Mina favorit (häst)bloggar

2013-07-23 @ 13:15:00
Jag har länge läst bloggar, men nu det senaste året har jag i princip enbart läst hästbloggar. Antar jag blir mer och mer inbiten hästnörd, men eftersom det är i stallet jag spenderat mesta delen av min fritid så är det väl inte så konstigt?
 
Här kommer mina favoritbloggar, de är INTE i ordningsföljd, utan bara på måfå placerade här nu eftersom jag har svårt att skriva vem som är bäst av dem då alla har något jag gillar!.
 
 
 
Sofia & Elli
Jag och Sofia kände varandra inte tidigare utan läste endast varandras bloggar och kommenterade dem. Vi lärde egentligen känna varandra först efter att hon och Elli kommit till Hubbe. Jag har alltid gillat hennes blogg, men jag började dagligen klicka in på den när hon flyttade till Hubbe eftersom man börjat gilla både Elli och Sofia så mycket, båda två är riktigt mysiga och busiga damer. Sofia skriver om sin unghäst Elli och bjuder på många fina bilder, även Matti dyker upp på den bloggen nu som då. Sofia skriver på finska så det är bra språkbad för mig även det!
 
 
Denna blogg läser jag inte lika aktivt längre. Personligen tyckte jag bättre om den då hon endast hade Dario och skrev om deras vänskap och utveckling, nu har hon 5 stycken hopphästar och köper hästar man själv aldrig skulle ha råd med, så jag som läser känner inte riktigt jag har något att känna igen mig i längre, men hon har fina hästar så därför kikar man in där nu som då. Bloggen kan ibland kännas lite provocerande beroende på vad hon skriver om, men då igen kommer det ibland riktigt bra inlägg var man känner bara "you said it sister!" efter att man läst dem.
 
 
Dressyrmupparna
Det här var första häst bloggen jag började slaviskt följa, men även den har tappat lite av mitt intresse, sämre uppdatering och mindre bilder, men ändå rolig att titta in på och få idéer med matchningar av utrustning och tips på budget och lyx utrustning.
Dressyrmupparna drivs av två svenska tjejer med egna hästar. Linn som äger unghästen Cupido och Ingrid som äger ponnyn Claudia. Båda tjejerna ser ut att ha en fin känsla för hästar och hästhållning. Bloggen ligger på min top-list eftersom jag tycker de har en hälsosam syn på hästhållning och Ingrid speciellt har många lika åsikter som mig och värdesätter bandet mellan hästen och byter inte ut sin ponny till stor häst p.g.a. kärleken hon har till ponnyn, sådant värdesätter jag och värderar högt (som ni redan vet).
 
 
 
Sophia Backlund
Sophia blogg började jag egentligen läsa ganska nyligen. Tidigare hade jag kikat in på den någon gång, men efter att vi började lära känna varandra via stallet kikar jag in på hennes blogg oftare.
 Sophia är en tjej som haft möjligheter som man själv gärna själv skulle ha velat ha med hästar och ridning, men hon har kämpat hårt och siktar högt. Det är alltid lika inspirerande att se henne rida. Men samtidigt ser man hur lång väg kvar man själv har till att nå samma nivå. Att Sophia dessutom är så jordnära och ödmjuk tjej även om hon är sjukt duktig och begåvad gör bara att man inte kan annat än tycka om henne. Därför blir många som känner henne irriterad över avundsjukan och ibland otroligt elaka kommentarer hon ibland måste stå ut med på bloggen.
 
 
 
Paulina
Paulinas blogg började jag läsa för ca. ett år sedan. Då hade hon en underbart fint halvblods sto på foder, "Gaddan", och man fick följa med på deras mysiga ritter och äventyr.
Idag skriver hon om islandshästar och den tävlingsgrenen, och eftersom jag själv inte tävlar islanshäst är intresset inte lika stor att klicka mig in där mera, MEN hon skriver ändå fina inlägg om horsemanship som gör att jag fortfarande har hennes blogg i min blogglista eftersom hon delar många åsikter om just Horsemanship med mig.
 
 
Elfstrans systrarna
Även här två svenska tjejer som har hästar. De bjuder på humoristiska inlägg blandat med allvar och sakliga inlägg. De är tjejer som tävlar och tränar i både hoppning och dressyr och gällande mycket kan jag känna igen mig med dem. Det jag tycker bäst om med dem är den jordnära och "vanliga"-ryttar-andan eller vad vi ska kalla det som finns i bloggen, så man lätt känner igen sig med dem. De bjuder på bilder och filmer om vart annat och vågar erkänna när något gått åt skogen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo