsteg du gör svetsas fast i hans minne så du får inte göra några stora misstag, men på samma sätt svetsas alla positiva stunder fast i hans minne och han har lätt för att börja tycka om människor.
 
 
Jag drömmer lite om att i framtiden kunna ha terapiridning med Matti.. Idag är vi inte där, han behöver mer mental träning, men kanske om 5 år? Varför jag vill ha terapiridning? Nå dels för jag vet hur mycket hästar hjälper ungdomar som har det svårt, hey, jag har själv varit en av dem, och dels för att Matti ser verkligen människan för den hon är! Jag har haft med mig olika vänner och bekanta till stallet, och det gemensamma dragen jag sett hos Matti när nya människor hälsat på honom är att när det kommer en som inte har det bästa självförtroendet eller är osäker så blir Matti ännu lugnare och mera tillgiven (gosh nu börjar jag gråta när jag skriver då jag blir så rörd.. jäkla lipsill!!!!).
 
 
Matti är så klok samtidigt som han har mycket kvar att lära, men jag har inte bråttom, jag vill det ska ta just den tid det behövs för oss två, och jag vill aldrig behöva sälja min bästa vän! Bandet jag har till min häst tror jag inte många förstår sig på. Jag vet min pojkvän inte förstår även om han försöker, och jag tror inte heller min familj heller förstår även om de också försöker och vill. Bandet jag har och känner för Matti måste upplevas, det går inte att förklara.
 
 
Världens absolut bästa Matti, bland det bästa jag har!

Kommentarer
Postat av: Linda

Du förmedlar bra på fotona hur du känner för Matti och vilket fint band ni har och i det du skriver så kan man om man själv någon gång haft ens en lite smula av kärlek till en häst (eller annat djur) veta hur du känner :)

Svar: tack! :)
Annu Åkers

2013-02-01 @ 11:47:02 / URL: http://linzun.blogspot.com/
Postat av: Ponnydressyr

Grymt fina ni är! :)

Svar: tack snälla!! :)
Annu Åkers

2013-02-01 @ 15:03:16 / URL: http://ponnydressyr.se
Postat av: Emilia

Ni är verkligen ett underbart par.. :)

Svar: tack snälla du, jag blir så glad!! :)
Annu Åkers

2013-02-01 @ 19:23:00
Postat av: Julia

Du är väldigt bra på att skriva. Mycket fin läsning, förstår precis!

Svar: oh så snällt sagt av dig! :)
Annu Åkers

2013-02-02 @ 02:04:22 / URL: http://ohjuliet.blogg.se
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg

Åh tack för berömmet och vilken go bild överst :D

Svar: tack ska du ha! :)
Annu Åkers

2013-02-10 @ 19:58:53 / URL: http://elfstrands.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo