Svar på kommentar

2013-10-23 @ 08:36:00
Jag fick en fråga här på bloggen för någon dag sedan om vad grundidén med Natural Horsemanship riktigt är. Nu har jag inte hållit på så fruktansvärt länge med NH så jag kan inte påstå mig vara någon guru på detta ännu, det har råkat sig nu att jag blivit riktigt inspirerad av NH då jag gått 3 kurser som byggt på från grunden till mera utmanande övningar.
 
 Matti och jag på NH-kurs 19.10
 
Natural Horsemanship, NH, är inte något som plötsligt uppstått nu och blivit en trend. NH har funnits i många många 100 år och människan använde sig av detta när de skulle finna effektiva sätt att tämja vildhästar. Själva metoderna med NH har kanske fallit lite i glömska här några årtionden men börjat komma tillbaka nu när flera börjat ifrågasätta detta militäriska sätt att hantera hästar som vi har på många ställen idag. En grundtanke med NH är att finna ett fint samspel mellan häst och människa som stärker hästens självförtroende och hästens förtroende till människa. Att finna en harmoni var man med små små medel och utan våld får en flytande vardag och tillit mellan häst och människa. Ni får ALDRIG tro jag menar att andra människor som inte håller på med NH inte har fina band till sina hästar, absolut inte, det finns många fina relationer mellan människor och hästar som inte håller på med NH, men NH-tänket har bara landat så logiskt för mig så därför predikar jag gärna och informerar om NH för de som är intresserade och inte har kunskapen bakom.
 
 
NH-instruktören Mira jobbar med Matti på kursen 19.10 
 
Många kan tycka det är fånigt när man ska ha hästen att gå över presenningar och upp på lastpallar, jag menar när gör man det då man rider, alla vill väl inte ha sin häst till någon cirkus heller? Men även här, genom att ha hästen att gå igenom traktordäck osv. tränar vi upp hästens självförtroende och förmåga att lita på dig som människa att det som hästen utsätts för är okej, eftersom dessa saker kan i hästens ögon upplevas skrämmande och farliga. För det är så viktigt att vi kommer ihåg att hästen är flyktdjur, och vi människor är rovdjur. Med så stora olikheter i grunden gör bara det allting mera utmanande och att lära oss hästens beteenden så mycket viktigare!
 
 
Bilden lånad från google.
 
Jag skulle kunna skriva kilometer långa inlägg om grunderna i NH, men det där är ungefär riktigt kort vad NH är. Jag kan be någon filma lite mera när NH-instruktören Mira kommer till stallet och håller lektion åt mig och Matti, så får ni se både då vi gör fel och när jag gör rätt hur det påverkar Matti (MEN jag måste ju självklart kolla med Mira först om det är okej!!). En  video var grunderna introduceras kan jag också slänga hit, om intresse finns såklart av sådan video av grunderna i NH?
 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Jag tycker det är jätteintressant med NH och skulle vilja lära mig, så en video om grunderna vore superkul! =)

Svar: ska försöka fixa då bara jag får någon att filma! :)
Annu Åkers

2013-10-23 @ 08:58:13 / URL: http://sunnyday.blogg.se
Postat av: Sofie

Fina hästar!:D

Svar: :)
Annu Åkers

2013-10-23 @ 09:07:27 / URL: http://www.laviesaine.blogg.se
Postat av: Tina

Intressant med NH =) Fina bilder och hästar =)

Svar: Jo visst är det! :)
Annu Åkers

2013-10-23 @ 09:25:50 / URL: http://photobytina.blogg.se/
Postat av: Nalliiz

Helt underbar header! Så sjukt vacker!!

Svar: tack snälla! :)
Annu Åkers

2013-10-23 @ 13:08:58 / URL: http://dodidat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo