Gotta love life, no, Maestro

2013-05-22 @ 10:36:00
Igår kväll åkte jag iväg till stallet efter jobbet, så på plats var jag ca 20:45. Då var det bara att snabbt borsta Matti och på med sadel och träns. Igår passade jag på att rida med hacket också, och Matti var som en dröm att rida!
 
Jag blir själv alltid mera försiktig med mina hjälper och hand då jag rider med hackamore eftersom jag vet det är skarpare än det bett jag vanligtvis rider med. Matti kändes så otroligt lätt på hand, även om han i början försökte kura ihop sig med halsen för att slippa undan, men det blev bättre när jag hjälpte honom att förstå att jag inte vill ha någon mule bakom lod. Känslan efter bara en kort stund var underbar!  SÅ lätt som Matti kändes igår borde han alltid kännas!! Tyvärr glömmer jag ibland bort hur lätt kontakten mellan hand och mun ska kännas eftersom Matti blir lite tung ibland, så det gjorde verkligen gott för oss båda att rida med hackamore igår! 
 
 
 
Jag gjorde sådana övningar igår att jag började rida in på en stor volt på båda kortsidorna var jag ökade traven, sedan fortsatte jag ut på spåret och efter hörnet en skänkelvikning in mot mitten, och när jag kommit till mittlinjen ökade jag traven rakt framåt för att förbereda en halt och sedan göra en halt. Jag kände för första gången hur Matti faktiskt använde sina bekben under sig i flera steg, både från trav-halt och halt-trav!! Sen övade jag också i galoppen tempoväxlingar på långsidorna, och så förminskade jag volten så mycket som det gick utan att Matti fick en fyrtaktig galopp på kortsidorna, det blev nästan som en stor galoppiruett. 
 
Alltså jag är helt salig efter gårdagens ridpass. Matti var helt amazing att rida, och jag önskade verkligen någon skulle ha filmat!! Jag nöjde mig med ca 30-40 min eftersom han gick som en klocka igår, jag har ALDRIG fått den känslan tidigare då jag ridit någon häst!! Att han fick busa med Calle dagen innan gjorde gott. Han är allt bra min den där gråa hästen! Gotta love life, eller rättare sagt Gotta love my wonderful horse Maestro III 
 
 
He is simply the best!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo