Kärleken alla inte förstår

2013-05-29 @ 08:59:00
 
Som ni redan säkert vet är jag är en otroligt känslosam människa. Jag har lätt till både gråt och skratt på gott och ont. Speciellt bölande blir jag när det kommer till Matti..
 
Det är verkligen något speciellt som jag har och känner för den hästen. Han är en sådan enorm terapi för mig, och jag vet att jag skriver gång på gång hur mycket han betyder för mig, men jag tror, eller jag vet, att ingen kan ens föreställa sig hur mycket han betyder för mig, för att inte tala om hur mycket bra han ger mig och mitt stressade psyke. Många kan tänka sig att de tror de förstår kärleken jag känner för min häst, min pojkvän tror det, men han förstår inte, även om han försöker.
 
Bandet du skapar till din häst är bland det finaste jag vet! Vi blir så lätt insnöade, och håller lätt endast ridningen som kontakt till hästen, ex. en snabb borstning för att man ska hinna rida innan man snabbt slänger in hästen i boxen och åker iväg. En del hästmänniskor glömmer bort vissa gånger att "umgås" med hästen. Kanske jag har starka åsikter över denna "umgänges"-del med hästen, eftersom jag inte är någon högt presterande ryttare inom ridningen, men jag anser ändå att allt för många ryttare glömmer bort att hästen inte är en maskin, utan ett djur som behöver kärlek för att de ska vara lyckliga, och ett bra träningsuppläg är långt ifrån vad som gör en häst lycklig!
 
Jag känner mig faktiskt stolt över bandet jag och Matti har. Visst gör han som han vill ibland och beter sig ouppfostrat som precis vilken annan häst som helst, men de är djur, inga maskiner som sagt, och jag anser att Matti är ett lyckligt djur just nu. Han har mig som älskar honom, han får bra foder av bra kvalitet, han har en hagkompis som han busar med, han får omväxalnde träning och där emellan får han bara vara en häst och leva loppan genom att äta och busa. Det är en fantastisk känsla det där då man för första gången på länge känner man faktiskt gjort något rätt, för då man jämför Matti för 2 år sedan och nu är det som två olika hästar på en del områden. 
 
Jag hoppas ni inte blir led dessa inlägg var jag gör värsta kärleksförklaringen till Matti. Men om ni följer denna blogg så vet ni att det är otroligt starka känslor för denna häst och jag skäms inte över att det blir tårar av både glädje och sorg med honom, för jag är ärlig här på bloggen och skriver om oss, mig och Matti
 
Jag vill avsluta inlägget med en video från igår som jag tycker passar in hit. Njut och beskåda min fina, strålande häst!
 

Kommentarer
Postat av: Daniela

Jag förstår precis va du menar, känner precis samma sak för Vicky & Vertti. Världens bästa terapister liksom :))

Svar: jamen precis! det är nog så härliga varelser dessa hästar!
Annu Åkers

2013-05-29 @ 10:18:12 / URL: http://danielasfoto.blogg.se
Postat av: Emilia

Hästarna tar nog en så STOR plats i ens hjärta att det faktiskt inte går att förklara! Håller med om att det är viktigt att "umgås" också, att det hela inte bara blir en ständig träning och prestation. Beta lite gräs, krafsa lite, "nojailla" som jag brukar säga på finska, dvs. bara vara där och "hänga" med hästen. Och bara observera dessa magnifika djur! :)

2013-05-29 @ 16:16:30 / URL: http://emiliamariah.blogspot.fi/
Postat av: Emelie Thorén

Åh, vilket fint inlägg! Känner precis likadant för min ponny ! :)

2013-05-29 @ 18:04:01 / URL: http://thorenemelie.blogg.se
Postat av: madabouttea.se

Superfin bild!
Jag förstår precis vad du menar, jag har ett otroligt starkt band till min katt, han är mitt allt, min bästa vän, min lilla bebis!

2013-05-29 @ 18:05:29 / URL: http://madabouttea.se/
Postat av: JOSEFINE ANDERSSON

Åh så himlans fina!! Nu saknar jag ihjäl mig på mina bubbar jag har där hemma hos min familj... 7 mil ifrån mig :(

2013-05-29 @ 18:07:10 / URL: http://josefineandersson.se
Postat av: Solin

Gud vad fin bild!

2013-05-29 @ 18:11:35 / URL: http://solinj.blogg.se
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Åh så fin häst! Längtar tills jag börjar med ridningen, om det nu bir så :)

2013-05-29 @ 18:12:32 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Annika

Håller helt med och vet absolut hur det känns. Finns en unghäst på ridskolan som har typ erövrat mitt hjärta. Det är något med henne, blir alltid så varm i hjärtat då jag gosar med henne! ❤ Längtar tills hon är inriden och börjar gå på ridlektioner.

2013-05-29 @ 18:13:21 / URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: jennifer

Så vacker han är! Fint skrivet! :)

2013-05-29 @ 18:18:33 / URL: http://trendbyfriends.blogg.se
Postat av: ADARAS.se - Where blog meets magazine!

Måste bara säga - WOW vad fin bild! Såg den inne på blogg.se och blev helt tagen, så fin!!

2013-05-29 @ 18:20:39 / URL: http://adaras.se
Postat av: P I X E L I E - Erica Pettersson

Förstår att du älskar din häst!
Jag har drömt om att rida och vara runt hästar hela mitt liv, men har tyvärr aldrig haft möjlighet till det då vi har extrem allergi i familjen (mot pälsdjur, men MEST hästar).
Ett tag när jag var 11år kunde jag gå på ridskola, då en kompis började där. Kunde åka med dem, men då hon slutade efter en termin var jag också tvungen att sluta då jag inte hade någon skjuts (var så pass långt till ridskolan att bil var ett måste).
Och nu kan jag tyvärr inte heller börja, då jag i så fall skulle vara tvungen att ha kläderna i lägenheten, och då kan den familjemedlemmen aldrig komma hit :-(
Det har alltid varit min stora sorg ("intressemässigt" sett) då jag som sagt alltid älskat hästar och tyckt det verkat vara så ROLIGT att hålla till i stallet!

2013-05-29 @ 18:31:45 / URL: http://pixelie.webblogg.se
Postat av: Marie Bergman

Superfin bild! =)

2013-05-29 @ 18:41:17 / URL: http://livetiluxemburg.se/
Postat av: Emma

Åh önskar att jag också hade tid till häst livet igen.... :(

2013-05-29 @ 19:14:47 / URL: http://www.emmamarias.webblogg.se
Postat av: Amanda

Så mysig bild! :)

2013-05-29 @ 20:21:15 / URL: http://Smiilewideeveryday.blogg.se
Postat av: M

Åh vilken fin häst!

2013-05-29 @ 20:48:04 / URL: http://Marinapalme.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo