Genomridning av Matti

2013-05-27 @ 21:19:21
Idag red jag igenom Matti eftersom Juulia inte upplevt honom riktigt så som han brukar. Visst låg Matti mera på tygeln än han gjorde sist jag red honom, men det har säkert med att göra då han tävlat igår och var trött, men annars kände jag inga fel när jag väl fått honom uppmjukad och lättare på hand, då svarade han nog framåt och tillbaka, sidvärtes och bakåt. Så jag vet inte vad han funderade på igår?
 
Jag red ett lite kortare pass idag på 30 min, 20 min på ridplan och 10 min i terräng. Resten av veckan ska endast bestå av terrängrundor och "play-dates" med andra hästar, så att han ska få leka och nollställa sig lite. Det har varit en lite intensivare period nu igen, så Matti förtjänar lite vila nu när Power Cupen slutade för hans och Juulias del här.
 
Som avslutning på dagen fick Matti beta lite gräs i sällskap av hans flickvän Lillon. Båda njöt och mumsade i sig som de inte visste om någon morgondag. Ganska rofyllt!
 
Haha, jag är annars så glad att det finns en invalid-ramp bredvid stallet, för nu kan jag komma upp och ner på Mattis rygg säkert utan att det gör fruktansvärt ont i foten eller att jag skadar den ännu mer. Jag rider fortfarande utan stigbyglar, men fick foten omtejpad idag, så kanske i slutet av veckan vågar jag rida med stigbyglar?
 
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo