Efterlängtad update

2013-01-10 @ 20:58:00
Ni som troget har följt med på vår resa här på bloggen gissar jag har väntat på att jag ska förklara lite mer vad som hänt nu de senaste dagarna. Jag har alltså vari lite ledsen eftersom Mattis ben inte blivit bättre utan snarare tvärt om, vilket var mitt eget fel.
 
Saken är den att såret hade precis som jag tidigare skrivit blivit mycket bättre, och det fanns inte egentligen någon ordentlig sårskorpa att skrapa bort, MEN som jag skrivit var jag orolig eftersom Matti hade börjat lyfta på benet och markera det var sjukt, men efter att jag hade diskuterat med andra lät jag mig övertygas och ignorerade min magkänsla, och det detta var som var det största misstaget, jag skrapade nämligen inte bort sårskorpan denna kväll och följande gång när jag kom till stallet och jag skulle ta hand om Matti och hans sår såg jag genast att området runt såret var ännu mera svullet och benet ännu sjukare. Jag tryckte uppifrån och nerifrån på det svullna området som var helt mjukt och plötsligt sprack såret och det sprutade ut var i ansiktet på mig, på Mattis ben och på mina ridbyxor. Jag fick panik och ringde Losvik på en gång!!
 
På Losvik sade de jag skulle fortsätta kyl, putsa med vatten och skrapa bort sårskorpan även om denna process tar länge, och så skrev de ut mera antibiotika eftersom det fortfarande är infekterat då det kom mitt i allt så där mycket var trots att det inte kommit var på flera dagar innan detta. Men vår otur slutade inte där. Eftersom jag ringde så sent på dagen till Losvik hann de inte ringa till något apotek gällande antibiotikan så de lovade göra det följande dag, vilket de hade gjort men Apoteket hade slarvat bort mitt antibiotika-recepte så jag fick åka till apoteket idag igen, och DÅ hade de hittat receptet och jag kunde ta ut Mattis antibiotika. Men oturen slutar inte här.. Mattis bästa hästkompis Arn hade slitit sig ur sin hage och in i Mattis hage så de hade busat och sparkat så mycket bakut så Matti hade blivit träffad (såklart!!) och hade fått ett köttsår på insidan av samma ben men högre upp på benet.. Så nu har jag ytterligare ett sår att börja ta hand om!
 
Men lite tur hade vi igår eftersom en veterinär råkade vara i stallet så jag passade på att visa upp Mattis ben och han tyckte som tur också att Losvik givit mig rätt anvisningar och att det var bra Matti får mera antibiotika. Efter att han kännt på benet sade han till min lycka att jag kan nog rida Matti såvida han inte haltar..
 
Så mitt mål med att få ett skadefritt 2013 höll ju inte i sig mer än 1 vecka?? Men nu ska jag börja lita på min magkäsla även när det gäller områden jag inte har så mycket erfarenhet om. Så kära läsare, kan ni kommentera det till mig om jag skriver att jag är osäker på något, skriv då "lita på din magkänsla!!". Detta borde väl börja bli 5e gången min magkänsla varit rätt och då jag lyssnar på andra blivit fel.. Han har nog tur att han är så jäkla underbar den där hästen, tror jag inte annars skulle orka med detta elände!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Becka

vi får hålla tummarna nu och hoppas att de va första å sista antibiotikakuren dehär året.. å hoppas nu verkligen att han int haltar så du får börja använda nya sadeln nångång :)

Svar: Jo det hoppas jag också! Han gic inte helt rent igår, men haltade inte helt tydligt heller så det är väl bara att vänta och se nu. Hoppas inte såret som han fick högre upp på benet börjar grångla utan hålls rent o fint!
Annu Åkers

2013-01-10 @ 21:57:27 / URL: http://bexxters.blogspot.com/
Postat av: Sia

Men nej, hur myki otur kan man ha egentligen?! Hälsa att han ska krya på sig nu snabbt!

Svar: jo säg inte annat, förstår inte alls, för förra året stod Matti och Arn också i samma hage och busade, då klarade Matti sig utan några skador, men nu får han sår på sår på sår på sår genast han varit några minuter med Arn! :(
Annu Åkers

2013-01-10 @ 22:36:29
Postat av: Julia

Det kommer bli bra snart, det lovar jag dig. Ibland är man inne i otursperioder, men ni kommer ur det starkare än någonsin!

Svar: jo, jag hoppas verkligen det. Börjar bli less på det här!
Annu Åkers

2013-01-10 @ 23:08:15 / URL: http://ohjuliet.blogg.se
Postat av: Sara

Men nej :( snart får du ju paketera in hela Matti!? :( :( Stackaren..

Svar: Jaa-a säg inte annat, synd att det inte finns hockeyutrustning i storlek för hästar.. :/
Annu Åkers

2013-01-11 @ 10:54:18 / URL: http://www.saralene.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo