Världens bästaste Maestro!

2013-05-05 @ 00:28:00
Visst kan man ibland känna att absolut ingenting fungerar med ridningen, men ofta är jag bara överlycklig över små, små framsteg som jag och Matti gör inom ridningen! :) Idag hade jag och Linn bestämt oss att rida samtidigt, och väl i stallet valde vi lägga fram lite bommar. Det måste vara bästa idén vi haft på länge. Det var så bra träning för Matti och Robin!!
 
Till min lycka så har galoppträningen den senaste veckan verkligen gett resultat, jag kände för första gången på länge, eller kanske till och med någonsin, att jag kunde reglera galoppen ganska så bra! Ni som följt bloggen länge vet hur mycket jobb det varit och fortfarande är med Mattis galopp, men det tar sig!
 
Ikväll hade vi ett bommavstånd på 17,5 meter, där vi varierade galoppstegen mellan 4, 5 och 6 steg mellan bommarna. Att få 4 galoppsteg trodde jag aldrig skulle bli svårt, det blev det inte heller, men att få in 6 steg var svårare, MEN det gick två hela gånger! I januari fanns det endast två växlar i galoppen, hårt eller ännu hårdare, och att reglera steg mellan bommar var i princip hopplöst, styrkan fanns inte.. Men nu kände jag att jag fick ihop galoppen bättre och Matti orkade korta upp galoppen bättre utan att bryta av. Det vi måste jobba vidare på är såklart styrkan i Matti så galoppens kvalitet förbättras, men sakta men säkert blir den bättre! Det har ju till och med ni märkt då ni kommenterat videon (det glädjer mig som vanligt!!).
 
Summa av kardemumma så är jag otroligt nöjd, vi gör små framsteg hela tiden, men bättre små än inga alls! Känslan av att jag klarar av att reglera galoppen och hålla den i någolunda bra rullning, DET ni kära läsare känns som en vinst då galoppen varit så ursel och styrkan hos Matti fortfarande inte är den bästa, men vi försöker efter bästa förmåga!
 
Efter att Matti fått skritta av sig fick han och Robin vara lösa på ridplanen medan jag och ngr tjejer pratade en stund och plockade bort bommarna. En helt super bra lördag med andra ord! :)
 


 

 
 Älsklingen min, kanske vi en dag faktiskt blir till något riktigt bra?? 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Oj vad roligt att det gick bra! Det är klart ni kommer bli bra, eller ska vi säga: bättre. Ni är redan bra! ;)

Känner preciiis igen känslan av glädje över små framsteg. Igår då jag red Blädde på banan så orkade han hålla förvänd galopp genom halva åttan! Tjohoo!! Sist jag provade blev det för jobbigt och han bröt av till trav, men nu orkade han, flera gånger tillochmed! :D Då blir man glad och motiveras till mer dressyrarbete.

Så, fortsätt kämpa på!

Svar: tack snälla rara!
Ja men visst är det helt otroligt kul! När man verkligen jobbat med något och konkret ser förbättringen, det känns helt toppen! :D

Kämpa på ni med!! KRAM
Annu Åkers

2013-05-05 @ 15:32:58 / URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo