Givande lektion av Nan Ekblom

2013-11-05 @ 07:24:00
Det var åter igen en mycket givande lektion för Nan som jag fick rida igår. Som jag skrev redan efter förra gången då jag ridit för henne så fick hon mig såld efter allt beröm hon gav åt Matti, hur otroligt fin han var, känslig, trevlig och härlig. Fast det var ju nära att vi inte skulle komma iväg till en början då jag inte tänkte få chaufför, men till sist fick jag det. Men då blev det ju först problem att få fast transporten och ner rampen och eftersom det blivit tidsbrist så kände Matti av att jag var stressad och en minigrop skulle just såklart råkat hamna vid ena kanten av lastningsrampen så varje gång Mattis teg på rampen sviktade den och han tyckte det var obehagligt. Men efter ca 15 min fick vi in hästen och vi åkte iväg mot Solf med en puls på 280 för mig. ;)
 
 
 
 
Idag började jag som sist att värma upp fritt, sen efter att Nan kollat in oss någon minut kom vi in till mitten och hon ifrågasatte och upplyste hur jag kan effektivera uppvärmningen och sedan började vi jobba på riktigt. Nan stod bredvid oss ibland med en pekpinne för att hjälpa mig att känna något steg då han lade bakbenen bra under sig och trampa där genom att peta takten på Mattis rumpa samtidigt som jag försökta samla honom i skritt, och visst fick jag till något steg. Nan förklarade olika övningar och korrigerade såklart mig på saker och ting, hon höll i tyglarna från marken när hon förklarade och hoppade till och med upp på Matti och red en stund.
 
Det var så fantastiskt roligt att se henne rida Matti. Hon fick några steg då han verkligen tog rumpan super tydligt under sig och trampade helt korrekt under sig och fick honom att bära sig korrekt. När Nan red lite här som där och gjorde fina skänkelvikningar blev man stolt hästägare när Matti såg så grymt snygg ut. JAg fick konstatera att hans nacke börjar äntligen bli ganska muskulös och hans rumpa börjar får muskler på rätt ställe den med.
  
 
 
 
 
När vi sedan började med samlingar, både då Nan och jag red, började Matti som jag tidigare skrivit protestera lite med att sparka en gång bakut eller studsa ett steg på stället då det blev tung eller han inte riktigt förstod uppgiften, men som Nan sa, det är inte är på det sättet något fel att han gör så, när det är en ny uppgift och han inte riktigt förstår försöker han med varje medel göra vad han tror man ber honom om, men då tog vi bara ett steg tillbaka eller försökte vara ännu tydligare med uppgiften så vi gav alla möjligheter till Matti att få göra rätt. Och han gjorde rätt blev det massor med beröm!
 
Största uppgiften och läxan till nästa gång är en sådan enkel sak som stödet på tygeln. När man tar ett bra stöd till Matti saktar han nämligen lätt ner, och det ska ju inte en häst göra när man tar ett tygelstöd. Jag har aldrig tänkt hur stort problem detta är och efter att Nan suttit upp och förklarart och jobbat själv med Matti gick det mycket bättre sedan när jag hoppade upp igen och förstått hur jag ska arbeta bort det här problemet. Till sist fick jag Matti på kortare tygel än jag brukar och bärig framtill. Nan påstod att Matti inte alls är lat utan allt hänger på det här att han inte förstått att en tygelkontakt betyder inte bromsa, vilket jag faktiskt också börja tro efter så stor skillnad i känslan på tygel-kontakten igår och hans framåtbjudning. Vi varierade mycket form på Matti också och bad honom följa tyglen och skänkel för att få korrekt böjning, och det gick mycket bättre än från första lektionen, och Nan berömde hans mjukhet och följsamhet. Så något har jag väl gjort rätt då, hehe.
 
 
 
 
 
Förutom all guldvärd hjälp jag fick av Nan, så fick jag även mycket uppskattad hjälp av mina fantastiska kompisar Johanna och Sofia som utan problem kom med och hjälpte mig under träningen. Eftersom jag ändå rest så lite med häst är jag så orutinerad så utan dessa lugnande tjejer skulle vi inte kommit iväg när jag började få lite panik när allt krånglade och tiden inte ville räcka till! Tusen tack finaste ni!! Sofia fotade med min kamera och Johanna filmade med min telefon.  
Filmen kommer upp ikväll, så håll ut! Vill ni man ska höra vad Nan säger eller ska jag lägga till musik i klippet? :) Bild och film från då Nan rider Matti kanske kommer, men jag vill ha hennes godkännande innan jag laddar upp dem här.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gärna så att man hör kommentarerna =)

Svar: så blev det också, men man hör ändå inte allt för bra. Men videon kommer upp ikväll så håll utkik! :)
Annu Åkers

2013-11-05 @ 09:56:58
Postat av: Emilia

Jag vill också gärna höra kommentarer! :)

2013-11-05 @ 16:14:20 / URL: http://emiliamariah.blogspot.fi/
Postat av: Annika

Så fin häst!

2013-11-05 @ 20:55:50 / URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo