Back on track

2013-10-16 @ 09:51:41
Som tur var ridningen som den brukar igår. Jaa-a fast den inte annars är klockren så kan vi nog säga att det var tur i detta fall. Jag hann börja överanalysera det dåliga ridpasset i måndags så mycket så jag började bli rädd att han skulle vara sjuk i rygg eller ben, men jag kollade noggrant igenom hela Matti igår och inga problem någonstans i kroppen. Jag passade på att gosa lite extra innan ritten för att få Matti på riktigt bra humör och det hjälpte antar jag, för Matti var som han brukar, mjuk i sidorna men motorn dog lite nu som då men när skänkeln lades mot sidorna reagerade han för en stund i alla fall, hehe.
 
Till min glädje har jag på sistone noterat att Matti inte hänger alls lika mycket på bettet som tidigare, inte bär ha sig i korrekt form ännu, men vissa steg kan jag ge lösare tyglar utan att han faller isär, så sakta men säkert blir även vi bättre. Jag passade på att träna igår på tempoväxligar, halter, ryggningar och att jag i korttraven skulle hålla min skänkel stilla, men det sistnämnda gick väl se så där.. ;) Vi kom överens med Johanna att hon ska lina mig någon dag så jag enbart ska tänka på min skänkel när jag sitter ner i korttrav så tar hon hand om "styrningen".
 
Jo, från en sak till en annan. Jag mockar ju hans box nu vardagar en tid framöver och det är så roligt när man noterar hur bra Matti snappat upp NH övningarna där var jag flyttar bog och bakdel. När jag mockar i boxen kan jag enkelt på avstånd utan att måsta gå nära och putta på Matti för att få honom att flytta sig, så jag kan hur enkelt som helst mocka där han står genom att bara titta mot bakdelen då han ska flytta på den. Det är ganska kul hur sådana här basic saker kan underlätta en så simpel sak som mockning av boxen när hästen står där. Duktiga sneela heest!
 
 
Fast det är ganska mycket liv och rörelse i stallet mellan kl 17-19 så är det så avslappnande att bara sitta där och titta på min fina ögonsten Matti. Han är så nyfiken och mysig. Snäll med alla hundar vare sig de hugger mot honom skäller eller liknande. Andra hästar som går förbi tittar han bara nyfiket på utan att visa öronen bakåt och bli butter, mera "Hej kompis"-style. Jag är så stolt över att få vara hans ägare! Han har just de där egenskaperna som jag värderar hos en häst. Som jag sade till min mamma då jag berättade om då Matti var lite knäpp i söndags, det bli aldrig tråkigt med Matti, för han är allt annat än en maskin, men på ett positivt sätt!

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Jag har jättesvårt för det där att rikta min energier så att hästen ska flytta sig, något tips? Eller är det bara hästen som är tjurig? ;)

Svar: Hästen kanske inte alla gånger förstår dig i början om det är nytt för både dig och hästen! Jag kan säkert lägga upp ett videoklipp någon gång var jag berättar lite grunderna i NH. :)
Annu Åkers

2013-10-17 @ 21:36:56 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo