Gårdagens ridpass

2013-10-03 @ 10:00:30
Igår var jag och red dressyr på stora ridplanen. Det var riktigt roligt till en början, Matti lyssnade bättre än han brukar. Matti kändes lyhörd och lyssnade fint och var lättare på hand, han sökte sig riktigt bra upp i galoppen till vänster flera steg i rad, men till höger blev det lite för tungt tror jag då han bröt av lättare och lade till någon kick med bakbenen för att slippa undan.

Till en början red jag med ridspö men slängde sedan bort det, och i skritt och trav gick det bra, men i galoppen hade jag svårare eftersom jag brukar peta på baken då det behövs lite hjälp att aktivera galoppen, så det blir några steg med pet på baken i samma takt han lägger bakbenet ner.
 
I slutet av passet red jag igenom några delar av dressyrprogrammet som jag ska rida på söndagen, och det gick åt skogen! Alltså kanske jag borde byta gren? Dressyrprogrammet gick åt skogen. Matti blev en trög travhäst, han var allt annat än lätt på bettet och inte alls framför skänkeln. Det blev nästan en hemsk falshback från dressyrtävlingen i somras. Jag fattar inte vad jag gör för fel, för det är ju helt klart mig det hänger på när det är så där stor skillnad mellan att rida hur man vill tidigare under ett och samma ridpass och sedan avsluta med ett program. Så jag ska fundera ännu idag om jag ska ha kvar min anmälan eller dra bort den, för det var inte roligt att konstatera man var så kass på att rida ett så simpelt dressyrprogram som Lätt C!! FY.. Kanske jag borde hålla mig borta från tävlingar???
 
 
Men vissa dagar är bättre än andra, men då han kändes bra så länge jag inte red det förbannade programmet..

Kommentarer
Postat av: Lena

Nej nej dra int bort!! Tänk som så..e kan aldri bli bättre om du int utsätter dig för e...precis som du bruk säg åt mig!! ;)

Svar: jo jag vet, men då jag hatar att misslyckas, o jag e inte rädd att tävla utan vill inte misslyckas o så känns det jag kommer göra nu SUCK!! :(
Annu Åkers

2013-10-03 @ 10:07:23
Postat av: Susanna

Skit i prestigen och gör det bara för att det är roligt. Då spelar resultatet ingen roll. Heja heja!

Svar: Jag känner inte jag måste vara bäst, men jag vill inte vara det sämsta jag kan prestera på tävling, och gud vad jag rider kasst när det blir det program! FY! Men tack för peppet dit! :)
Annu Åkers

2013-10-03 @ 10:56:34 / URL: http://susannalundgren.blogg.se
Postat av: Sophia

Programridning e SVÅRT som f*n, tyvärr finns det inget annat att göra än att öva öva öva!! Det blir en helt annan ridning då man ska rida allt efter varann och varje steg ska vara "perfekt", rider man bara "vanligt" som hemma så har man ju bra med tig att korrigera etc. Så ut och öva bara, en bra ide att börja rida program hemma också så märker man småningom vad man själv börjar göra för fel då man rider programmen, hjälpte mej jättemycke i vinter då jag började rida program för mej själv där hemma också :)

Svar: jo, jag vet jag borde bara rida banor banor banor, därför blev jag ju först glad när jag såg de blir kubbtävling o jag kan öva, men samtidigt vill jag ju inte känna mig helt kass då jag vet Matti kan bättre än vad jag visar upp honom med. Det blev sådan besvikelse efter förra så jag tänkte så här dåligt kan de inte gå igen, men så red jag programet igår o konstatera att det kan de rba bli.. SUCK!! men jo, nog ska jag väl delta... måste bara få fler banor under mig så jag får känslan.. Men gud va svårt de kan vara ;)
Annu Åkers

2013-10-03 @ 11:25:27 / URL: http://sophiabacklund.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tänk på att inte bli passiv i din ridning bara för att du ska rida program, utan jobba på som vanligt och se till att de verkligen får igenom det du vill! :) själv blir jag väldigt passiv och fryser till när jag ska in på banan, men de är bara att träna på tävling som gäller! Lycka till! :)

Svar: Passiv är säkert det jag blir, jag är ännu så grön med det här att rida dressyrprogram så jag har för stort fokus på att rida en bana korrekt, glömmer förbereda och känna hur matti girå, istället får jag bara "panik" då han inte rör sig bra. Övning övning övning, jag vet, men känns som jag ridit så tusans länge att jag borde klara av en lätt C ;) haha
Annu Åkers

2013-10-03 @ 11:30:06
Postat av: Sara

Va jag som skrev tidigare kommentar!

2013-10-03 @ 11:30:56 / URL: http://saraochnikoline.blogg.se
Postat av: Ida

Mysigt!

2013-10-03 @ 11:52:26 / URL: http://idamariaandersson.webblogg.se
Postat av: AnnaK

Strunta i att Matti kan bättre än vad du visar upp på tävling som du skrev i en tidigare kommentar. Han bryr sig inte ett dugg om du blir låst i fem minuter och han därför inte får visa upp sitt bästa jag och du behöver inte skämmas inför åskådare heller eftersom INGEN förväntar sig flashig ridning i en LC. Se det som en mental övning för dig själv och var stolt att du vågar övervinna dina mentala hinder och rädslor.

Svar: jo visst är det så, men jag har alltid höga krav på mig när det kommer till ridningen eftersom jag vet vad jag kan och förstår faktiskt inte hur det kan låsa sig och vara så där stor skillnad när jag rider ett program! :) Tack för din peppande kommentar! :)
Annu Åkers

2013-10-03 @ 13:31:26
Postat av: Kajsa

Jag kan tänka mig att de sitter i huvudet. Eftersom du genast kopplar programridning till dressyrtävling och en rädsla för att misslyckas så blir du antagligen spänd. Till skillnad från att rida prestigelös "vanlig" ridning då du är mera avslappnad. Matti känner säkerligen också av detta. Försök bara slappna av och fokusera på det som är roligt, att jobba med din häst! Sen att det är tävling kan du fullständigt skita i, bara njut av att samarbeta med ett så stort djur!
Som med allt annat, fokusera på det positiva :)

Svar: Jo visst är det i mig, men det skrev jag också. Så svårt att få det att funka bara, att hitta sättet att koppla bort det där extra man tänker istället för att bara köra sitt race, antar det kommer med tiden, men så störande när jag vet vi kan så mycket bättre än då vi rider banorna :/
Annu Åkers

2013-10-03 @ 14:04:24 / URL: http://fitnesskajsa.blogg.se
Postat av: Jennifer

Rekommenderar att du väljer L:B istället då jag själv upplever det som följsammare än L:C som är så hackigt. :/

Samma typ av rörelser så svårare kan det i alla fall inte bli. Funkade bättre för mig och min medryttar nordis när L:Cn gick åt skogen...

Svar: de hade L:B men den var endast för den föreningens juniorer så fick inte delta, annars skulle jag ridit en L:B istället :)
Annu Åkers

2013-10-03 @ 14:51:43 / URL: http://jenngoesbananas.blogg.se
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Gör tävlingen och gör ditt bästa, allt hänger ju inte på din insats, Matti utgör ju en stor del av ekipaget också!
Sen om det känns bajs efteråt kan du ju testa något nytt, kanske fälttävlan eller något annat roligt, och sen komma tillbaka till dressyren ifall det känns bra :) Han kanske tycker det är tråkigt?

Svar: ja kanske han tycker det, men då räcker inte mitt mod när det blir hoppning, och fälttävlan finns inte så mycket möjligheter med här omkring var vi bor. Men kanske du har rätt, kanske han är uttråkad? :)
Annu Åkers

2013-10-03 @ 15:38:28 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: bara jag igen...

Om du annars vill tävla, så gör det för träningens skull. Men ta det mer som att träna i annorlunda miljö tillsammans med din hästkompis. Han kan nog säkert tycka om det också om han får ett avslappnat positivt stöd från dig! Han känner ju dig! Kanske du kan lura honom att det bara är "vanlig träning" och inget program? ;) Lycka till hur du än väljer!

Svar: jo visst ser jag det som träning, men någon jag måste jobba med mig är att det är ok när det går skit. Men bara för det har ordet tävling i sig, fast det är klubbtävling eller övnignstävling, så får jag samma prestationsångest som vid regionala tävlingar, det blir så pressat läge för mig för jag vill alltid prestera, alltid varit sådan ;)
Annu Åkers

2013-10-03 @ 19:31:34 / URL: http://mitthobbyrum.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo